Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er dit hus klar til vinteren?

Af Annoncør

Lyset svinder og bladene falder fra træerne. Efteråret er over os, og inden længe er det vinter. Her ser vi på, hvordan du kan gøre dit hus klar til vinteren, så læs med og få gode råd, hvis du bor i hus.

Overalt i landet, lige fra Ålborg til Allinge skal husejere til at tænke på, at den kolde tid står for døren, og at der kan være flere ting, man skal tænke på, inden frosten kommer og den første sne lægger sig.

Rens tagrenderne

En af de ting, man med fordel kan gøre, inden bladene for alvor begynder at falde, er at rense sine tagrender, så de ikke stopper til, når det går løs. Sørg for at få alle de gamle blade væk, så der så at sige er plads til de nye. Når du alligevel er på taget, så tjek tagrenderne for skader og tæring. Måske er det nødvendigt at udskifte tagrenderne, og da kan du indhente en tagrender pris eller flere, inden du beslutter dig for, hvem du vil bruge eller hvor du vil købe dem, hvis du selv har mod på at udskifte dem.

Trænger huset til ekstra isolering?

Når energipriserne er på himmelflugt, som vi ser det i øjeblikket, kan det være værd at overveje, om huset trænger til ekstra isolering, enten på loftet eller i gulvet. Med ekstra isolering kan der være penge at spare i forhold til varmeregningen, samtidig med at man slipper for kulde og træk. Også her kan man med fordel indhente priser flere steder, men også undersøge, hvem der har de bedste anmeldelser, for med den slags projekter er det af stor vigtighed at det bliver udført med stor omhu.

Glem ikke sommerhuset

Det er dog ikke kun helårshuse, man skal gøre klar til vinteren, for hvis du har et sommerhus eller en kolonihave, er der ting, der skal gøres. Her er det vigtigt at få lukket af for vandet og tømt vandvarmeren, så der ikke står noget vand i rørene der kan fryse og i værste fald sprænge. Det kan medføre store vandskader, og derfor bør man ikke undlade at gøre dette. Blomsterkrukker kan man også med fordel sørge for at få tømt og stillet ind i skuret eller måske blot inderst på terrassen, for også de kan sprænge i hård frost. Endelig kan man med fordel sætte havemøblerne ind, både for at passe på dem, men også for at de ikke blæser væk i en storm.

Del artikel

Andre læser også