Fem år med samme menukort: Nu er Esaan klar med flere nyheder
“Never change a winning team”.
Det er mottoet hos den thailandske take-away Esaan, der i 2023 fik papirer på, at de som spisested rent faktisk er ægte vindere.
Her blev de nemlig kåret til “Aalborgs Bedste Take-Away 2022” af selveste Just Eat, og siden har der været travlhed Ved Stranden.
Det er David Lâm og hans kone Titi, der sammen driver Esaan, og selvom prisen kom som noget af en overraskelse for parret, er de ikke i tvivl om, hvorfor de vandt den:
“Jeg tror, at vi vandt, fordi vi gør tingene ordentligt.
Det afspejler sig i alt fra vores ansættelser til servicen og det produkt, vi tilbyder,” siger Titi Lâm til MigogAalborg.
Esaan fyldte fem år i juli, og efter at have brugt de sidste år på at etablere sig og opbygge en trofast kundegruppe i byen, er der nu igen tid og energi til at tænke på udvikling.
Plads til nye retter på menukortet
Mens mange andre steder i byen går en dyd ud af hele tiden at præsentere nye og mere eller mindre innovative menukorts, så har Titi og David i stedet valgt at køre med samme menukort lige siden åbningen i 2018.
Nu er det alligevel blevet tid til lidt fornyelse i take-away’en. Dette skyldes dog ikke, at retterne på kortet ikke sælger.
“De er allesammen populære, men for at skabe et mere logisk opbygget menukort, laver vi et par stykker om,” forklarer Titi til MigogAalborg.
“Nogle af retterne er næsten ens, så dem slår vi sammen. På den måde kan vi skabe plads til flere nye retter, men samtidig holde fast i, at vi maksimalt vil have 12 retter i alt på menukortet, så friskheden bevares.”
Sådan bliver ændringerne
Ændringerne betyder, at nr. 8 og 5 slås sammen, hvilket frigiver plads til en ny nr. 8.
Nummer 8 bliver fremover en “Nudelret med stegte æggenudler, sukkerærter, gulerødder, forårsløg og specielle krydderier. Valg mellem svinekød, kylling og vegetar.”
Ved nr. 5 (Grøn Karry) skal man fremover vælge, om man vil have den med spaghetti eller ris.
På samme måde vil nr. 9 og 10 slås sammen, og den nye nr. 10 bliver i stedet “Tom Ka Gai: Suppe med kokosmælk, forårsløg, tomater, gulerødder, champignon, limeblade og ris. Kun med kylling, valg mellem stærk og mild.”
Vælger du nr. 9, kan du fremover vælge, om det skal være med kylling eller laks.
Ifølge Titi er Tom Ka Gai-suppen for nylig blevet udnævnt til verdens anden bedste suppe i et magasin, og efter en masse timer i Esaans køkken lykkedes det teamet at finde deres helt perfekte bud på den populære suppe.
En fusion mellem flere køkkener
Selvom der er store forventninger til den nye suppe, så er det primært nudel- og risretter, der dominerer på Esaans menukort.
Dog er det også en anden kulhydratkilde, der har fået en særlig plads – nemlig spaghetti, der jo ellers ikke er typisk thailandsk.
“Vores spaghetti-retter med Panang Karry og Grøn Karry er vores fortolkning af det vestlige og thailandske køkkener.
Retterne præsenterer en konsistens, der nærmer sig den klassiske Spaghetti Carbonara – en fyldig, cremet smag med et strejf af karry. Vores opskrift er dog 100% flødefri og udelukkende baseret på kokosmælk,” fortæller Titi om de populære retter.
Fremover kan Panang Karry derfor også vælges med spaghetti, som indtil nu kun har gjort sig gældende for Grøn Karry.
Indfører Månedens Ret
På det nye menukort, der gælder fra og med i morgen, er der også blevet plads til en helt ny ret. Nemlig “Månedens ret”.
Den skifter – ikke overraskende – hver måned, og her er det igen op til Titi og kokketeamet at finde på noget, der passer ind i både årstid, kundernes … og deres egen … smag.
“Ved at introducere en ‘Månedens Ret’ bevarer vi et element af nyskabelse uden at skulle ændre menukortet hele tiden.
Dette giver os mulighed for at eksperimentere og eventuelt opdage nogle retter, som måske er gode nok til at fortjene en fast plads på menuen i fremtiden,” udtaler Titi.
Du kan selv hente dit takeaway hos Esaan, eller bestille via Just Eat eller Wolt.