Er det Nordjyllands fedeste løb? Her åbnes der op fredag nat

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: runwayrun.dk
Foto: runwayrun.dk

Du har muligvis kun set hele landings- og startområdet i Aalborg Lufthavn gennem et flyvindue.

Men natten til lørdag får du en helt unik chance for selv at være ude på flyvernes domæne. Her er der de øvrige 364 dage om året fuldstændig adgang forbudt for ”civile”.

I samarbejde med Aalborg Lufthavn og Flyvestation Aalborg samt løbsbutikken Løberen arrangeres der i den kommende weekend et helt specielt motionsløb.

Et vi i hvert fald ikke tøver med at kalde for et af Danmarks fedeste løbeoplevelser.

Du finder sikkert andre løb med større udfordringer eller smukkere natur, men følelsen af at bevæge sig i ”lukket” land gør det helt specielt.

Man kan vælge imellem at løbe 5 km eller 10 km, så der vil for de fleste også være kræfter til at suge hele oplevelsen til sig uden at være helt smadret.

Vi fik en god snak med en af løbsarrangørerne Bjarne Hoffmann, der står i spidsen for Runwayrun. Til daglig er Bjarne chef for flyvelederne i tårnet i Aalborg Lufthavn.

Hvordan får man lige den skøre ide, at der skal være et motionsløb på start-og landingsbanerne om natten?

”For seks år siden lavede vi faktisk et dagsløb inde på lufthavnsområdet. Men det blev kun ved den ene gang. På et tidspunkt læste jeg så om et natteløb i Billund Lufthavn, og tænkte, at det kunne være fint at genoplive vores tradition. Så det gjorde vi sidste år, og nu er vi klar til andet år.”

Nu er en lufthavn jo et af de sikreste steder i landet. Var det ikke svært at få åbnet op?

”Aalborg lufthavn er jo lidt speciel, fordi lufthavnen og flyvevåbnet deler de samme baner. Så sidder vi i tårnet i midten, og servicerer begge parter. Så det handlede om, at alle var med på ideen. Derfor blev vi også enige om, at der skulle være en vinkel med et godt formål. Derfor går al overskud til fysisk skadede soldater.”

Er det ikke en ret stor sikkerhedsrisiko at lukke så mange almindelige mennesker ind på et lufthavnsområde?

”Det er klart, at der er en lang række forholdsregler. Det starter egentlig med, at parterne finder nogle timer en nat, hvor det passer ind med flyveprogrammet. Løbet er heller ikke åbent for tilskuere af sikkerhedsgrunde. Derfor er dit startnummer din adgangsbillet ind til området.”

Er der noget ekstra bevogtning så for at sikre, at alle er ude igen, når første fly letter lørdag morgen?

”Det er bevogtningstjenesten der har den opgave, og den har de helt styr på. De kører patrulje, mens løbet er i gang, og så finkæmmer de området igen, når alle er ude. Det er også derfor, at vi kun har de to timer, hvor løbet må foregå. Så det skal gå ret hurtigt det hele.”

Hvilken oplevelse kan man forvente som løber?

”Jeg tror de fleste er fascineret af sådan en startbane på tre kilometer fuldstændig oplyst. Det er jo et syn, man normalt aldrig ser som flypassagerer. Det er kun forbeholdt piloterne, og pludselig får man også chancen for at løbe på samme bane som flyene. Det er også noget specielt, at man sådan lidt mister orienteringen og ikke rigtig ved, hvor langt man har løbet. Vi har også tilmeldinger fra så langt væk som Malaysia.”

Hvilket formål støtter I med overskuddet?

”Sidste år fandt vi et projekt under Dansk Idrætsforbund med tilskadekomne soldater. Projektet går blandt andet ud på, at de i løbet af 2017 sender et hold af sted over indlandsisen. Vi har også en gruppe, der kommer til start i dette års løb, som har fået deres ben amputeret eller mistet andre lemmer.”

Hvad skal man gøre for at deltage?

”Man kan stadig tilmelde sig. Men så skal man ned i den fysiske butik Løberen, hvor man kan købe sit startnummer.”

Løberen
Vesterbro 89
9000 Aalborg

Se alle informationer om løbet her

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

WeDoBurgers-kæden solgt: Fortsætter kun med et sted i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der var fart på burgerkæden WeDoBurgers, da den indtog Århus, Aalborg, Esbjerg og København.

I Aalborg åbnede man endda den første rigtige restaurant med flere siddepladser, og som skulle fungere som kædens Flagship Store.

Desværre går tingene ikke altid, som man drømmer om. Planerne om at være en landsdækkende burgerkæde kunne ikke realiseres, og nu har de oprindelige stiftere solgt den videre.

Det var barnestjernen Danny Kool og partner Christoffer No, der startede WeDoBurgers sammen med Aalborg-investoren Henrik Klindt Petersen.

Ny ejer er fundet

Nu er WeDoBurgers solgt videre til århusianske Akram Palani. Til det siger Danny Kool med det borgerlige navn Daniel Sørensen til MigogAalborg;

“Vi har i noget tid søgt efter den rigtige person til at drive WeDoBurgers videre. Den person har vi fundet i Akram. Han virker til at brænde for WeDoBurgers, så det glæder os, at han er den nye ejer,” fortæller Daniel.

Kun Borgergade fortsætter

Ejerskiftet får den konsekvens, at kun en af de to Aalborg-steder lever videre. Den anden lukkes ned.

“Jeg har altid haft et godt øje til WeDoBurgers og deres burgere, som jeg smagte første gang for et par år siden! Jeg synes, at deres burgere og fritter altid har skilt sig ud fra mængden.

Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville overtage. Jeg kommer selv til at stå i køkkenet og sikre, at kvaliteten er den samme hver gang. Kvaliteten i produktet er for mig det vigtigst.

Derfor valgte jeg også kun at overtage butikken i Borgergade, da jeg ikke kan være to steder på en gang. Jeg har heldigvis overtaget det meste af deres tidligere fantastiske personale, så jeg og butikken er i gode hænder,” forklarer han til MigogAalborg.

Dermed gik WeDoBurgers fra fem steder i landets fire største byer til nu blot en enkelt i Aalborg.