Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hallelujah: Englekongres får vinger i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Musikkens Hus afholder et væld af forskellige arrangementer hvert år, og nu kan de præsentere ét, der stikker lidt ud.

Lørdag den 7. oktober er de vært for en såkaldt “Englekongres”, der er den største af sin slags i Danmark.

”Åndelighed er vigtig for vores mentale trivsel. Vi er trætte i vores hoveder”, skriver Line Rune Balling fra Aalborg, der er medarrangør af Englekongressen, i en pressemeddelelse.

”Vi lever i en meget mental tidsalder, og derfor er der mange, der er ved at være trætte i hovederne. Vi længes efter at være mere åndeligt til stede i vores liv”, uddyber hun.

Fremtidsforsker Anne Skaare Nielsen er derfor den første på scenen i koncertsalen med foredraget: ”Når fremtiden kalder”.

Anne Skaare Nielsen rækker med sit perspektiv som fremtidsforsker ud i den fremtid, hun mener, vi selv er med til at skabe i kraft af vores livsformål.

”Annes oplæg vækker den del af dig, der tør være passioneret og tør gå hele vejen for det, du tror på, og det du mærker er din sandhed”, forklarer Line.

Internationale navne og forfattere

Antropolog og forfatter Rane Willerslev er også blandt oplægsholderne og igennem sit virke som forsker, har han haft oplevelser med naturens forskellige dimensioner og fået en helt særlig indsigt i naturfolks visdom og evne til bl.a. at samskabe.

Disse oplevelser og indsigter formidler Rane på en måde, som udfordrer de gængse normer. Med Rane på scenen bliver man inspireret til at tænke ud af boksen og erstatte, det han beskriver som, ”nulfejlskultur” med kreativitet.

Derudover er en række internationale navne og forfattere inden for åndelighed, sjælskontakt og engle på programmet.

Line har ikke erfaring med at arrangere en et så stort arrangement, men alligevel var svaret ”ja” da hun fik muligheden for at blive medarrangør.

”Jeg var ikke i tvivl, da jeg blev kontaktet af Peter Mortensen, som stod for englekongresserne tilbage i 2011 og 2014 i Vejle og Odense. Det var til stor glæde, at han ønskede at give stafetten videre til os.

Jeg var dog klar over at det kræver stort commitment, is i maven og risikovillighed til at arrangere en Englekongres, af den størrelse, så det var bestemt det visionære aspekt der trak”, siger hun.

Hallelujah: Englekongres får vinger i Aalborg
Fotograf: Nicolas Cho

Unik oplevelse

Line Balling er uddannet cand. mag. i læring og forandringsprocesser på Aalborg Universitet. Siden 2011 har hun arbejdet på forskellige måder som spirituel underviser og forfatter.

2011 var året hvor hun selv for første gang deltog på en englekongres.

”Jeg tog afsted alene. Jeg var nysgerrig, og havde haft nogen oplevelser, som gjorde, at jeg begyndte at interessere mig for spirituelle emner.

Den dag fik stor betydning for mig. Det var fantastisk at opleve så mange mennesker med en naturlig åbenhed. Det gav mig mod og inspiration til at tage de skridt i livet, jeg drømte om på det tidspunkt”.

Siden har hun også deltaget på en englekongres i Salzburg.

”Energien, åbenheden og den gode stemning på sådan en dag, er dét, der tæller. Derfor har vi lagt os i selen for at skabe en unik og forandrende oplevelse til sanserne med både musik og nogle af de største oplægsholdere fra ind – og udland”, fortæller Line.

Fra England kommer bestsellerforfatterne Kyle Gray, Rebecca Campbell og Tim Whild. Fra Canada kommer pianist og sanger Paul Luftenegger. Og lokalt er det BeYou, det aalborgensiske dansestudie for kvinder, der kommer og skaber en smuk afslutning på dagen.

“Vi er begejstrede over at udbrede budskabet om, at åndelighed faktisk er naturligt. Engleenergien skal ned på jorden, og jeg er enormt stolt over, at Aalborg kommer på verdenskortet med denne event som afholdes i Musikkens Hus”, slutter Line.

Du kan se programmet og læse om kongressen her.

Del artikel

Andre læser også