Enevoldsen skifter tilbage til USA: Her er hans nye klub

Skrevet af: Michael Qureshi

Det var lidt med vemod, at den tidligere AaB-spiller Thomas Enevoldsen forlod den amerikanske klub Orange County i slutningen af 2018.

Det blev nemlig et succesfuldt ophold i den mindre klub tæt på Los Angeles, hvor Thomas Enevoldsen kom på Årets Hold og blev nomineret til Ligaens mest værdifulde spiller (MVP) i USL, som er den næstbedste række i USA.

Han scorede desuden 21 mål i 39 officielle kampe, hvilket også gav genlyd på den amerikanske fodboldscene.

Men Enevoldsen forfulgte USA-drømmen med smag på en større klub, og den har han nu fundet.

Aalborg-drengen og medstifter af MigogAalborg skifter til USL-klubben Indy Eleven fra millionbyen Indianapolis.

Indy Eleven betragtes som en af USL’s største, rigeste og blandt de næste, der får plads i den bedste amerikanske række, MLS.

Besøgte klubben i tre dage inden afrejse

Kontrakten er netop offentliggjort, og Enevoldsen er glad for at skifte til en større amerikansk klub.

“Det var et fantastisk første år i USL for mig, og Indy Eleven var faktisk hurtigt på banen. Lige før jeg rejste tilbage til Danmark, så besøgte jeg klubben i tre dage for at se deres træningsforhold, stadion og klubben.

Derudover havde jeg møder med træneren, om måden de spiller på og ambitionerne.

Jeg kan roligt sige, at de forhold bliver de bedste, jeg nogensinde har prøvet, og er på højde med større klubber i Europa.

De har fire træningsbaner, der står snorlige, 3 indendørs kunstgræsbaner og et kæmpe kompleks.

Ligeledes spiller de deres hjemmekampe på samme stadion som NFL-holdet Indianapolis Colts med plads til 63.000 tilskuere,” fortæller Thomas Enevoldsen til MigogAalborg.

Flere af deres hjemmekampe spiller Indy Eleven med over 20.000 tilskuere, og de er langt i processen omkring at komme i MLS.

På dette stadion skal Enevoldsen spille på hjemmebane

Markant større klub denne gang

Det er nemlig sådan, at de amerikanske fodboldligaer er private, og derfor spiller de ikke med op- og nedrykning.

Klubben ansøger om en plads i MLS, som måles på b.la. økonomi, stadion og fanbase.

“Det er en markant større klub end Orange County. Jeg har oplevet, at selv om jeg havde så fantastisk en sæson i det første år i USA, så er det utrolig svært at få kontrakt med de større MLS-klubber som udlænding.

Deres udlændinge-pladser besætter de helst med sydamerikanske spillere, fordi de både er billigere men også tiltrækker stor opmærksomhed blandt de mange sydamerikanske fodboldfans i USA.

Los Angeles FC tog blandt andet Carlos Vela fra Mexico som deres største store stjerne, og jeg var inde og se en af deres hjemmekampe, hvor hele den ene endetribune stort set kun var mexicanere, der var inde for at se Vela spille,” forklarer Thomas Enevoldsen.

Med skiftet til Indy Eleven kommer han til at opleve en anden del af USA, da nærmeste storby er Chicago.

“Indianapolis er en god by, som både har et NFL- og NBA hold. De har et af verdens største racerløb med Indy500, og derudover Indy Eleven på fodbold, så det er en meget sportsinteresseret by.

For mig var det vigtigere at spille for en større klub med økonomi og en trup til at vinde noget end en lille klub i eksempelvis MLS.

Målet for Indy Eleven er at vinde USL næste sæson, og det tiltalte mig meget.

Nu har jeg også mulighed for at søge om et Green Card, som vil gøre, at jeg ikke fremadrettet vil tælle som udlænding. Havde jeg haft det allerede nu, er jeg ikke i tvivl om, jeg var endt i en af de bedre MLS klubber. Men først og fremmest glæder jeg mig til at tage hul på endnu et eventyr i karrieren,” lyder det.

Personlig træner i Aalborg har gjort ham skarp

Enevoldsen har været i Aalborg de seneste måneder, hvor han har trænet med den tidligere ishockey spiller Martin Thimm som sin personlige træner.

“Jeg tror har aldrig nogensinde i mit liv, at jeg har været i så god form frem mod en pre-season. Det kan jeg takke Martin Thimm for, da han har presset mig hårdt, men samtidig på den rigtige måde.

Jeg rejser til USA til opstart i absolut topform, og det er også vigtigt, fordi den amerikanske liga ikke har de samme pauser som i Danmark. Her spiller man fra marts til november uden pauser,” forklarer Thomas Enevoldsen.

Han skifter til Indy Eleven på en et-årig kontrakt med option for et år mere.

Han har tidligere spillet for klubber som AaB, Groningen, Mechelen og Breda samt spillet 11 A-landskampe for Danmark.

Pinlige sex-historier og Pernille Rosendahl koncert: Stort Summer Lounge event onsdag

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvad har Pernille Rosendahl og 100 kiksede knald med hinanden at gøre?

På papiret er svaret – intet.

Men i morgen onsdag d. 19. juni bliver de alligevel sammenbragt under samme paraply.

KUNSTEN Summer Lounge inviterer nemlig inden for i deres megahyggelige parkområde til både intimkoncert og Talkshow.

Vejret lover nogenlunde tørt onsdag eftermiddag, men vanen tro varsles der fra DMI om risiko for lokale skybrud og torden.

Smuk intimkoncert i vente

Pernille Rosendahl står for det musikalske, når hun indtager scenen og giver en smuk intimkoncert med sine mange skønne numre både solo og fra Swan Lee tiden.

Med til Kunsten Summer Lounge tager hun sin nye udgivelse, The Hurt, og et veloplagt band, og du vil kunne opleve både nye, såvel som gamle hits, når hun indtager scenen i Skulpturparken.

Pernille Rosendahls modsætning må være KUNSTEN Talkshowet denne onsdag. Her skal der nemlig tales om 100 kiksede knald.

Mormortrusser og dillere så store som bybusser

I introduktionen til selve indslaget skriver de;

Mormortrusser, tørre skeder, ufrivillige kropslyde, væsker på afveje, dillere så store som bybusser og alt for små, lilla buksedragter: Det her bliver pinligt!

Oplev forfatterne Nana Balle og Irene Nørgaard, der har samlet kendte mænd og kvinders historier fra underlivet i bogen 100 kiksede knald.

Knald, som foregår i både kælderskakter og på kollegieværelser, men aldrig foregår, som man lige havde håbet på.

Der er plads til krumme tæer og befriende latter over alle de vildspor, liderligheden kan føre os ud på.

Program denne onsdag

Kl.16.00   Baren åbner. DJ TWA sætter lyd til sommeren
  Workshop: Strik med Strikkedamerne fra Skabagtig
  Café Aalto åbner for servering af mad
Kl.17.00   Talk: 100 Kiksede Knald
  Workshop: Kreativitariums familieværksted
Kl.18.00   Pop-up: Omvisning i Skulpturparken med Kunsten   Kreativitarium
Kl.19.00   Musik: Pernille Rosendahl
Kl.20.30   Tak for i aften. Vi ses i næste uge!

 

Tigerunger og ny isbjørn: Nu kan du komme med bag kulisserne i Aalborg Zoo fra sofaen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Vi elsker at følge med i hverdagen i Aalborg Zoo. Senest var vores læsere ellevilde med historien om dyrepasser Frank, der reddede de små tigerunger ned fra en høj afsats – læs om det her.

Af de ting som Aalborg Zoo rent faktisk kan planlægge, så har den store populære dinosaurudstilling fyldt meget i 2019 hos Aalborg Zoo.

Nu ser endnu et spændende tiltag dagens lys, som giver mulighed for at følge med i havens aktiviteter, når det passer dig.

“Året er gået godt indtil videre, og der har været rigtig mange glade besøgende.

Både børn og voksne tilkendegiver, at det er en super fed dinosaurudstilling, som sætter fortidens dyreliv på dagsordnen, men også kan give en vinkel på de nuværende natur- og klimaforandringer,” fortæller markedsføringsansvarlig Susanne Solskov.

Nu tilfører Aalborg Zoo et nyt tiltag, så det fremover bliver muligt at komme med bag kulisserne og opleve det fantastiske arbejde og dyreliv helt tæt på.

Det kan du endda gøre hjemme fra sofaen, og dermed er man også klogere på livet i Zoo, når man så besøger parken.

Foto: Christine Luca, MigogAalborg

Dyrepassere bliver Youtubere

Tre dyrepassere kommer til at kunne skrive en ny arbejdsopgave på CV’et, da de fremover skal agere Youtubere ved at stå foran kameraet og fortælle om den daglige gang i en zoologisk have.

“Der er masser at glæde sig til.

Det bliver underholdende, ekstremt fagligt og tæt på. Det bliver muligt at opleve hvordan det er at arbejde med dyrene, og hvorfor det er så vigtigt at have dyrene i en zoologisk have.

Vi baserer alt vores arbejde på værdierne i naturbevaring, truede dyrearter og bæredygtighed.

Den skarpe faglighed, der altid er gennemgående i arbejdet med de mange dyr, kommer altså også til at gennemsyre de nye YouTube-videoer,” siger Susanne Solskov.

De tre dyrepassere, som skal stå foran kameraet, er Kathrine, Anders og Marc.

De arbejder til dagligt i hver sin af de tre store dyreafdelinger i Aalborg Zoo, nemlig rovdyr, savanne og regnskoven, som dyrene er opdelt i.

Man får det hele med

Susanne Solskov fortæller med et glimt i øjet, at man eksempelvis kommer til at kunne følge med i, hvad der sker hos elefanterne, når dyrepasserne glemmer en rive i anlægget, tjek af dyreunger, dyr der kommer og går og meget andet.

Hun understreger dog også, at selvom dyreunger ofte giver garanti for nuttethed, så er parringsfasen, yngelplejen osv. vigtigst i relation til de voksne dyrs adfærd, og at ungerne selvsagt er fundamentet i avlsprojekterne.

“Formålet er at fortælle, at vi kigger ud med det lange lys på, om hvordan vi sikrer den bedste genetiske dyrebestand, og det vil vi berøre som noget nyt på YouTube, som vi også til dels har berørt disse ting allerede på sociale medier som Facebook og Instagram.

På YouTube kan vi bare gå et spadestik dybere, og det bliver super godt”.

Senest har der været stor opmærksomhed omkring de to små tigerunger, og han-isbjørnen Nord, som er på udlån fra København ZOO for at parre sig med hun-isbjørnen Malik i Aalborg.

Dermed bliver der rigeligt at følge med i for den store dyreelsker, som ønsker at være tæt på de eksotiske dyrs dagligdag, og den rolle dyrene spiller på den lange bane set med naturbevaringsbrillerne.

Aalborg zoo ligger en ny vlog ud hver mandag kl. 16.30, og du kan finde deres Youtube kanal her.

Juletræsfældning og temafest: Her er vinderen af Årets Villavej 2019

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Nordjyske Bank
Foto: Nordjyske Bank

Gode naboer og fællesskab på en villavej kan have stor betydning for, om beboere er glade og trygge ved at bo side om side.

Netop disse egenskaber havde stor indflydelse, da jagten gik på at finde Årets Villavej 2019 i Nordjylland.

Stifterne af prisen Ejendomsmæglernes Fond og Nordjyske Bank havde stor fokus, da de skulle finde Årets Villavej 2019. Glæde af hinanden og samarbejde på en villavej skaber en bedre hverdag.

Nu er vinderen ud af mange nominerede fundet.

Gartnervangen 14-32 i Nibe er i år løbet med titlen, og kan nu kalde sig for Årets Villavej 2019.

De modtager en pengepræmie på 10.000 kroner til et fælles arrangement, og kan smykke sig med et Årets Villavej 2019-skilt, der kan pynte ved indkørslen til kvarteret, for netop at vise hvad et godt naboskab er.

Gartnervangen i Nibe er kåret til Årets Villavej 2019

Baggrunden for sejren skal findes i det stærke naboskab, der præger den lille vej i Nibe.

Beboerne på Gartnervangen har mange sociale traditioner som fælles juletræsfældning, julebelysning i juletiden, temafester og sammenskudsmad ved andre lejligheder.

Derudover har beboerne en fælles hente- og bringeordning af hinandens børn, og der er en stor omsorg for hinanden og en god velkomst, når der kommer nye naboer til.

Sådan skriver Nordjyske Bank på deres hjemmeside.

Foto: Nordjyske Bank

Andenpladsen gik til Golfparken i Frederikshavn, som vinder 5.000 kroner og 3. pladsen blev Venusvej i Aalborg, som vinder 2.000 kroner, som også skal anvendes til et fælles arrangementer.

Stort fokus på et godt nabofællesskab

Da Nordjyske Bank og Ejendomsmæglernes Fond i 2017 stiftede prisen Årets Villavej, var det med det formål at inspirere andre og vise de bedste eksempler på, hvad et godt og givende naboskab kan indebære, som Gartnervangen i år fremstår som skoleeksemplet på.

Det første år vandt Moltkesvej i Dronninglund, og sidste års vindere var Gyldenlakvej i Nørresundby.

Ejendomsmæglernes Fond er en velgørende fond, som løbende uddeler bidrag på op imod en million kroner årligt til kulturelle, videnskabelige og socialt velgørende formål, særligt i Nordjylland.

Dommerpanelet i Årets Villavej består af Steen Royberg fra Ejendommæglernes Fond, direktør Claus Andersen, Nordjyske Bank, og direktør Per Dam Jensen, Sol og Strand.