Er du misundelig på dem med brændeovn?

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

I disse kolde tider kan det føles ekstra hårdt og uretfærdigt, hvis ikke man har et hjem hvor der er mulighed for at have en brændeovn. For det er bare så hyggeligt at sidde samlet rundt om lyden af den knitrende ild.

For mange er der utrolig mange minder forbundet med dette, men det er sjældent man lige ender op i et hjem hvor det er muligt at få en brændeovn. Men det er faktisk muligt at få noget af den selv samme ild hygge som en brændeovn giver, endda selvom du bor i lejlighed eller blot et hus uden skorsten. Svaret på din hygge drøm er en biopejs.

Gå ikke glip af brændeovnseffekten

Det smarte ved en biopejs er nemlig at den kan stilles op alle steder. Du behøver altså ikke at have en kæmpe stue, hvor der plads til at den kan stå og have en masse tom plads om sig eller et rum med en skorsten. For der findes biopejse som bare kan stå på bordet eller sættes fast på væggen. Dermed kan stort set alle finde plads til en biopejs i deres hjem, uanset om du bor i lejlighed eller hus.

Måske skærer det lidt i ørene at skulle have en “pejs” uden nogen form for udsugning, for hvor skal røgen gå hen? Men det er endnu en af fordelene ved biopejse. De kører nemlig på det brændstof der hedder bioethanol, som er lavet af biomasse.

Denne form for brændstof er helt sikker at brænde af indenfor og kræver derfor ikke nogen form for særlig udsugning, modsat afbrænding af træ eller olie. Derfor kan man roligt have dem uden at være bange for at få røgforgiftning. Se meget mere på bolex.dk

Køb en biopejs for hyggens skyld

En biopejs er dog primært noget man bør anskaffe sig for hyggens skyld. For selvom den selvfølgelig afgiver varme, i det der er ild i den, så er den ikke i stand til at varme et hjem op, ligesom en brændeovn kan det.

Den kan sagtens varme det rum den står i op, men udover det vil man ikke mærke meget til den varmemæssigt i resten af hjemmet. Så det skal udelukkende være fordi man synes det vil være hyggeligt at kunne se på ilden i den, i disse kolde måneder, at man vælger at købe sig en biopejs.

Den økonomiske effekt

Rent forbrugsmæssigt er det forholdsvis nemt at holde øje med hvor meget biopejse bruger. Der er selvsagt lidt forskel på hvor meget bioethanol de forskellige biopejse bruger, men sådan i gennemsnit bruger de gerne omkring en halv liter pr. time. Som med alle andre typer af brændstof, så varierer literprisen også på bioethanol, men normalt set ligger prisen i omegn af 20 kroner pr. liter. Så for 20 kroner vil din biopejs kunne køre omkring to timer.

Hermed kan man også se at selv hvis det var muligt at varme hjemmet op med en biopejs, ville det blive en yderst dyr fornøjelse. Så det er meget bedre bare at bruge den til når der skal hygges ekstra over æbleskiverne og den varme kakao.

Bølge af knivstikkerier fortsætter: Intensiv patruljering er nu iværksat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

I går aftes, 30. maj 2020 kl. 19.15, anmeldtes der til Nordjyllands Politi endnu et tilfælde af knivstikkeri i Aalborg.

Denne gang var det på Vesterbro i Aalborg, hvor en forurettet person fik et overfladisk stik i ryggen. Politiet ser sammenhæng med denne episode og to tidligere tilfælde i denne uge i Aalborg og i Aalborg Øst.

Politiet indledte øjeblikkeligt en efterforskning af også denne sag, og det førte til, at der i nat blev anholdt en 16-årig ung mand for knivstikkeriet, der tidligere i dag, kl. 11.30, er blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Aalborg.

Det skriver Nordjyllands Politi i dag i en pressemeddelelse.

Vicepolitiinspektør Anders Uhrskov fra Nordjyllands Politi understreger, at politiets efterforskning er meget bred, og det betyder, at det indgår i efterforskernes opklaringsarbejde, at der kan være en sammenhæng mellem de nu tre tilfælde af knivstikkeri i Aalborg.

Anders Uhrskov kan dog ikke af hensynet til sagens videre efterforskning kommentere præcist på sammenhængen mellem sagerne.

”Men jeg kan sige så meget, at der er tale om uoverensstemmelser internt imellem nogle unge mennesker, der udvikler sig og eskalerer,” siger vicepolitiinspektøren, der i næste åndedrag understreger, at den almindelige borger ikke skal frygte at gå på gaden i Aalborg eller andre steder i politikredsen.

”Det er intet i vores efterforskning, som tyder på, at borgerne skal frygte at blive involveret i det her. Det er en klar intern uenighed.”

Skruer op for patruljering

Ud over den massive efterforskning af alle tre sager så har Nordjyllands Politi indledt en intensiv såkaldt tryghedsskabende patruljering i og omkring Aalborg.

”Vi har skruet op for patruljetrykket, så man vil se en hel del mere politi i især Aalborg end normalt. Knivstikkeri i det offentlige rum er helt uacceptabelt,” fastslår vicepolitiinspektør Anders Uhrskov.

Der skete også i denne uge et fjerde tilfælde af knivstikker i Klarup – men det er politiets klare opfattelse, at der her er tale om en isoleret hændelse, der ikke har relation til de øvrige tre tilfælde.

Helt genialt: Nu kan du få en Joe Exotic is i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er noget, vi har kunnet samles om i corona-nedlukningen, er det den helt vanvittige historie om Joe Exotic, Carole Baskin, de eksotiske dyr og alle de andre excentriske og mystiske bifigurer i Netflix’s Tiger King.

Dokumentarserien er en af de mest populære serier på Netflix nogensinde, og internettet er svømmet over med konspirationsteorier, memes og vilde historier om det helt obskure univers.

Og nu er selveste Joe Exotic kommet til Aalborg. Eller næsten da.

Smagen af Joe Exotic vækker begejstring

Café Salt i Vestre Fjordpark har nemlig omdøbt deres Solero Exotic til Joe Exotic – til ære for den excentriske hovedperson i dokumentaren.

Og dømt ud fra både udseende og smag passer is-varianten faktisk aldeles fremragende til Joe Exotic aka. Tiger King. For det første er isen tigerstribet, og så har den smag af vanilje og eksotisk frugtsorbet – lige i Joe’s ånd.

Men når du bestiller en kugle Joe Exotic, får du også et par bevingede ord med på vejen.

Ejer Katerina Komselis har nemlig fået personalet til at råbe “Carol Baskin, that god damn bitch down in Florida!”, som Joe Exotic udbryder ofte i Netflix-hittet.

Lækkert is hver eneste dag resten af sommeren

De gode nyheder i Café Salt stopper ikke der.

De har nemlig meldt ud, at de har åbent hver eneste dag hele sommeren, og det på trods af manglende vand i bassinet.

Det er Aalborg Kommune, der tøver med at fylde vandet op, da de frygter store menneskemængder, som det vil tiltrække.

MigogAalborg følger naturligvis sagen og melder ud lige så snart, der er nyt.

Indtil da kan vi glæde os over fuldstændig fremragende vejr i pinsen, hvor DMI lover op mod 25 grader både i dag og i morgen. Helt perfekt vejr til en Joe Exotic med ekstra guf.

Du finder Joe Exotic og Café Salt i Vestre Fjordpark.

Azzurra runder et skarpt hjørne: Fejres med gratis kaffe to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Elsker du gratis fornøjelser? Elsker du god kaffe?

Så har vi en god nyhed til dig.

Azzurra er kendt og elsket af mange nordjyder, og i år kan de fejre hele 30 års-jubilæum her i byen.

Det fejrer de med en række tiltag i løbet af året, og det kan allerede komme dig tilgode på mandag, den 1. juni.

Gratis kaffe til folket

De første 300 mennesker, der kigger forbi restauranten på Jens Bangsgade 15 på mandag, kan nemlig få en helt gratis coffee to-go fra den italienske restaurant lækre espresso-maskine.

“Vi mener selv, at vi kan tilbyde noget af det bedste kaffe i Aalborg, og I skal være velkomne til at komme forbi og bedømme det selv,” skriver de blandt andet på Facebook.

Mandag er jo 2. pinsedag, og det betyder også specielle åbningstider. Du kan derfor hente din gratis kop kaffe fra klokken 17.00 – 21.00 på mandag.

Vejret bliver fuldstændig fremragende på mandag med 25 grader, så det ligner en oplagt mulighed for at tage en lækker kop kaffe med ud i aftensolen – eller tage den med, når du har spist lidt lækkert i restauranten.

Hvad: Gratis kaffe to-go
Hvor: Azzurra, Jens Bangsgade 15.
Hvornår: Mandag d. 1. juni kl. 17-21