Er du iværksætter? – Husk din varemærkeregistrering

Skrevet af: Redaktionen

Er du iværksætter i Aalborg – og har du husket varemærkeregistrering?

Danmark er et iværksætterland. Faktisk at vi et af de mest innovationslystne lande i Europa. Staten tilbyder gode muligheder for iværksættere til at gå fra idé til handling, men hvis du ikke husker at varemærkeregistrere dig, kan du risikere at andre kopierer din idé – eller at du selv bliver hevet i retten for varemærkekrænkelse. Derfor skal du huske at varemærkeregistrere dit særlige kendetegn – så er du beskyttet de næste 10 år.

Hvad er en varemærkeregistrering?

Dit varemærke er dit forretningskendetegn og med en registrering har du officielt gjort omverdenen opmærksom på, at varemærket tilhører dig. Du kan få registreret dit særlige kendetegn, hedder det sig. Et særligt kendetegn kan være dit logo, firmanavn eller slogan. Det kan faktisk også være en farve, en jingle/lyd eller en duft! Dit kendetegn er det, der gør dit varemærke særligt og adskiller sig fra andre produkter i samme kategori.

For eksempel er Hjem Is-bilens ringeklokke et varemærke, Nikes slogan ”just do it” er varemærkebeskyttet og ligeledes er naturligvis navnet ”Lego”. Registreringen beskytter dig også fra konkurrenter, der vil lukrere på din succes, for den beskytter dig mod at andre kan lave et kopi-lignende varemærke.

Det kan blive dyrt at lade være…

Når først dit varemærke er registreret, gælder det i 10 år hvorefter du kan ansøge på ny. Du skal være opmærksom på, at registreringen kun gælder et afgrænset geografisk område, altså eksempelvis Danmark. Hvis du overvejer at din business skal være – eller med tiden blive – international, skal du søge varemærkeregistrering i EU, hvis det er her, du vil udvide eller varemærkeregistrering i USA, hvis du drømmer om at make it big.

Alt for mange virksomheder opdager for sent, at deres unikke kendetegn faktisk ikke er så unikt endda. Hvis dit særlige kendetegn ikke er så originalt, som du tror, er du nødsaget til at finde på noget nyt, hvis det allerede er opfundet og varemærkebeskyttet af andre. Derfor er det en god ide hurtigt at begynde varemærkeansøgningen, så du tidligt i forløbet får vished, hvis dit kendetegn ikke er særligt nok. Du kan endda risikere at skulle betale mange hundredetusinde kroner i erstatning, hvis du bliver trukket i retten for en kopisag. Det skete for Obelix cafeen i København, der blev hevet i retten af Asterix-forlaget for at bruge navnet ”Obelix” som forlaget havde varemærkebeskyttelse på. Det endte med at koste Café Obelix 700.000 kroner i erstatning og sagsomkostninger. Oven i dét, skal cafeen brande sig på ny under et helt nyt navn, og det kan også få store økonomiske konsekvenser, når et brand må genfinde sig selv og starte forfra.

Det er også derfor, at rockgruppen Disneyland After Dark skiftede navn til D-A-D, da Disney-koncernen kom efter dem for varemærkekrænkelse.

Det kan godt synes som en omfattende proces at kaste sig ud i, men heldigvis er der hjælp at hente fra advokater, der har specialiseret sig i hele varemærkeprocessen og du kan også læse mere ”hvad, hvordan og hvor” på Patent- og Varemærkestyrelsens hjemmeside. Sidst men ikke mindst tilbyder Aalborg Kommune gode råd og vejledning til iværksættere med Startup Club Aalborg.

Godt nyt til vinyl-elskere: Pladebørsen rykker på museum for en dag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Pladebørs Nordkraft
Foto: Pladebørs Nordkraft

To gange årligt er Nordkraft et rent slaraffenland for LP-entusiaster, når pladebørsen byder velkommen til et bredt udvalg af musik, hvor du finder mere end 70.000 plader og et stort udvalg af CD’er.

Og nu er der godt nyt til dig, der elsker musik.

Folkene bag pladebørsen åbner nemlig en pop up børs helt centralt i Aalborg.

Plader og CD’er på museum

Den får navnet Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition og finder sted lørdag d. 1. februar fra kl. 11.00 – 16.00.

Enkelte ville måske påstå, at plader og CD’er hører til på museum … og det bliver faktisk en realitet – for pladebørsen rykker ind på Aalborg Historiske Museum.

“Der er tale om en miniudgave af den velkendte pladebørs, og derfor finder “kun” cirka 30.000 plader på Aalborg Historiske Museum.

Du finder alt imellem indie, hard rock, punk, danske sjældenheder, prog og psych rock, og der er både brugte og nye plader,” skriver pladebørsen om eventet.

Det er gratis at besøge Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition, men ønsker du samtidig at se museets udstillinger, skal der købes almindelig entrébillet.

Prismæssigt plejer der at være noget for alle på pladebørsen – der er plader fra 5 kroner og op. Du kan finde 5 LP’er for 50 kroner.

Leder du efter sjældne 1. tryk til flere tusinde kroner, finder du også dem.

Hvad: Record Fair – Northern Winter Beat 2020 edition
Hvor: Aalborg Historiske Museum
Hvornår: Lørdag d. 1. februar fra kl. 11.00 – 16.00

Du finder mere info her.

AaB-profil på vej til FCK: AaB bekræfter forhandlinger i fondsbørsmeddelelse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: AaB
Foto: AaB

For kort tid siden kunne Ekstra Bladet skrive, at FCK er klar til at gå på angriberjagt hos AaB.

Ifølge deres oplysninger vil københaverne gerne have fingrene i AaB-stortalentet Mikkel Kaufmann, som kun er 19 år.

Noget tyder på, at Ekstra Bladets oplysninger er sande, for klokken 13.56 meddeler AaB i en fondsbørsmeddelese, at “Aalborg Boldspilklub A/S har indledt forhandlinger med en anden klub om et salg af spilleren Mikkel Kaufmann.”

I fondsbørsmeddelelsen bekræfter AaB dog ikke, at de er i forhandlinger med FCK.

19-årige Mikkel Kaufmann har kontrakt med AaB indtil 30. juni 2023., og han har spillet 28 officielle for AaB og scoret otte mål, ligesom det foreløbig er blevet til 21 ungdomslandskampe for Danmark.

Opdateres …

Nordeuropas største butik med arbejdstøj: STARK åbner Megastore i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

Snart slår STARK Aalborg dørene op til en ny forretning med arbejdstøj til håndværkere og private selvbyggere.

Med sine 850 kvadratmeter bliver den nye Workwear Megastore den største forretning for arbejdstøj i Nordeuropa – og overgår således en tilsvarende forretning, der åbnede i Glostrup i efteråret.

Det skriver STARK i en pressemeddelelse.

Den kommer til at være i forlængelse af den nuværende lokation på Håndværkervej 5.

Fra næste uge torsdag d. 30. januar vil faguddannet personale stå klar til at tage imod kunderne og klæde dem på fra top til tå med arbejdstøj af høj kvalitet.

“Vi er rigtig glade for, at vi snart kan byde kunderne inden for i den nye Workwear Megastore i Aalborg.

Selvom vi lever i en tid, hvor meget efterhånden foregår digitalt, tror vi på, at vores kunder ønsker en fysisk butik med et bredt sortiment, hvor de kan mærke varerne med deres hænder, afprøve pasform og funktionalitet og derigennem gøre et godt køb.

Som håndværker knokler man dag ud og dag ind, og derfor er kvaliteten af ens arbejdstøj og sko afgørende,” siger Torben Hald Christensen, butikschef i STARK Aalborg, der administrerer Workwear Megastore.

Mere med hjem

I den nye Workwear Megastore i Aalborg vil kunderne ikke blot blive mødt af et større produktudvalg.

Ifølge Torben Hald Christensen skal et besøg i forretningen være en oplevelse, hvor kunderne får lidt mere med hjem end et par arbejdsbukser eller nye arbejdssko.

“Vores ambition er at give kunderne en god oplevelse.

Går den enkelte kunde ud af vores forretning med en oplevelse af, at de fik kompetent vejledning og produkter skræddersyet til dem, så er jeg sikker på, at vi kan tilbyde noget mere, som kunderne ikke kan få ved at gå online,” siger Torben Hald Christensen, der dog påpeger, at det også er muligt for kunderne at bestille arbejdstøj via STARKs webshop eller på Mascots bestillingsportal.

På åbningsdagen serveres der kaffe og rundstykker allerede fra kl. 6.00, mens kunderne senere på dagen kan stille den lille sult med lækre hotdogs.

“Vi åbner med et brag og håber på, at mange vil komme forbi og få en god start på dagen i vores Workwear Megastore,” siger Torben Hald Christensen.