Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Genialt koncept: Estaldo opkøber ny Aalborg-virksomhed

Af Stine Kjølby Christensen

I 2022 stod stifterne fra Estaldo foran løverne, da de sikrede sig en investering fra Jan Lehrmann i tv-programmet Løvens Hule.

Nu har de selv ageret løver, og opkøbt udlejningsvirksomheden Come & Stay, som hjælper boligejere med at tjene penge på deres tomme boliger mens de står til salg.

Tomme boliger skal udlejes

Come & Stay blev stiftet af Robin Sand og Sebastian Kajus i 2023 med fokus på at hjælpe boligejere med at korttidsudleje sine boliger.

På kort tid er forretningen vækstet til at administrere flere end 70 lejligheder fordelt i Aalborg, Aarhus og København. Sammen med Estaldo skal fokus nu rettes mod boliger som er udbudt til salg.

“Der står mange tomme boliger til salg i Danmark og det er en stor udgift for ejeren.

Sammen med Come & Stay gør vi det muligt at tjene penge imens boligen er til salg.” siger Jakob Neua Nørgaard, direktør og stifter af Estaldo.

Det nye koncept går i al sin enkelthed ud på at korttidsudleje boligen, mens den står til salg.

Er boligen tom bliver den møbleret og derefter annonceres den på flere end 50 forskellige bookingplatforme, hvor airbnb er den mest kendte.

Vil mindske tabet for boligejere

Robin Sand kan se store muligheder i at omfavne de boliger som står til salg: 

“Vi har fået henvendelser fra mange desperate boligejere, som fortæller, at de taber penge hver måned. Ejeren er selv fraflyttet og boligen står tom, fordi det kan være svært at sælge en bolig, hvor der er bosat en lejer.”

Sebastian Kajus fortsætter:

“Sammen med Estaldo får vi mulighed for at mindske tabet. Vi overtager simpelthen administrationen med lejligheden. Derefter genererer vi en løbende indtægt og ejendomsmæglerne fra Estaldo sørger for at få boligen solgt.”

Konceptet lanceres i første omgang i Aalborg, Aarhus, Odense og København. Det sker i en tid hvor boligmarkedet er præget af høje renter, lange liggetider og hvor dele af boligmarkedet ser ud til at være gået i stå.

“Det her er en game-changer for boligmarkedets dynamik. Hvis du skal sælge din lejlighed i København for at flytte til dit nye job i den anden ende af landet.

Eller hvis du vil flytte ind hos din kæreste i en fart. Så kan vi hjælpe dig, så du ikke ender med to boligudgifter.” siger Jakob Neua Nørgaard.

Avanceret software

Det er forskelligt, hvor meget en bolig kan indbringe om måneden, men Come & Stay kan med en avanceret beregningssoftware estimere den forventede indtjening på forhånd.

“De fleste vil opleve at få et overskud.

Andre vil få dækket sine omkostninger, men det er trods alt bedre end ingenting. Vælger man at få møbleret boligen, tyder det på at boligen også bliver mere attraktiv og solgt hurtigere.” siger Sebastian Kajus.

“Vi kommer til at gøre en forskel for en masse boligejere, det er der ingen tvivl om.” siger Robin Sand.

Del artikel

Andre læser også