Et himmerige i selvpleje: Ny lækker butik åbner i Aalborg

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Er du til økologiske og bæredygtige produkter uden parfume og parabener?

Så vil Aalborgs kommende skønhedsbutik Botanicus helt sikkert falde i din smag.

Botanicus står for yderst lækre og miljøvenlige hår- hudpleje produkter, som du med god samvittighed overfor miljøet kan pleje dig selv med.

Botanicus er en del af en international kæde, og åbner den første danske butik her i Aalborg i Mølleå 5. Den forventes at åbne midt i marts. Men for de nysgerrige, så har de i dag lanceret deres spritnye webshop.

MigogAalborg har besøgt de nye lokaler til en snak med kvinderne, som har gjort det hele til en realitet, nemlig Rikke Høgh og partneren Josefine Færch Thomsen, som bliver daglig leder i butikken.

Rikke er samtidig indehaver af Høgh Interieur, og Botanicus kommer derfor til at ligge i forlængelse af Høgh Interieur, hvor der vil være gennemgang mellem de to butikker.

Selvforkælelse med god samvittighed

Det er ikke kun produkterne der er rene, men også din samvittighed overfor miljøet, når du vælger disse.

Botanicus samarbejder med læger og universiteter, for at sikre at produkterne er 100% fri fra kemikalier.

”Vi går ind for helt ren dyrkning af vores egne gode råvarer, så derfor har vi egne marker, dyrker uden gødning, bruger håndkraft for at skåne jorden, tester absolut ikke på dyr, og så er produkterne trukket fra helt friske og ikke tørrede urter og planter,” fortæller Rikke.

Et luksuriøst himmerige

Butikken bliver et univers, der er værd at besøge. Et sted, hvor du kan købe alt indenfor selvpleje til både hende og ham – selvfølgelig med kompetent vejledning fra søde sælgere og helt eksklusivt også en dygtig kosmetolog samt en uddannet sygeplejerske, som begge vil være i butikken et par dage om ugen.

Samtidig får man rigtig meget kvalitet for pengene – i et prisleje hvor alle kan følge med.

”Folk bliver – heldigvis –  mere og mere bevidste om ting som økologi og bæredygtighed i dag. Det imødekommer Botanicus, da vi lever og ånder for den miljørigtige tilgang. Det er kort sagt ’alt det rigtige’,” fortæller Rikke.

Udover det helt rigtige indhold i flasker og krukker, så er produkterne samtidig en fryd for øjet. Dette er en bonus for Rikke, som går meget op i det visuelle, hvilket ikke kommer som nogen overraskelse, hvis man kender til Høgh-konceptet.

Botanicus-rejsen startede i Prag

”Det hele det startede med, at jeg var på ferie i Prag for tre år siden, hvor jeg kom ind i en butik, Botanicus, og blev fuldstændig overvældet af duften og hele energien derinde. Da jeg så produkterne, blev jeg helt forelsket,” fortæller Rikke til MigogAalborg.

Herefter havde Rikke svært ved at glemme Botanicus, og tog derfor kontakt i et ønske om at få rettighederne til produkterne i Danmark.

Midt i processen fik Rikke muligheden for at åbne en Høgh i Møllegade, så Botanicus blev lagt på hylden dengang, for at gøre plads til et mere nærlæggende projekt.

”Sidste år kom jeg til Prag igen og besøgte Botanicus – jeg havde jo selvfølgelig ikke glemt det. Jeg følte passionen fra første gang jeg var der og tænkte ’nu skal det være’. Vi fik genoptaget kontakten og fik rettighederne til at sælge Botanicus her i Danmark,” afslutter Rikke sin fortælling.

Velkomstbonus på webshoppen

Hvis du er en af dem, som ikke kan vente på, at himmeriget i Mølleå åbner, så kan du med stor fordel handle dine produkter på webshoppen fra i morgen.

Når man handler for minimum 350 kr. på webshoppen til og med 15. marts, får man nemlig en gave med.

Gaven består i en æske ’Japanese Washing Grains’, som er et hverdagsprodukt i pulverform, der kan blandes op med vand, din yndlingslotion, olie og sukker alt efter hvordan du ønsker at bruge produktet. Det er altså et produkt med mange muligheder – et alt-i-et produkt, som renser og blødgør alle hudtyper.

Du kan læse meget mere om Botanicus og deres produkter på Facebook og Instagram.

Genoplev magien: Se Harry Potter og De Vises Sten i biografen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det har været mere end op ad bakke, for biograferne i Danmark de seneste måneder, der både har været ramt af corona-restriktionerne i forhold til publikum og ikke mindst de mange storfilm, der lader vente på sig på grund af den særlige situation.

Det har blandt andet tvunget biografen i Kennedy til at holde lukket midlertidigt, men den genåbner heldigvis igen fra på torsdag. Det kan du læse mere om her.

Den helt særlige corona-situation gør (heldigvis), at biograferne har plads til en masse gensyn med mange af de film, som har tryllebundet gæsterne gennem årene.

Og i næste weeekend er der særdeles gode nyheder til alle jer, der elsker filmene om Harry Potter.

Harry Potter-magi for 100 kr.

Nu kan nemlig tage med tilbage til Hogwarts, når Nordisk Film Biografer i både Kennedy og City Syd viser Harry Potter og De Vises Sten, som er første film i serien om den sympatiske troldmand.

Der bliver altså mulighed for at få et gensyn med Harry, Ron, Hermione, Hagrid og alle de andre, når de blænder op for J.K. Rowlings magiske trolddomsunivers.

Billetter koster 100 kr. pr. stk., og filmen vises med danske undertekster. Filmen vises i Kennedy lørdag den 15/8 klokken 15.30, mens du kan se den i City Syd søndag 16/8 kl. 14.00.

Du finder billetinfo lige her.

Mere magi weekenden efter

Kan du bare ikke få nok af Harry Potter, er der heldigvis flere gode nyheder.

For allerede weekenden efter blænder biograferne op for anden film i rækken, Harry Potter og Hemmelighedernes Kammer, hvor Harry, Ron og Hermonie gør klar til deres andet år på Hogwarts, hvor der venter endnu mere spænding og flere udfordringer.

Det kan du finde billetinfo om her.

Mad og koncerter på toppen af Aalborg: Kom til sprødt event på ROOFTOP i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvert år er der normalt Blå Festival rundt omkring i Aalborg med de fedeste Live Jazz-koncerter.

Grundet Covid-19 er selve festivalen i sin helhed aflyst, men der bliver heldigvis et par events som sikrer, at der stadig sker noget i Aalborgs midtby.

I næste uge afholdes der fire sprøde jazz-koncerter på Salling ROOFTOP med udsigt over Aalborg. DMI lover sol og lune temperaturer, så der bliver helt sikkert rift om pladserne.

Salling ROOFTOP frister med to stykker af caféens populære smørrebrød og en øl/et glas vin/sodavand samt koncert ved et bord til 175 kr. per person.

“Er du vild med jazz og blues? Så kom på Salling Rooftop, hvor du kan glæde dig til en række spændende artister på toppen af Aalborg,” skriver Salling i et pressebrief.

Kører fra onsdag til fredag

Det hele løber stablen fra onsdag d. 12. august i næste uge og kører torsdag samt fredag hvor der bydes på hele to fede koncerter med masser af god musik og livlig stemning.

Fredag d. 14. august er der som nævnt to koncerter både i løbet af eftermiddagen, som er perfekt til en slags fredagsbar, der skyder weekenden i gang.

Der er også koncert igen om aftenen. Begge koncerter er med populære HP Lange, som er et stort navn inden for jazz og blues.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues.

Sangene får altid en historie med på vejen og repertoireret er en blanding af egne sange og sange, samlet op blandt andet i USA’s sydstater. Sangene og fortolkningerne er hans egne men dybt forankrede i traditionen.

Programmet ser således ud;

Tim Lothar og Holger Daub
Onsdag den 12. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

Lundbye og Gudnason
Torsdag den 13. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 15-17
Se mere og book plads her

HP Lange Duo
Fredag den 14. august kl. 18.30-20:30
Se mere og book plads her

12.000 besøgende sidste år: NORTH Kunstmesse 2020 er aflyst

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den store, nordjyske kunstmesse, NORTH, der har etableret sig som en stærk tradition første weekend i september, bliver alligevel ikke afholdt i år.

NORTH har vokset sig større år for år, og i 2019 solgte man kunst for over 12 mio. kr. og havde over 12.000 besøgende over hele weekenden.

“Jeg har fulgt med i smittetallene, og da det allerede nu går den forkerte vej, og forsamlingsforbuddet samtidig ikke hæves, som det ellers tidligere var annonceret fra regeringen, vælger vi at tage konsekvensen i tide.

NORTH tiltrækker hvert år tusindvis af kunstinteresserede, gallerister og kunstnere fra ind- og udland over de tre dage, messen varer.

Med udviklingen i smittetrykket mener jeg ikke, det i år er hverken sundhedsmæssigt eller økonomisk forsvarligt at gennemføre,” siger arrangør og galleriejer Kent Wolfsen, i en pressemeddelelse.

NORTH Kunstmesse 2020 skulle have været den femte af slagsen.

Messen tiltrækker hvert år over 50 gallerister fra hele landet, der fylder P-kælderen ved Musikkens Hus med kunst.

Derudover er der madboder og mulighed for at møde landskendte kunstnere.

“NORTH har hvert år haft fremgang i antallet af gæster. I 2019 var der cirka 12.000 mennesker forbi, og jeg mener, NORTH har været med til at fremme den brede interesse for kunst.

Jeg havde personligt glædet mig rigtig meget, og det ved jeg, at mange andre også havde. Det er en tung beslutning, men set i forhold til, at mennesker på grund af denne forbandede virus for alvor er ramt på deres helbred eller levebrød, så er det eneste rigtige at aflyse,” siger galleriejeren.

NORTH Kunstmesse 2021 afholdes indtil videre som planlagt.