Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er en ladcykel også løsningen for dig?

Af Annoncør

Den stigende trafik i Aalborgs bymidte har fået mange til at overveje alternativer til bilen. En populær løsning for familier er en eldreven ladcykel.

Du kender det sikkert. Klokken er blevet fem minutter for meget. Børnene skal afleveres, og du skal møde klokken otte inde i byen. Du har ikke tid til bilkø, men alternativerne er få. Bussen er kørt, og i øvrigt tager det også en djævelsk lang tid med alle de snørklede omveje og køer.

En cykel kunne være løsningen. Sundt for dig. Godt for miljøet. Og en ladcykel? Også sjovt for børnene! Frisk luft og motion skader ingen, og i øvrigt er det smarte ved de moderne ladcykler, at de har el-motor.

Derfor kommer du altså på arbejde helt uden svedpletter i armhulerne, men har alligevel fået rørt dig mere end ellers.

Særligt under Corona-nedlukningerne steg efterspørgslen på ladcykler helt enormt, og det har været en øjenåbner for mange andre:

– Vi har oplevet et enormt boom i efterspørgslen. Det har klart været fordi, folk havde tid til at komme ud i naturen og tage på længere ture, samtidigt med at man skulle holde afstand, og derfor ikke rigtigt kunne benytte offentlig transport, fortæller Kim Holmgaard fra El-ladcykler.dk

 

Ladcykler fylder mere og mere i Aalborg og andre storbyer

Efterhånden er en ladcykel da også noget man ser oftere og oftere. På bare få år er populariteten steget eksplosivt, og det kan der være mange gode grunde til.

– En el-ladcykel har den fordel, at den med sin hjælpemotor giver dig tilpas meget hjælp til at det rent faktisk er en fornøjelse at cykle. Det var det ikke tidligere, hvis man skulle okse afsted op ad bakke med to-tre børn og indkøbsposer uden motorhjælp. Så der er sket lidt af en revolution, ligesom der generelt er med mange andre typer elcykler også, fortæller Kim Holmgaard.

Den helt store best-seller hos El-ladcykler.dk er den prisvenlige Wildenburg El-ladcykel. Her får man en ladcykel med pulverlakeret alu-stel, automatisk lys, bremselys, stor kaleche og 4 Y-seler for en meget rimelig pris. Ydermere har Wildenburgs nye modeller både anti-tilt og styrdæmpning. Prisen holdes til dels nede ved at man får et batteri med, der ”kun” holder til cirka 45 kilometer pr. opladning.

– Men det er alligevel mere end nok til de fleste, som benytter cyklen til de små, korte ture rundt om i byen. Er behovet større, så kan batteriet enten opgraderes eller man kan købe et ekstra, fortæller Kim Holmgaard.

Har man andre behov eller tilpas meget luft i budgettet, kan man overveje en af de dyrere modeller med centermotor, usb-opladning i styret og specielle designs, som fx Cargobike Delight eller den hollandske design-ladcykel, Johnny Loco.

En ladcykel kan serviceres og repareres af enhver cykelhandler, og i Aalborg finder man blandt andre Polar Cykler, der er et autoriseret værksted.