Et himmerige i selvpleje: Ny lækker butik åbner i Aalborg

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Er du til økologiske og bæredygtige produkter uden parfume og parabener?

Så vil Aalborgs kommende skønhedsbutik Botanicus helt sikkert falde i din smag.

Botanicus står for yderst lækre og miljøvenlige hår- hudpleje produkter, som du med god samvittighed overfor miljøet kan pleje dig selv med.

Botanicus er en del af en international kæde, og åbner den første danske butik her i Aalborg i Mølleå 5. Den forventes at åbne midt i marts. Men for de nysgerrige, så har de i dag lanceret deres spritnye webshop.

MigogAalborg har besøgt de nye lokaler til en snak med kvinderne, som har gjort det hele til en realitet, nemlig Rikke Høgh og partneren Josefine Færch Thomsen, som bliver daglig leder i butikken.

Rikke er samtidig indehaver af Høgh Interieur, og Botanicus kommer derfor til at ligge i forlængelse af Høgh Interieur, hvor der vil være gennemgang mellem de to butikker.

Selvforkælelse med god samvittighed

Det er ikke kun produkterne der er rene, men også din samvittighed overfor miljøet, når du vælger disse.

Botanicus samarbejder med læger og universiteter, for at sikre at produkterne er 100% fri fra kemikalier.

”Vi går ind for helt ren dyrkning af vores egne gode råvarer, så derfor har vi egne marker, dyrker uden gødning, bruger håndkraft for at skåne jorden, tester absolut ikke på dyr, og så er produkterne trukket fra helt friske og ikke tørrede urter og planter,” fortæller Rikke.

Et luksuriøst himmerige

Butikken bliver et univers, der er værd at besøge. Et sted, hvor du kan købe alt indenfor selvpleje til både hende og ham – selvfølgelig med kompetent vejledning fra søde sælgere og helt eksklusivt også en dygtig kosmetolog samt en uddannet sygeplejerske, som begge vil være i butikken et par dage om ugen.

Samtidig får man rigtig meget kvalitet for pengene – i et prisleje hvor alle kan følge med.

”Folk bliver – heldigvis –  mere og mere bevidste om ting som økologi og bæredygtighed i dag. Det imødekommer Botanicus, da vi lever og ånder for den miljørigtige tilgang. Det er kort sagt ’alt det rigtige’,” fortæller Rikke.

Udover det helt rigtige indhold i flasker og krukker, så er produkterne samtidig en fryd for øjet. Dette er en bonus for Rikke, som går meget op i det visuelle, hvilket ikke kommer som nogen overraskelse, hvis man kender til Høgh-konceptet.

Botanicus-rejsen startede i Prag

”Det hele det startede med, at jeg var på ferie i Prag for tre år siden, hvor jeg kom ind i en butik, Botanicus, og blev fuldstændig overvældet af duften og hele energien derinde. Da jeg så produkterne, blev jeg helt forelsket,” fortæller Rikke til MigogAalborg.

Herefter havde Rikke svært ved at glemme Botanicus, og tog derfor kontakt i et ønske om at få rettighederne til produkterne i Danmark.

Midt i processen fik Rikke muligheden for at åbne en Høgh i Møllegade, så Botanicus blev lagt på hylden dengang, for at gøre plads til et mere nærlæggende projekt.

”Sidste år kom jeg til Prag igen og besøgte Botanicus – jeg havde jo selvfølgelig ikke glemt det. Jeg følte passionen fra første gang jeg var der og tænkte ’nu skal det være’. Vi fik genoptaget kontakten og fik rettighederne til at sælge Botanicus her i Danmark,” afslutter Rikke sin fortælling.

Velkomstbonus på webshoppen

Hvis du er en af dem, som ikke kan vente på, at himmeriget i Mølleå åbner, så kan du med stor fordel handle dine produkter på webshoppen fra i morgen.

Når man handler for minimum 350 kr. på webshoppen til og med 15. marts, får man nemlig en gave med.

Gaven består i en æske ’Japanese Washing Grains’, som er et hverdagsprodukt i pulverform, der kan blandes op med vand, din yndlingslotion, olie og sukker alt efter hvordan du ønsker at bruge produktet. Det er altså et produkt med mange muligheder – et alt-i-et produkt, som renser og blødgør alle hudtyper.

Du kan læse meget mere om Botanicus og deres produkter på Facebook og Instagram.