Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er du træt af hvislelyde? Så fyld hullet med en tandprotese

Af Annoncør

Måske synes du, det er charmerende at mangle en fortand som voksen og ikke ser noget problem i hvislelyden, som bliver koblet på alle dine sætninger. Men de fleste mennesker vil efterhånden nok blive trætte af hulrummet. Trætte af hvislelyde, trætte af at tungen af sig selv bliver ved med at føle hullet, og trætte af at maden kan smutte ud gennem hullet. Disse folk bør få sig gode tandproteser.

Annoncørbetalt indhold leveret af: Tandprotesehuset.dk

Find proteser til tænder hos Tandprotesehuset

Landet over, fx hos Tandprotesehuset, kan du få hel- eller delproteser lavet specifikt til dig, som du så kan få i munden enten som en aftagelig tandprotese eller som en fastsiddende tandprotese. Om du skal vælge en aftagelig eller en fastsiddende protese afhænger dels af dit budget (fastsiddende er tit dyrere end aftagelige, da de skal sættes fast med tryklåse), dels af hvad du har det bedst med.

Få helproteser eller delproteser

Helproteser skal du vælge, hvis du mangler alle tænder i enten over- eller undermund. Delproteser erstatter derimod kun enkelte tænder, og de fastgøres ved at forbinde dem med små bøjler til dine omkringliggende, tilbageværende tænder. Hvis du forventer at tabe flere af dine rigtige tænder over den kommende tid, så kan du betrygge dig lidt ved, at en delprotese nemt kan udvides efter behov.

Tandproteser kræver jævnligt eftersyn

Har du tandproteser, skal du have regelmæssigt eftersyn hos en tandtekniker for at se, om protesen stadigvæk er optimal. Proteser kan knække, få en uhensigtsmæssig placering grundet gummesvind og få belægninger. Hele regningen behøver du dog ikke stå alene med, for der er kommunalt tilskud at hente både til selve tandproteserne og til udgifter forbundet med at have tandproteser i munden.

Find en tandteknik nær Ålborg midtby

Er du interesseret i at vide, hvilken løsning inden for tandproteser er den optimale for dig, kan du fx række ud til Tandprotesehuset nævnt ovenfor. Klinikken i Ålborg ligger nær midtbyen og er derfor nem at finde. Hos en egentlig tandtekniker bliver du både afklaret med, hvordan det nu står til med dine tænder lige nu, og teknikeren kan også give et kvalificeret gæt på, hvad du kan vente fremover.

Gratis forundersøgelse med prisoverslag

Gratis forundersøgelse tilbyder visse tandklinikker, og det gælder bare om at benytte det tilbud. For hvor du selvfølgelig selv godt kan fornemme, hvornår du bør få en tandprotese (for du mangler jo en tand!), kan du ved en forundersøgelse få et økonomisk overslag, så du ved, hvor stor udgiften til dine tandproteser bliver. Husk, at tilskud fra kommunen kan dække noget eller det meste af prisen.

Tandklinikker står klar til at hjælpe

Har du lige så lige mistet en tand, er du nok stædig for en stund og tænker, du sagtens kan vænne dig til et liv uden et fejlfrit smil. Men når du engang tænker, at nu er du altså ved at være træt af de åndede hvislelyde, så står tandklinikker klar til at hjælpe dig med at få et skønt smil med nye tænder.

Del artikel

Andre læser også