Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Et indblik i den teknologiske udvikling

Af Annoncør

Er du interesseret i den teknologiske udvikling, og hvordan den har præget det samfund, vi lever i? Så er du kommet til det helt rigtige sted! I de nedenstående afsnit vil du nemlig blive klogere på, hvordan teknologi og maskiner har været medvirkende til at optimere og udvikle det moderne samfund, som lever i.

Annoncørbetalt indhold leveret af: kapema.dk.

Du vil ydermere blive præsenteret for et konkret eksempel på en maskine, som er et produkt af den teknologiske udvikling.

Fra manuelt til automatisk

Et af de aspekter der i høj grad er medvirkende til at definere den teknologiske udvikling er overgangen fra det manuelle til det automatiske. Hvis vi tager udgangspunkt i stansemaskiner, som er maskiner, der bearbejder metalplader ved at udskære specifikke former, mærkninger og konturer. Før i tiden var det manuelt arbejde, som den almene arbejder skulle udføre med håndkraft.

I takt med den teknologiske udvikling er denne proces blevet automatiseret, så stansemaskinen kan udføre opgaven. Opgaven bliver ikke bare udført, men den bliver udført hurtigere og med større præcision. Menneskers manuelle formåen kan ikke nærme sig maskinernes funktioner, hvorfor der er mange menneskellige arbejdsopgaver, der er blevet erstattet med automatiske løsninger.

Det har skabt debat

Der har været flere diskussioner om, hvorvidt det er hensigtsmæssigt, at teknologi og maskiner erstatter menneskellige arbejdspladser. Det er dog svært at argumentere imod, at maskiner – set fra et industrielt og økonomisk perspektiv – er langt mere effektive end mennesker. Først og fremmest kan maskiner arbejde koncentreret 24 timer i døgnet hele året rundt, men de kan også udføre opgaverne på en langt mere effektiv facon.

Det er dog et vigtigt aspekt, at maskinerne ikke styrer sig selv. Det kræves, at der er kompetence mennesker, der har evnerne til at styre den respektive maskine. På den måde er der alligevel et menneskeligt aspekt, når det kommer til diskussionen om bagsiden af den teknologiske udvikling.

Del artikel

Andre læser også