Er du på udkig efter en ny a-kasse? Her er alt, du skal vide

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Annonce

Man skønner, at 7 ud af 10 danskere på arbejdsmarkedet er medlem af en a-kasse, og de danske a-kasser har sammenlagt over 2 millioner medlemmer. Er du én af dem, der ikke er blevet medlem af en a-kasse endnu, eller leder du efter en ny a-kasse? Så læs med her, når vi præsenterer dig for alt, du skal vide, når du vælger a-kasse.

Hvad er en a-kasse?

Det fulde navn for en a-kasse er en ’arbejdsløshedskasse’, og en a-kasse er en organisation, der sørger for, at du kan få dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. En a-kasse er altså en form for forsikring, som du indbetaler til, og forsikringen træder så til og hjælper dig, hvis uheldet skulle være ude, og du bliver arbejdsløs. Foruden dagpenge udbetaler en a-kasse også feriedagpenge, efterløn og orlovsydelser til børnepasning, og der kan altså være mange fordele ved at være medlem af en a-kasse.

I Danmark får man udbetalt kontanthjælp, hvis man mister sit job (såfremt man opfylder de officielle krav til udbetaling af kontanthjælp), men for mange danske familier kan det blive et stort økonomisk problem, hvis den ene part går fra en fuldtidsløn og helt ned på kontanthjælp, og hvis man er rigtig uheldig, risikerer man at være nødt til at flytte fra hus og hjem. Derfor vælger mange at indbetale til en a-kasse, for dagpengebeløbet er en hel del højere end den danske kontanthjælp. Hvis du bliver arbejdsløs og opfylder betingelserne for at få dagpenge, så har du ret til dagpenge i op til to år.

Hvad skal du vide, når du vælger a-kasse?

Hvis du er medlem af en fagforening, skal du allerførst tjekke, om du måske allerede indbetaler til en a-kasse. Mange fagforeninger og a-kasser har nemlig tætte samarbejder, og måske har din fagforening allerede tilknyttet en a-kasse? Hvis det viser sig, at du ikke i forvejen indbetaler til en a-kasse, kan du med fordel kontakte din fagforening og spørge, om de kan anbefale en bestemt a-kasse. Ligesom fagforeninger er a-kasser forskellige, og mange af dem er specialiserede inden for en bestemt type erhverv – find derfor en a-kasse, der passer til dit erhverv. Der kan muligvis være penge at spare ved at vælge en a-kasse gennem din fagforening, eller også kan a-kassen måske give dig særlige tilbud, fordi de er eksperter inden for netop din jobtitel.

For det andet skal du vide, at a-kasser skal være statsanerkendt og opfylder en lang række officielle krav, så husk altid at tjekke dette, når du er på jagt efter en ny a-kasse. Hvis a-kassen ikke opfylder disse krav, er det nemlig ulovligt for dem at udbetale dagpenge og andre lignende ydelser til dig, og så kan du pludselig komme i problemer, hvis du bliver arbejdsløs og gerne vil have udbetalt dine dagpenge.

For det tredje minder vi dig om, at det koster penge at være medlem af en a-kasse. Dagpengesystemet i Danmark er delvist finansieret af medlemmerne af a-kassen og delvist af staten. Derfor koster det penge at være medlem ligesom ved et forsikringsselskab, men i modsætning til forsikringsselskaberne skal a-kasserne ikke tjene penge på deres medlemmer.

Er du klar til at finde en ny a-kasse til rimelige priser, så besøg hjemmesiden www.akasse-fagforening.dk. Her sammenligner de a-kasser og fagforeninger på det danske marked.

Kæmpe hits på stribe: Vi Elsker 90’erne afslører nye navne

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efter en længere forvandling, blev det i slutningen af november endelig besluttet, at Vi Elsker 90’erne også kommer til Aalborg i 2020, og denne gang større end nogensinde.

Den vilde 13 timers 90’er fest rykker 29. august ind på Dyrskuepladsen ved Agrii Nord på Hobrovej i Skalborg.

De første navne er allerede offentliggjort, og nu er Vi Elsker klar med de næste fede navne.

Og der er virkelig lagt op til en fest med masser af hits.

“FREESTYLER … RAKKA MAKKA FAWN!” (Rock the microphone)

Det første nye navn på listen er Bomfunk MC’s, som havde et vaskeægte verdenshit med nummeret Freestyler.

Det er stadig et nummer, der virkelig kan sætte gang i en fest, selvom det blev udgivet tilbage i 1999.

176 millioner visninger på YouTube vidner også om en vis popularitet.

Boyband-nostalgi i Aalborg

East17 og Boyzlife er allerede offentliggjort på plakaten.

Og boyband-temaet fortsætter med offentliggørelse af A1 og 5IVE.

A1 kender de fleste nok for megahittet “Caught in the middle”, som kan smelte ethvert pigehjerte.

5IVE har solgt mere end 10 millioner plader på verdensplan, og her i Danmark er de nok mest kendt for “Keep on movin’” og “Everybody get up”

Dermed er der virkelig lagt op til vaskeægte boyband-feber på Dyrskuepladsen til sommer.

Baby don’t hurt me!

Vi Elsker kan også offentliggøre en gammel kending på plakaten.

Vi får nemlig mulighed for at skråle med på gigahittet “What is love”, når Haddaway igen kommer til VI Elsker her i Aalborg.

Annonceret på Vi Elsker 90’erne plakaten indtil videre :

– Maxi Jazz (Faithless) A Personal DJ Set
– Antiloop
– Coolio
– Cascada
– Boyzlife
– Captain Hollywood Project
– 2 Unlimited
– DJ SASH!
– Robin S
– Brooklyn Bounce
– Darren Bailie of the Guru Josh Project
– East 17
-Bomfunk MC 

-Blumchen  
-Haddaway  
-A1  
-5ive  

Du finder billetinfo lige her.

Forbudt for børn: Kom til spændende foredrag om retsmedicin og drab

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Stockphoto
Stockphoto

Interessen for True crime er voldsom, og du kan finde tonsvis af både bøger, film og tv-serier om det spændende emne.

Med så meget materiale, kan det måske også være svært at vide, hvad man skal tro på?

Men bare rolig – nu kan du snart blive klogere på emnet fra en vaskeægte ekspert.

Torsdag den 2. april inviterer Asser Hedegård Thomsen nemlig til foredrag om sin dagligdag som retsmediciner, og han gennemgår de foreløbige fund i et større forskningsprojekt om drab i Danmark.

Foredraget finder sted på Trekanten her i Aalborg og billetten koster 125 kr.

Spændende, uhyggeligt og forbudt for børn

Trekanten skriver om foredraget:

“Retsmedicinske problemstillinger omtales jævnligt i forbindelse med kriminalsager og indgår ofte i bøger, film og tv-serier.

En væsentlig del af retsmedicinerens arbejde er at undersøge afdøde for at afgøre, om de er slået ihjel af en anden person. Dette er oftest ganske nemt, men kan til tider volde problemer.

Er der f.eks. tyve stiklæsioner i ryggen på en bagbundet person og ikke nogen kniv på findestedet, er det oplagt, at der er tale om drab.

Men hvad nu hvis der er en enkelt stiklæsion i brystet på en person, og kniven sidder i brystet? Så kan der i princippet være tale om alle tre unaturlige dødsmåder; ulykke, selvmord eller drab.”

Der er vist ingen tvivl om, at du kan få nysgerrigheden stillet, når Asser Hedegård Thomsen lægger vejen forbi Aalborg.

Hvad: Foredrag – Retsmedicin og drab
Hvor: Trekanten – Salen, Sebbersundvej 2A, 9220 Aalborg Ø
Hvornår: 2. april kl. 17.00

Du finder billetinfo her.

Lækkerier og fed udsigt: Salling Rooftop inviterer til International Pandekagedag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er efterhånden en mærkedag for det meste, men vi vil alligevel godt slå et slag for én af de vigtigste: International Pancake Day.

Det finder i år sted den 25. februar 2020, og det er faktisk en ældgammel tradition.

Den er efter sigende startet som en kristen tradition, da man fastede i 40 dage op til påske, og her var søde sager strengt forbudt.

Det var derfor oplagt at få ryddet op i skabene, og få brugt både på æg, mælk og hvedemel … og findes der noget mere genialt end pandekager?

Du kan selvfølgelig vælge at fejre den hellige dag hjemme foran dit eget komfur, eller du kan nyde en, to, tre eller fire pandekager i selskab med en af byens bedste udsigter.

Pandekager med udsigt

For på Salling Rooftop fejrer de nemlig også International Pandekagedag.

Tirsdag den 25. februar kan du således nyde nybagte dessertpandekager med flere forskellige lækre toppings/fyld.

“Har du børn med, kan de nyde pandekagerne og farvelægge fine Rasmus Klump tegninger imens,” skriver Salling om dagen.

Pandekagerne koster 35 kr. stykket og er med topping efter eget valg.

Hvad: International Pandekagedag
Hvor: Salling Rooftop
Hvornår: Tirsdag den 25. februar fra kl. 10.00

Du finder mere info her.