ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er netop blevet enige: Partierne har indgået forlig om næste års budget

Af Emil Kjær Jørgensen

Socialdemokratiet, Venstre, Det Konservative Folkeparti, Danmarks-demokraterne, Nye Borgerlige og Radikale Venstre har torsdag indgået budgetforlig for 2023-2026. Budgettet prioriterer den nære velfærd med penge til de flere børn og ældre og det stigende behov for specialiserede tilbud.

Et flertal i Aalborg Kommunes byråd har torsdag indgået forlig om næste års budget. 25 ud af 31 byrådsmedlemmer er med.

“Jeg er stolt over, at vi har indgået et bredt budgetforlig i en svær tid med krig i Europa og store prisstigninger. Budgetforligspartierne prioriterer den nære velfærd med flere penge til det specialiserede børne- og familieområde, pædagoger og til special-undervisning på kommunens skoler. Vi har trods et stramt anlægsbudget formået at prioritere penge til skoler, daginstitutioner, cykelstier og den nødvendige infrastruktur,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Budgettet tager også højde for de velfærdsudfordringer, som alle landets kommuner står overfor ift. rekruttering og fastholdelse af medarbejdere.

“Vi har valgt at give et markant løft til fastholdelse og rekruttering indenfor velfærdsområderne. Forligspartierne afsætter i alt 27 mio. kr. til rekrutteringsindsatser, og vi vil bl.a. friholde nyansatte fra at indgå i vagtplanen i de første 14 dage for at sikre en bedre jobstart indenfor ældreområdet og voksenhandicapområdet,” fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Forligspartierne har prioriteret 100 mio. kroner til renovering og tilbygning af Sofiendalskolen.

“Jeg er enormt glad for, at vi fik renoveringen af Sofiendalskolen med i budgettet, da det har været et stort ønske hos borgere og medarbejdere. Vi sætter renoveringen i udbud i 2023, så byggeriet kan komme i gang i 2024. Derudover har vi også fået fremrykket etableringen af en hal 2 i tilknytning til Klarup Hallen i 2023 – 2024,” siger Thomas Kastrup-Larsen.

Et klart grønt aftryk

Det har været vigtigt for forligspartierne at sætte et grønt aftryk på budgettet.

“Vi prioriterer energirenoveringer, biodiversitet, bæredygtigt byggeri og understøtter yderligere den grønne omstilling med 3 mio. kroner i 2023 til el-ladestandere. Derudover vil vi bruge 18 mio. kroner til cykelstier, og vi etablerer en jordfond, der skal understøtte udtagning af lavbundsjord og som skal bidrage til at mindske CO2-udledning. Vi har også i sinde at etablere et solcelleselskab,” slutter Thomas Kastrup-Larsen.

Budgettet vedtages endeligt til 2. behandlingen den 13. oktober 2022.

Du kan læse hele budgetforliget her.

Del artikel