Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Enevoldsen skifter tilbage til USA: Her er hans nye klub

Af Michael Qureshi

Det var lidt med vemod, at den tidligere AaB-spiller Thomas Enevoldsen forlod den amerikanske klub Orange County i slutningen af 2018.

Det blev nemlig et succesfuldt ophold i den mindre klub tæt på Los Angeles, hvor Thomas Enevoldsen kom på Årets Hold og blev nomineret til Ligaens mest værdifulde spiller (MVP) i USL, som er den næstbedste række i USA.

Han scorede desuden 21 mål i 39 officielle kampe, hvilket også gav genlyd på den amerikanske fodboldscene.

Men Enevoldsen forfulgte USA-drømmen med smag på en større klub, og den har han nu fundet.

Aalborg-drengen og medstifter af MigogAalborg skifter til USL-klubben Indy Eleven fra millionbyen Indianapolis.

Indy Eleven betragtes som en af USL’s største, rigeste og blandt de næste, der får plads i den bedste amerikanske række, MLS.

Besøgte klubben i tre dage inden afrejse

Kontrakten er netop offentliggjort, og Enevoldsen er glad for at skifte til en større amerikansk klub.

“Det var et fantastisk første år i USL for mig, og Indy Eleven var faktisk hurtigt på banen. Lige før jeg rejste tilbage til Danmark, så besøgte jeg klubben i tre dage for at se deres træningsforhold, stadion og klubben.

Derudover havde jeg møder med træneren, om måden de spiller på og ambitionerne.

Jeg kan roligt sige, at de forhold bliver de bedste, jeg nogensinde har prøvet, og er på højde med større klubber i Europa.

De har fire træningsbaner, der står snorlige, 3 indendørs kunstgræsbaner og et kæmpe kompleks.

Ligeledes spiller de deres hjemmekampe på samme stadion som NFL-holdet Indianapolis Colts med plads til 63.000 tilskuere,” fortæller Thomas Enevoldsen til MigogAalborg.

Flere af deres hjemmekampe spiller Indy Eleven med over 20.000 tilskuere, og de er langt i processen omkring at komme i MLS.

Enevoldsen skifter tilbage til USA: Her er hans nye klub
På dette stadion skal Enevoldsen spille på hjemmebane

Markant større klub denne gang

Det er nemlig sådan, at de amerikanske fodboldligaer er private, og derfor spiller de ikke med op- og nedrykning.

Klubben ansøger om en plads i MLS, som måles på b.la. økonomi, stadion og fanbase.

“Det er en markant større klub end Orange County. Jeg har oplevet, at selv om jeg havde så fantastisk en sæson i det første år i USA, så er det utrolig svært at få kontrakt med de større MLS-klubber som udlænding.

Deres udlændinge-pladser besætter de helst med sydamerikanske spillere, fordi de både er billigere men også tiltrækker stor opmærksomhed blandt de mange sydamerikanske fodboldfans i USA.

Los Angeles FC tog blandt andet Carlos Vela fra Mexico som deres største store stjerne, og jeg var inde og se en af deres hjemmekampe, hvor hele den ene endetribune stort set kun var mexicanere, der var inde for at se Vela spille,” forklarer Thomas Enevoldsen.

Med skiftet til Indy Eleven kommer han til at opleve en anden del af USA, da nærmeste storby er Chicago.

“Indianapolis er en god by, som både har et NFL- og NBA hold. De har et af verdens største racerløb med Indy500, og derudover Indy Eleven på fodbold, så det er en meget sportsinteresseret by.

For mig var det vigtigere at spille for en større klub med økonomi og en trup til at vinde noget end en lille klub i eksempelvis MLS.

Målet for Indy Eleven er at vinde USL næste sæson, og det tiltalte mig meget.

Nu har jeg også mulighed for at søge om et Green Card, som vil gøre, at jeg ikke fremadrettet vil tælle som udlænding. Havde jeg haft det allerede nu, er jeg ikke i tvivl om, jeg var endt i en af de bedre MLS klubber. Men først og fremmest glæder jeg mig til at tage hul på endnu et eventyr i karrieren,” lyder det.

Personlig træner i Aalborg har gjort ham skarp

Enevoldsen har været i Aalborg de seneste måneder, hvor han har trænet med den tidligere ishockey spiller Martin Thimm som sin personlige træner.

“Jeg tror har aldrig nogensinde i mit liv, at jeg har været i så god form frem mod en pre-season. Det kan jeg takke Martin Thimm for, da han har presset mig hårdt, men samtidig på den rigtige måde.

Jeg rejser til USA til opstart i absolut topform, og det er også vigtigt, fordi den amerikanske liga ikke har de samme pauser som i Danmark. Her spiller man fra marts til november uden pauser,” forklarer Thomas Enevoldsen.

Han skifter til Indy Eleven på en et-årig kontrakt med option for et år mere.

Han har tidligere spillet for klubber som AaB, Groningen, Mechelen og Breda samt spillet 11 A-landskampe for Danmark.

Del artikel