Et helt unikt sted i Aalborg: Klatreparken tester dit vovemod

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er slet ingen tvivl om, at Aalborg byder på mange jordnære oplevelser for alle aldre.

Men hvis man engang i mellem har mere lyst til en mere udfordrende én af slagsen, hvor man virkelig føler sig på toppen – så er en flyvetur igennem Klatreparken Aalborg et godt bud.

Udfordringer for alle aldre

Klatreparken, som kan findes lige over Aalborg Zoo, ligger i smukke, grønne omgivelser og er en perfekt destination for en udflugt – uanset om man har lyst til at svinge sig rundt på ægte abe-manér, eller bare mangler et smukt sted at nyde sin madpakke.

Klatreparken er ideel for børnefamilier, men faktisk er stedet også utrolig populært til polterabends, eller når virksomheder skal arrangere teambuilding.

”Parken er for alle i alle aldre! Minimumsalderen er 3 år, men ellers er der ingen grænser for hvem, som kan besøge os, og der er udfordringer for alle,” fortæller Lee Strømfeldt, som er daglig leder i Klatreparken Aalborg.

Parken består af seks baner i seks forskellige sværhedsgrader, og her bestemmer man selv, hvor langt man har lyst til at bevæge sig over jorden.

Bane 1 og 2 henvender sig primært til de yngste og som ”øvebaner” så man er tryg ved udstyret i lav højde, før man går videre til de højeste baner, som strækker sig helt op i 21 meter.

”Uanset ens alder, så er der virkelig mulighed for at udfordre sig selv og overskride sine egne grænser,” forklarer Lee og fortsætter:

”Nogle af banerne er selvfølgelig fysisk udfordrende, men det kan også være en overvindelse for mange at skulle så højt op i trækronerne. Lige meget hvad der er sværest for én, så er det SÅ fedt, og succesoplevelse når man har gennemført!”

Inden man begynder klatringen, bliver man hjulpet i klatresele og hjelm og får en grundig instruktion til udstyret og banerne – så sikkerheden er i top!

Gæsterne får gode oplevelser

Det er også den opfattelse, som gæsterne i Klatreparken har. Morten Holst Henriksen fra Aalborg-virksomheden Debito har tidligere været gæst, som en del af et teambuilding-arrangement:

”Vi arbejder til dagligt med inkasso og har dermed meget stillesiddende kontorarbejde. Derfor er det superfedt, når man engang i mellem kan lave noget aktivt med sine kolleger,” fortæller Morten og fortsætter:

”Vi prøvede en tur Klatreparken, som er ideel til netop teambuilding og andre aktiviteter, hvor man gerne vil rystes sammen med sine kollegaer, venner eller familien.”

 

Bane 6 er uden tvivl parkens mest udfordrende, og samtidigt den, som foregår længst over jorden, og afsluttes med frit fald fra 14 meters højde. Her er der virkelig mulighed for at prøve sine armkræfter af, imens du dingler 21 meter over skovbunden.

Samarbejder med Aalborg Zoo

Selv om Klatreparken deler ”lokaler” med Aalborg Zoo, så inkluderer det ene ikke det andet – men det udelukker det bestemt heller ikke.

Faktisk er det kun en fordel, hvis du engang i mellem besøger begge steder.

Et årskort til Klatreparken Aalborg giver nemlig 20% rabat på indgangen til Aalborg Zoo – og omvendt. Samtidigt giver en dagsbillet fra det ene sted også 20% på indgangen det andet sted i op til otte dage efter dit besøg.

Derudover er der ligeledes mulighed for at få leveret mad fra Zoo’s spændende og eksotiske køkken, når man afholder et arrangement i Klatreparken – bestillingen skal bare ske på forhånd.

Fleksible åbningstider frem til efterårsferien

Har du fået modet på at svinge dig en tur i bøgetræerne?

Det er der heldigvis rig mulighed for. Klatreparken Aalborg holder åbent i alle weekender, helligdage og skoleferier fra og med påsken til og med efterårsferien, samt hverdage efter aftale.

Desuden er det næsten altid muligt at booke en tur uden for åbningstiden, hvis man f.eks. ønsker en aftentur i træerne.

Læs meget mere om Klatreparken Aalborg, og hvad de tilbyder her.

Kæmpe byggeprojekt igangsættes snart: Her kommer der 280 nye lejligheder

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Stigsborg Havnefront
Foto: Stigsborg Havnefront

Endnu et stort ejendomsprojekt på Stigsborg i Aalborg Kommune er nu undervejs.

Pensionsselskabet Lærernes Pension har erhvervet sig to byggefelter ved Stigsparken, hvor der skal bygges 280 lejligheder.

Planerne for det 54 hektar store Stigsborgområde i Aalborg er i fuld gang med at blive realiseret.

Senest har pensionsselskabet Lærernes Pension skrevet kontrakt på køb af to byggefelter, hvor der skal bygges 21.000 kvadratmeter bolig fordelt på 280 lejligheder.

Bypark som nabo

Byggefelterne ligger placeret i den nordligste del af området med Aalborgs største bypark Stigsparken som nærmeste nabo.

Bebyggelsen kommer til at bestå af to etagehuskarréer på 3-6 etager, og 1. etape af byggeriet forventes færdig i midten af 2022:

“Vi glæder os meget over at blive en del af Stigsborg-området i Nørresundby. Det skyldes ikke mindst den ambitiøse strategi for en bæredygtig bydel og implementering af FN´s verdensmål, forklarer finansdirektør Henrik Walther Mogensen fra Lærernes Pension.

Han fortsætter;

“Vores byggeri får en fantastisk beliggenhed ved Stigsparken og parkpromenaden samt med Limfjorden helt tæt på.”

Boliger til alle behov

Lærernes Pension har de seneste år udvidet sin boligportefølje i København, Aarhus og Aalborg, og i sidstnævnte er boligprojekter på Godsbanen og Nørresundby Havnefront mellem broerne for nylig blevet færdige.

De nye boliger på Stigsborg vil variere fra ca. 50 til 120 kvadratmeter, og der vil være både to-, tre- og fireværelses lejligheder.

Alle boliger vil have adgang til attraktive udeopholdsmuligheder i form af altan, forhave eller terrasse samt grønne gårdrum.

Derudover vil der være rig mulighed for alskens former for grønne oplevelser i Stigsparken lige øst for bebyggelsen.

Område tager form

Hos byudviklingsselskabet Stigsborg P/S er direktør Anton Hessellund meget tilfreds med den generelle udvikling af området og de planer, som er lavet i samarbejde med Lærernes Pension:

“Det er cirka et år siden, at vi etablerede Stigsborg P/S og efterfølgende igangsatte udviklingen af områdets etape 1 ”Parkkvarteret”.

Herefter er det gået over al forventning, og det skyldes ikke mindst den ambitiøse helhedsplan for området med etablering af ny folkeskole, park, maritime aktiviteter, infrastruktur m.v. Det har helt klart været med til at øge investorernes interesse markant,” forklarer han.

Han siger supplerende, at der netop er blevet lagt sidste hånd på en bylivsstrategi, der blandt andet skal være med til at sikre en række aktiviteter til fremme af byliv, interaktion mellem borgerne samt deleøkonomi.

Byggeriet bliver en del af Parkkvarteret, som er første etape i etableringen af bydelen. Parkkvarteret omfatter ca. 200.000 etagemeter byggeretter til bolig, erhverv, parkeringshuse, offentlige funktioner mv.

Aalborg Kommune arbejder i øjeblikket med færdiggørelse af lokalplanen for første etape, og Stigsborg P/S forventer at igangsætte etablering af infrastruktur i området i 2019.

Her skal blandt andet anlægges en bygade, som skal forbinde området med den eksisterende Engvej i nord.

Fylder et år i næste uge: Så mange har besøgt Salling ROOFTOP

Skrevet af: Michael Qureshi

I næste uge er det præcis et år siden, at Salling ROOFTOP slog dørene op til deres store satsning med udsigt ud over hele Aalborgs midtby og Limfjorden.

Der er ingen tvivl om, at det har været en fornuftig satsning for stormagasinet. I hvert fald har man allerede rundet en halv million gæster på et år på den spektakulære tagterrasse.

Det store byrum er dermed på rekordtid blevet en af Jyllands mest populære attraktioner. Det skriver Salling i en pressemeddelelse.

Sammenligner man den med besøgstal fra Visit Denmarks nylige statistik over populære attraktioner i Danmark, så ville ROOFTOP i Aalborg placere sig blandt Top 15 i hele landet.

Det gør selvfølgelig en forskel, at det er gratis at tage på ROOFTOP i modsætning til de øvrige attraktioner på toplisten.

Overgår alle forventninger

Opskriften på de mange besøgende har naturligvis været den enestående udsigt, deres skywalk med direkte kig ned på gågaden fra 30 meters højde og så ikke mindst en masse events der har givet genlyd.

Det imponerende besøgstal sætter en tyk streg under, at stormagasinets Rooftop-koncept tiltaler mange og passer perfekt ind i tiden.

“Vi er meget overvældede over, at nordjyderne har taget så godt imod Salling ROOFTOP. Det har i flere år været vores ambition, at Salling skal være et oplevelseshus, hvor shopping og gode oplevelser kombineres.

Men vi havde ikke forestillet os, at så mange mennesker ville lægge vejen forbi. Det overgår alle vores forventninger,”  siger store director Anja Kibsgaard.

Netop Sallings oplevelsesstrategi har da også medvirket til det imponerende besøgstal.

I løbet af foråret har man kunnet opleve både DJ’s, koncerter og samarbejder med byens kulturinstitutioner, og stormagasinet garanterer, at der også i sensommeren er fokus på ROOFTOP-oplevelser.

Fødselsdagen markeres i næste uge med tre dages fejring, der byder på både perlende bobler, fødselsdags-cupcakes, 2 for 1 tilbud på cocktails og smørrebrød samt sprøde toner fra DJ’s.

Så der er garanti for en god fest på toppen af byen, og alle er inviterede.

Startskuddet lyder torsdag i næste uge.

Programmet for fødselsdagsugen

Torsdag 22. august 10-19

2 cocktails for ens pris

2 stk. smørrebrød for ens pris

Fredag 23. august 10-20

2 stk. smørrebrød for ens pris

Gratis bobler og cupcakes kl. 16-17

2 cocktails for ens pris

DJ fra 16-19

Lørdag d. 24. august 10-17

2 stk. smørrebrød for ens pris

DJ fra 12-16

 

 

Spar penge på kendte mærker: Blue City i Aalborg holder Late Summer Sale

Skrevet af: Michael Qureshi

Savner du allerede stranden, varmen og bølgeskvulpet i ørerne?

Hos Blue City i Bispensgade kan du forlænge sommeren lidt endnu og være klar til arbejde, studiestart eller bare hverdagen med varme sommertilbud på brugt elektronik med 2 års garanti.

Så kan du vente med at scrolle gennem billederne fra Mallorca lidt endnu, for du kan gøre klar til hverdagen uden at vælte budgettet.

Hos den landsdækkende kæde Blue City har man i Aalborg stærke priser på MacBooks, iPhones, bærbare, Samsung, Huawei, stationære og meget mere.

En perfekt mulighed for at blive klar til studierne uden at skulle aflyse planerne i efterårsferien.

Man skal have råd til elektronik

Hos Blue City Aalborg har de stærke og stilrene MacBooks, samt effektive bærbare som passer ethvert behov i studielivet og derhjemme.

”Vi ser det som en nødvendighed at folk har mulighed for at købe brugt elektronik, både sikkert og til gode priser, der ikke vælter budgettet.

Både for kloden og for vores kunder. Her får hele Aalborg og omegn mulighed for at opruste til hverdagen uden at skulle aflyse efterårsferien,” siger Kenneth, butikschef hos Blue City Ålborg.

Shopping med god samvittighed

Der er absolut også noget bæredygtigt ved at man køber sin elektronik brugt.

Så får du både god samvittighed og en mere effektiv hverdag på samme tid.

“Vores kunder har siden 2014 sparet jorden for 25 millioner kg ressourcer. Vær med til at styrke den positive statistik,” lyder det fra butikschefen.

Find alle tilbud online her eller i selve Aalborg-butikken.

Om du søger den nye iPhone X, iPhone 8, Samsung Galaxy, Macbook Air eller en ny bærbar PC,  så finder du alle produkter med tilbud i de relevante kategorier.

Alle tilbuddene for Late Summer Sale 2019 finder du på www.bluecity.dk eller i butikken på Bispensgade 27C.