Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et nyt skoleår banker på – skal det være på efterskole?

Af Annoncør

Hvert evig eneste år starter alle skolebørn rundt om i hele landet på et nyt skoleår. For nogle er det i de samme trygge og vante rammer som året forinden, mens det for andre er helt anderledes. For når skoleklokken ringer ind rundt om i landet, er det også et tegn på, at året på en efterskole starter op. Her kender de fleste ingen – men det kommer de sandelig til.

Der er flere rigtig gode grunde til at bruge efterskoleopholdet – ikke mindst fordi, vi i Danmark har stor tradition for netop dette.

Et fokus på personlig udvikling og læring  

Efterskoler er der mange af rundt om i det danske land. Vælger I, at skoleåret skal bruges på en idrætsefterskole i Nordjylland, kan I se frem til både personlig udvikling, et fokus på netop idrætten og dens store rolle i en almindelig hverdagskontekst og ikke mindst god læring. 

Langt de fleste – hvis ikke alle – som har været på et efterskoleophold i deres ungdom, taler kun godt om dette. Ja, det er nærmest som om, at det for det meste er forældrene, som skal overtales. Du kan med god ro i maven sende dit barn afsted på et efterskoleår, som sent vil blive glemt.

Forældrene der får helt nye og forandrende unge hjem   

Set fra forældrenes side af sagen kan vi godt forstå, at det måske er en smule skræmmende at sende de helt små pus afsted så langt væk. Men der er god grund til at komme over dette mindre problem.

For I vil hurtigt opleve, hvordan der sker en positiv forandring i det unge menneske. For mens I nok synes, at det var et barn, som I sendte afsted med de mange tasker og enkelte sæt sengetøj, så er det i langt højere grad et ungt menneske, som I får tilbage. Jeres barn vil blive helt forvandlet til den positive side.

Oplevelser, bånd og minder for livet

De unge mennesker kan godt allerede nu begynde at se frem til at få oplevelser for livet. Efterskoleopholdet er med til at forme hele tilstedeværelsen for det unge mennesker, når de kommer hjem igen. De bånd, som skabes med andre ligesindede mennesker, er nogle, der på samme måde også holder for livet. De har delt noget helt specielt sammen i en periode af deres liv, hvor der er fuld fart på – og det kan uden tvivl mærkes.

Del artikel

Andre læser også