Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et samlelån kan spare dig penge og gøre din økonomi simplere 

Af Annoncør

Hvis du har taget lån før, har du måske hørt om samlelån. Det er dog ikke alle, der er klar over, at denne form for lån eksisterer, og andre igen ved ikke, hvad det går ud på.

Annoncør betalt indhold leveret af Bankly.dk

Men det kan godt betale sig at lære samlelånet bedre at kende, da denne form for lån faktisk kan komme mange til gode, hvis de har flere lån, de betaler af på. Et samlelån kan nemlig både spare dig penge og give dig et større overblik over din økonomi.

 

Hvad er et samlelån? 

Man bør selvfølgelig aldrig tage et lån, før man ved, hvad det går ud på. Dette gælder naturligvis også for samlelån. Som navnet indikerer, kan et samlelån samle flere små lån under ét større lån. Har du for eksempel et forbrugslån, et SU-lån og et billån og betaler af på alle tre lån hver eneste måned, kan du i stedet tage ét stort lån – nemlig et samlelån. Størrelsen på dette samlelån skal dække de tre beløb, du havde tilbage af dine tre mindre lån, lagt sammen.  

Det er vigtigt at forstå, at et samlelån ikke gør din gæld mindre. Det samler blot gælden i ét lån. Når du tager et samlelån, er det altså et større beløb, der i princippet bliver brugt til at betale dine nuværende lån af. Det fjerner din gamle gæld og giver dig en ny, samlet gæld.  

 

Få dig et overblik over dine muligheder 

Hvis du har undersøgt, hvad et samlelån kan gøre for dig og har besluttet dig for, at det er en god løsning for dig, er det næste skridt at finde frem til det samlelån, der er bedst for dig. Her er sammenligningsportalen Bankly.dk en oplagt destination. 

Med et samlelån, som du finder gennem Bankly, nedsætter du altså altså de månedlige betalinger. I stedet for at lave tre, mindre betalinger hver måned, laver du i stedet én større. Det er altså simplere og nemmere at overskue og gør det lettere for dig at et overblik over din økonomi og lægge realistiske budgetter.  

Ligesom med mange andre former for lån, er der mange forskellige udbydere, der tilbyder mange forskellige ting. Det kan derfor godt være svært at finde ud af, hvad der helt præcis er det rette valg på dig og din økonomi. Når det kommer til penge, har man typisk en stor interesse i at lave de bedst mulige valg, der giver en de største fordele og sparer en flest penge. Dette kan dog godt være svært at finde frem til, når man skal ind på samtlige forskellige udbyderes hjemmesider for at hente tilbud ind. 

En smart sammenligningsportal som Bankly gør det langt nemmere for dig at få det overblik, du har brug for, for at finde frem til det samlelån, der giver dig de største fordele. Ved at samle tilbud fra flere udbydere på en side, kan du nemt og målrettet bruge Bankly til at finde ud af, hvem der kan give dig det mest fordelagtige samlelån. 

 

Spar penge på renter og gebyrer 

En af de største fordele ved et samlelån er muligheden for at spare penge. Forskellige lån har typisk forskellige renter og gebyrer, og det kan ende med en del udgifter per låneudbyder. Der er derfor god grund til at prøve at reducere sine lån til ét stort lån i stedet for mange små. 

Normalt vil et samlelån kunne spare dig penge på flere områder som renter, lånegebyrer og månedlige afbetalinger. Det betyder altså, at det bliver billigere for dig at betale din gæld af, selvom gælden stadig er den samme størrelse den hele tiden har været.  

En billigere gæld betyder et større månedligt rådighedsbeløb. Når du skal af med færre låneudgifter hver måned, har du flere penge tilbage. Du kan vælge at bruge disse ekstra penge til at lave større månedlige afbetalinger på dit samlelån og gøre løbetiden kortere. Det betyder altså, at du hurtigere kommer af med din gæld. Du kan dog også vælge at lægge pengene til side i form af en opsparing, der kan hjælpe dig økonomisk i fremtiden og måske betyde, at du kan slippe for at tage fremtidige lån. 

 

Et økonomisk overblik giver ro 

Det er de færreste, der trives med at have uorden i deres økonomi, og mange undervurderer faktisk, hvor meget en rodet økonomi kan påvirke ens psyke negativt. Hvis du har mange månedlige betalinger til forskellige lån, der har forskellige størrelser, renter, gebyrer og løbetider, kan det være rigtig svært at få et overblik. Med et samlelån gør du din økonomi langt simplere, hvilket kan hjælpe dig med at finde mere ro. 

Med et godt overblik over dine penge er det langt nemmere at lave realistiske budgetter og få økonomien på rette spor. Der er altså mange områder, hvor et samlelån kan være til stor nytte.