Enevoldsen skifter tilbage til Californien: Her er hans nye klub

Skrevet af: Michael Qureshi

Den tidligere AaB-profil Thomas Enevoldsen har spillet det seneste halve år i Indy Eleven i den amerikanske USL-liga.

Men Enevoldsen vender igen tilbage til Californien, hvor han i sidste sæson spillede for Orange County.

Denne gang skifter han til Sacramento Republic FC, og det sker med øjeblikkelig virkning.

Muligheden for at skifte til Sacramento, der er den største klub i USL-ligaen, kom som et lyn fra en blå himmel, men på ganske få dage kom en aftale på plads.

”Jeg tog til Las Vegas sidste søndag for at holde et par dages fri, hvor jeg første gang hører om interessen fra Sacramento.

To dage senere er alt på  plads, og nu flytter jeg 3000 km vest på,” fortæller han.

Klubskifte var ikke planen

Thomas Enevoldsen, der også er medejer af MigogAalborg samt virksomhedens øvrige medier i Odense og København, fortæller om muligheden;

“Det var ikke meningen jeg skulle skifte nu, da jeg har været fast mand i Indy hele sæsonen.

Men da jeg hørte om interessen fra den største klub i USL og muligheden for at komme tilbage til Californien var jeg ikke i tvivl,” forklarer Enevoldsen.

Her i Danmark hører vi for det meste om de store MLS-klubber som LA Galaxy med Zlatan, men Sacramento Republic er en stor klub i USL-ligaen, den næstbedste amerikanske række.

“Klubben er den største i USL målt på tilskuere til hjemmekampe og fans, samt følgere på sociale medier.

Sammen med St.Louis er det er den næste klub, som nok bliver tildelt en plads i MLS, og det vil ikke undre mig, hvis de allerede spiller i MLS i 2021.” lyder det fra Enevoldsen.

Fed by at bo i

I USA er der ikke op- og nedrykning, som man kender det fra europæisk fodbold.

Tværtimod handler det om at kunne opfylde en række kriterier herunder god økonomi, fanbase og ejerstruktur blandt andet.

Derfor står Sacramento godt for at komme i MLS. Selve byen er også attraktiv for Enevoldsen.

“Sacramento er Californiens hovedstad. Den ligger tæt på San Francisco, Yosemite National Park og Napa Valley, som er et af de absolutte bedste vinområder i USA.

Det gør ikke noget for en vinelsker som mig,” griner Ene.

Det var lidt med vemod, at den tidligere AaB-spiller Thomas Enevoldsen forlod den amerikanske klub Orange County i slutningen af 2018.

Det blev nemlig et succesfuldt ophold i den mindre klub tæt på Los Angeles, hvor Thomas Enevoldsen kom på Årets Hold og blev nomineret til Ligaens mest værdifulde spiller (MVP) i USL, som er den næstbedste række i USA.

Han scorede desuden 21 mål i 39 officielle kampe, hvor han ikke missede et eneste minut, hvilket også gav genlyd på den amerikanske fodboldscene.

Glæder sig til retur til solen i Californien

Opholdet i Indy Eleven i  millionbyen Indianapolis har også været en succes, men nu ser Enevoldsen frem til at returnere til solrige Californien.

“I Indy Eleven har vi spillet hjemmekampe på kunstgræs. Så jeg glæder mig virkelig meget til at spille på græs igen,” lyder det.

Enevoldsen har tidligere spillet for klubber som AaB, Groningen, Mechelen  og NAC Breda samt spillet 11 A-landskampe for Danmark, hvor det er blevet til 1 mål, som sjovt nok blev scoret i en venskabskamp på Aalborg Stadion mod Senegal.

Azzurra runder et skarpt hjørne: Fejres med gratis kaffe to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Elsker du gratis fornøjelser? Elsker du god kaffe?

Så har vi en god nyhed til dig.

Azzurra er kendt og elsket af mange nordjyder, og i år kan de fejre hele 30 års-jubilæum her i byen.

Det fejrer de med en række tiltag i løbet af året, og det kan allerede komme dig tilgode på mandag, den 1. juni.

Gratis kaffe til folket

De første 300 mennesker, der kigger forbi restauranten på Jens Bangsgade 15 på mandag, kan nemlig få en helt gratis coffee to-go fra den italienske restaurant lækre espresso-maskine.

“Vi mener selv, at vi kan tilbyde noget af det bedste kaffe i Aalborg, og I skal være velkomne til at komme forbi og bedømme det selv,” skriver de blandt andet på Facebook.

Mandag er jo 2. pinsedag, og det betyder også specielle åbningstider. Du kan derfor hente din gratis kop kaffe fra klokken 17.00 – 21.00 på mandag.

Vejret bliver fuldstændig fremragende på mandag med 25 grader, så det ligner en oplagt mulighed for at tage en lækker kop kaffe med ud i aftensolen – eller tage den med, når du har spist lidt lækkert i restauranten.

Hvad: Gratis kaffe to-go
Hvor: Azzurra, Jens Bangsgade 15.
Hvornår: Mandag d. 1. juni kl. 17-21

Fra kimchi til kefir: Kom til fermenteringskursus i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Fermentering er blevet det helt hotte inden for kulinariske teknikker, hvor især Noma i København er kendt for at bruge det i stort set alle retter – bl.a også i den nye burger, som du kan læse mere om her.

Fermentering er en ældgammel teknik, og det betyder helt simpelt “at gære”.

Det skulle være noget så sundt, og nu har du selv mulighed for at lære den ædle kunst.

ByLykke, som bl.a. står bag Kefirbrus, står nemlig bag et 3-times kursus lige her i Aalborg.

Det foregår torsdag d. 11. juni (18.30-21.30) og igen lørdag d. 13. juni (09.30-12.30).

Det kan du se frem til

“Vi gennemgår hvorfor fermentering er sundt, hvilke typer du kan inddrage i din hverdagskost og hvad dine tarmbakterier elsker du spiser eller drikker.

Dette foregår mens vi spiser nybagt brød hævet på surdej med mælkesyrebakterier samt hjemmelavet smør lavet på fløde der er fermenteret,” skriver de om arrangementet.

Udover ny inspiration og en masse viden om fermentering kommer du også hjem med to glas fermenterede grøntsager.

“Mellem de to fermenteringsmetoder i køkkenet, smager vi på forskellige ting fra mit køleskab, så du kan få fornemmelsen af hvilke muligheder der findes,” skriver de.

Inkluderet i prisen er al smagning, kaffe, the og kefirbrus ad libitum samt grøntsager og 2 weck glas.

Kurset koster 495 kr.

Det hele foregår på Porsvej 2B 1. sal, Aalborg.

Du skal selv medbringe forklæde, knive til at snitte og skrælle med, et bræt til at skære og snitte på.

Med fordel kan du medbringe en pose eller lignende til hjembringelse af de glas du laver, da de kan afgive væske under transport. Ønsker du at notere undervejs medbringes notesblok og skriveredskaber.

Hvad: Fermenteringskursus
Hvor: Porsvej 2B, 1. sal
Hvornår: 11. og 13. juni

Du finder mere info her.

Fødselsdagskonkurrence: Vind brunch eller middag for 3 personer på Aktuel

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det hele startede den 30. maj 2016.

Vi havde en drøm om, at Aalborg var klar til et stærkt digitalt bymedie, hvor man kunne holde sig informeret om nyheder på mad, events, business, kultur, og alt det andet man søger af information omkring sin by.

Drømmen blev til virkelighed. Det var starten på MigogAalborg. Siden er det gået over stok og sten, og vi har siden fået søstermedier i både Odense og København.

I dag kan MigogAalborg så fejre sin 4 års-fødselsdag, og det skal naturligvis komme JER, vores uundværlige læsere, til gode.

Vind lækkert mad på byens bedste terrasse

Sommervejret er virkelig kommet til Nordens Paris, og et af de absolut bedste steder at nyde solen, maden og lidt koldt at drikke er på caféen Aktuel, som åbnede på nye Plads tilbage i november.

De har en fuldstændig fabelagtig terrasse, hvor der er sol og lækkert mad hele dagen.

Aktuel har fra start haft et populært koncept, hvor gæsterne selv er med til at vælge, hvad de vil spise til morgen, middag og aften – man vælger typisk 3 retter, hvor man så kan smage en masse forskelligt.

Morgenmad/brunch-kortet kører fra 9.30 – 12.30, hvor du kan vælge mellem alt fra hjemmelavet koldskål med friske jordbær og kammerjunker, 2 små vafler med serrano og aioli dip, mini smørcroissant med hønsesalat, ristet surdejsbrød med scrambled eggs, cheddar, avocado og karse og MEGET mere.

Frokost/aften-kortet tager over fra kl. 12.30 – 21.00, og her er valgmulighederne også mange; lige fra bagt laks med sommersquash og limesmør, dybstegte pankorejer med marineret violetkål og chilimayo, rustikke fritter med parmesan, timian og aioli dip, kartoffelsalat med røget laks og radiser mm.

Sådan vinder du

I samarbejde med Aktuel vil vi i anledningen af vores fødselsdag forkæle hele 2 heldige læsere med lækkert mad.

Du kan enten vinde Morgenmad/brunch for 3 personer eller Frokost/Aften for 3 personer.

Du deltager i konkurrencen på følgende måde:

  • Synes godt om opslaget lagt på Facebook 18.15 d. 30. maj
  • Skriv hvor mange år MigogAalborg fylder og hvem du vil tage med på Aktuel
  • Skriv også gerne hvilken af mulighederne du gerne vil vinde
  • Vi trækker en vinder lørdag d. 6. juni