Et himmerige i selvpleje: Ny lækker butik åbner i Aalborg

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Er du til økologiske og bæredygtige produkter uden parfume og parabener?

Så vil Aalborgs kommende skønhedsbutik Botanicus helt sikkert falde i din smag.

Botanicus står for yderst lækre og miljøvenlige hår- hudpleje produkter, som du med god samvittighed overfor miljøet kan pleje dig selv med.

Botanicus er en del af en international kæde, og åbner den første danske butik her i Aalborg i Mølleå 5. Den forventes at åbne midt i marts. Men for de nysgerrige, så har de i dag lanceret deres spritnye webshop.

MigogAalborg har besøgt de nye lokaler til en snak med kvinderne, som har gjort det hele til en realitet, nemlig Rikke Høgh og partneren Josefine Færch Thomsen, som bliver daglig leder i butikken.

Rikke er samtidig indehaver af Høgh Interieur, og Botanicus kommer derfor til at ligge i forlængelse af Høgh Interieur, hvor der vil være gennemgang mellem de to butikker.

Selvforkælelse med god samvittighed

Det er ikke kun produkterne der er rene, men også din samvittighed overfor miljøet, når du vælger disse.

Botanicus samarbejder med læger og universiteter, for at sikre at produkterne er 100% fri fra kemikalier.

”Vi går ind for helt ren dyrkning af vores egne gode råvarer, så derfor har vi egne marker, dyrker uden gødning, bruger håndkraft for at skåne jorden, tester absolut ikke på dyr, og så er produkterne trukket fra helt friske og ikke tørrede urter og planter,” fortæller Rikke.

Et luksuriøst himmerige

Butikken bliver et univers, der er værd at besøge. Et sted, hvor du kan købe alt indenfor selvpleje til både hende og ham – selvfølgelig med kompetent vejledning fra søde sælgere og helt eksklusivt også en dygtig kosmetolog samt en uddannet sygeplejerske, som begge vil være i butikken et par dage om ugen.

Samtidig får man rigtig meget kvalitet for pengene – i et prisleje hvor alle kan følge med.

”Folk bliver – heldigvis –  mere og mere bevidste om ting som økologi og bæredygtighed i dag. Det imødekommer Botanicus, da vi lever og ånder for den miljørigtige tilgang. Det er kort sagt ’alt det rigtige’,” fortæller Rikke.

Udover det helt rigtige indhold i flasker og krukker, så er produkterne samtidig en fryd for øjet. Dette er en bonus for Rikke, som går meget op i det visuelle, hvilket ikke kommer som nogen overraskelse, hvis man kender til Høgh-konceptet.

Botanicus-rejsen startede i Prag

”Det hele det startede med, at jeg var på ferie i Prag for tre år siden, hvor jeg kom ind i en butik, Botanicus, og blev fuldstændig overvældet af duften og hele energien derinde. Da jeg så produkterne, blev jeg helt forelsket,” fortæller Rikke til MigogAalborg.

Herefter havde Rikke svært ved at glemme Botanicus, og tog derfor kontakt i et ønske om at få rettighederne til produkterne i Danmark.

Midt i processen fik Rikke muligheden for at åbne en Høgh i Møllegade, så Botanicus blev lagt på hylden dengang, for at gøre plads til et mere nærlæggende projekt.

”Sidste år kom jeg til Prag igen og besøgte Botanicus – jeg havde jo selvfølgelig ikke glemt det. Jeg følte passionen fra første gang jeg var der og tænkte ’nu skal det være’. Vi fik genoptaget kontakten og fik rettighederne til at sælge Botanicus her i Danmark,” afslutter Rikke sin fortælling.

Velkomstbonus på webshoppen

Hvis du er en af dem, som ikke kan vente på, at himmeriget i Mølleå åbner, så kan du med stor fordel handle dine produkter på webshoppen fra i morgen.

Når man handler for minimum 350 kr. på webshoppen til og med 15. marts, får man nemlig en gave med.

Gaven består i en æske ’Japanese Washing Grains’, som er et hverdagsprodukt i pulverform, der kan blandes op med vand, din yndlingslotion, olie og sukker alt efter hvordan du ønsker at bruge produktet. Det er altså et produkt med mange muligheder – et alt-i-et produkt, som renser og blødgør alle hudtyper.

Du kan læse meget mere om Botanicus og deres produkter på Facebook og Instagram.

Vej afspærret i Aalborg: Fare for at 20 meter lang betonklods vælter

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Dele af Rørdalsvej er lige afspærret tæt på Aalborg Portland.

Det skyldes, at en lastbil har påkørt en 20 meter lang betonklods. Det meddeler Nordjyllands Politi fredag eftermiddag.

“Vejen er helt spærret lige nu og der er etableret omkørsel på stedet. Reparation kommer til at tage nogen tid. Ingen er kommet tilskade,” skriver politiet på Twitter.

“Betonoverføringen har løsnet sig i den ene ende og der er fare for at den vælter ned.

Rørene ovenpå betonbjælken bruges til at transportere cement i. Brandvæsenet er tilstede sammen med politiets indsatsleder og vurderer hvad der skal iværksættes i sagen.”

Kan styrte sammen

Politiets vagthavende, Karsten Højrup Kristensen, forklarer til B.T. at politiet modtog en anmeldelse om uheldet kl. 11.51 fredag.

“Lastbilen har af endnu ukendte årsager ramt en betonoverførsel, men man må formode, at det var, fordi lastbilen var for høj,” siger vagtchefen til B.T.

Betonoverførslen går fra den ene side af Rørdalsvej til den anden, og rørende på overførslen bruges til at fragte cement i.

Opdateres

Fra F16 fly til Aairport Festival: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Weekenden nærmer sig med hastige skridt.

Vi er som altid klar med de bedste arrangementer og aktiviteter i byen, så du ikke kommer til at kede dig.

Voksne kan bl.a. se frem til en EDM-festival af en anden verden, mens de små kan lege med LEGO og Minecraft i Utzon for at nævne nogle af de spændende begivenheder.

Danske F-16 i vild formation over Aalborg

Fredag d. 17 januar

I morgen skal du holde øjnene rettet mod himlen; der sker nemlig noget udover det sædvanlige.

De danske F-16 kampfly runder 40 år, og det fejrer Fighter Wing Skrydstrup med en større 10-skibs formationsflyvning over Danmark både formiddag (klokken 0900-1130) og eftermiddag (klokken 1330-1550) efter faslagt rute.

Efter tidsplanen kan man se flyene over Aalborg ca. 10.35.

Du kan læse mere her.

Aairport festival

Fredag d. 17. januar og lørdag d. 18. januar

Nu går det endelig løs.

Mega-eventet Aairport Festival, som bliver Skandinaviens største indendørs EDM Festival, tonser afsted fra lørdag til søndag i Gigantium.

De to headliners fredag er Salvatore Gannachi og R3HAB, mens du lørdag kan opleve Q-dance for første gang nogensinde i Skandinavien.

Med over 20 globale DJ-stjerner klar til at underholde, er der lagt op til et storslået show for EDM-elskere, og der er heldigvis stadig billetter tilbage.

Du kan læse mere her.

Arkivfoto: Pxhere

Ung og klassisk i Musikkens Hus

Fredag d. 17. januar

Bliv ramt af den helt store LIVE-oplevelse, når vores 65 musikere inviterer inden for til pretalk, kraftfuld klassisk musik og efterfølgende lounge med Jonny Hefty.

PROGRAM:
Kl. 19.30 Pretalk: ”Livet som musiker”, Øvre foyer
Kl. 20.00 Koncert med Aalborg Symfoniorkester, Sjostakovitj, Symfoni nr. 9, Koncertsalen
Kl. 21.00 Talk & Lounge med Jonny Hefty efter koncerten, Øvre foyer
(Gem din billet – den gi’r 2 for 1 i baren)

Under koncerten bliver du guidet af den formidable dirigent og formidler Jessica Cottis, der blandt andet optræder på BBC. Cottis er internationalt anerkendt for sit intellekt, sin musikalitet, engagement og artikulering.

Køb billetter her

PR-foto

 

MigogAalborg Poker Tournament på Casino Aalborg

Lørdag d. 18 januar

Nu har du igen muligheden for at vinde store pengepræmier med en minimal indsats, når vi afholder MigogAalborg Poker Tournament.

Hver kvalifikation har kun plads til 40 spillere fra start, og de foregår den 18. januar, 24. januar, 25. januar, 31. januar, mens den helt store finale spilles den 1. februar.

Turneringen er en Texas NLH, hvor buy-in er 200 kr. (2000 chips) med mulighed for rebuy indtil første pause. Der er en potentiel pengepræmie på langt over 100.000 kr.

Du kan læse mere her.

Events i weekenden

17/01 Ungdomsringens Musikfestival 2020 i Nordkraft kl. 19.00

18/01 Konfirmandevent i Salling kl. 10.00

18 + 19/01 Design huse i LEGO og udforsk i Minecraft i Utzon kl. 10.00

19/01 Aalborg Vikings – Odense Basketball kl. 11.30 i Aalborg Portland Park

19/01 Kreativt familieværksted i Kunsten kl. 11.00

19/01 Nytårskoncert i Hasseris Kirke kl. 16.00

Kaos i morgentrafikken: Uheld i Limfjordstunnelen skabte massiv kø

Skrevet af: Redaktionen
Arkivfoto
Arkivfoto

Opdateret 8.28

Et uheld i Limfjordstunnelen har fredag morgen skabt lange køer i morgentrafikken.

Fire biler er kørt sammen, og politiet og redningsmandskab er på vej til stedet.

Efter harmonikasammenstødet i Limfjordstunnelen er flere personer kørt til behandling på hospitalet, skriver Nordjyllands Politi på Twitter.
Fire biler kørte sammen i tunnellen, og flere klager over nakkesmerter, wiplash m.m.

Stadig et spor åbent

Vejdirektoratet oplyser følgende;

E45 Nordjyske Motorvej til Tunnelvej, fra Nørresundby mod Aalborg mellem motorvejskryds Vendsyssel og Limfjordstunnelen.

Kødannelse, forlænget rejsetid på op til 10 minutter.

Man anbefaler folk der kommer fra nord, at man kører over Limfjordsbroen, selv om der nok også vil være en del kø.

Man oplyser desuden, at der nok først er normal trafik omkring klokken 9.00.

Opdateres