Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er du opmærksom på din kropsholdning på arbejdet?

Af Annoncør

Mange af os bruger adskillige timer om ugen på kontoret, hvor vi sidder i den samme stilling. Du har måske hørt om kontorskader? Det er desværre et problem, der kan give medarbejdere ondt i ryg, nakke og skuldre og eventuelt forårsage langvarige skader. Derfor er det enorm vigtigt at vælge kontorstole, der passer til medarbejderne, og som støtter en god ergonomisk holdning. 

Forskellige kontorstole til forskellige behov 

Måske du tænker, at der vel ikke kan være den store forskel på kontorstole? Det kan der i høj grad. De har alle forskellige features og kan indstilles på måder, således du i dit arbejde får den bedst mulige holdning. Du kan vælge en almindelig kontorstol med ryglæn, som støtter godt op omkring ryggen. Stolen kan fås med eller uden armlæn. 

Overvej i denne sammenhæng, hvis du ofte sidder i mange timer ad gangen, om du har brug for at kunne aflaste dine arme og albuer i løbet af dagen. Hvis du er på en aktiv arbejdsplads, eksempelvis i en produktionsvirksomhed, kan det være en fordel at kigge efter industristole. Her får du en høj bevægelighed i kroppen, som kan være en fordel, hvis du laver mange skiftende bevægelser i løbet af din arbejdsdag. 

Har du brug for et alternativ til kontorstolen, kan du også kigge efter en taburet. Flere taburetter har en rund fod, hvilket kan være medvirkende til en høj bevægelighed. Med en taburet kan du med fordel justere på højden, så den også kan bruges som en støtte, når du står op. 

Indstil kontorstolen efter din højde  

Det er ikke ligegyldigt, hvordan din kontorstol er justeret. Den skal tilpasses dig og din krop. En god huskeregel er, at din ben skal være i 90 grader, når du sidder ned. Ligeledes skal du justere ryglænet, så du tydeligt kan mærke, at den støtter din lænd.