Erfaren restauratør står bag: Ny restaurant er åbnet i gågaden
31 år.
Så lang tid nåede Allan Thykjær at står bag Restaurant Havkatten i Hals.
I foråret solgte han den succesfulde restaurant – og hvad så nu?
“Jeg er ikke helt pensionsmoden endnu, så jeg overvejede da et kort øjeblik om jeg skulle være almindelig lønmodtager. Men det kunne jeg ikke rigtig se mig selv i.
Så gik jeg en tur i Aalborg med en ejendomsmægler fra Colliers, og så blev jeg lidt forelsket i de her lokaler,” fortæller Allan Thykjær til MigogAalborg.
Lokalerne han snakker om er Nørregade 25 – og Allans nye spisested har derfor også fået det simple navn: Restaurant Nørregade 25.
“I mine øjne er det jo det pæneste sted i gågaden, så betænkningstiden var ikke så stor.”
Restauranten er allerede åben, og siden tirsdag har Allan og co. langet både frokost- og aftenretter over disken.
God mad uden dikkedarer
Og hvad er Restaurant Nørregade 25 så for en størrelse?
“Jeg har lavet et menukort med det, som jeg synes er godt. Der er rigeligt af det fine mad i Aalborg, så her laver vi ganske almindelig mad – men naturligvis lavet helt fra bunden og med masser af smag.
…. og så med verdens bedste betjening,” siger Allan med et smil, da vi besøger restauranten en højhellig torsdag til lidt frokost.
Lokalerne har fået en ordentlig overhaling med nye møbler, og der er plads til 60 siddende gæster på byens nye spisested.
Derudover er det første man lægger mærke til netop den gode service, som en mand med 31 år bringer til byen.
Der er plads til en joke, et ekstra smil og man føler sig faktisk bare hjemme fra det tidspunkt, man træder ind på restauranten.
Sådan smager det
Men nu kan det jo ikke være hygge det hele. Der skal jo mad på tallerknen, og her leverer Restaurant Nørregade 25 et varieret udvalg til aalborgenserne.
På frokostkortet finder du klassikere som stjerneskud, pariserbøf, sildeanretninger, salat, burger og hønsesalat.
Besøger du Restaurant Nørregade 25 om aftenen kan du også sætte tænderne i klassisk wienerschnitzel, laks og lækre desserter.
På menukortet finder du også børneretter, snacks og søde sager.
Vi fik:
Stjerneskud med sprødstegte fiskefiletter på bund af klassisk lyst brød, grønne urter – husets egen dressing – Læsø rejer – smørdampet asparges – hjemmelavet citronmayo – koldt røget laks – citron – dild 178 kr.
Klassisk pariserbøf på saftig rosastegt Angus – klassisk lyst brød – æggeblomme – rødløg – kapersbær – peberrod – rødbeder 158 kr.
Hjemmelavede tarteletter – høns i asparges – 2 x butterdejsskal – sprødt kyllingeskind – bagt cherrytomat – persille 98 kr.
Burrata caprese – Burrata – solmodne tomater – parmaskinke – balsamico glaze – olivenolie – ristede pinjekerner – basilikum. Serveres med marinerede hvidløg – oliven mix – olivenolie + surdejsbrød og smør. 138 kr.
Udover en skøn betjening, har vi heller ikke en finger at sætte på maden, vi fik.
Det er god mad uden dikkedarer, og så har køkkenet bare styr på deres tilberedninger.
Kødet i pariserbøffen er stegt rosa, stjerneskuddet har sprøde fiskefileter og rejer, der faktisk smager af rejer, tarteletfyldet smager lige som mormor ville lave det – og salaten er både frisk, lækker og særdeles indbydende til et billede eller to.
Det er ikke sidste gang, vi lægger vejen forbi nummer 25 i Nørregade.