Enevoldsen har spillet mod Ronaldo og Rooney: Det her vilde EM-hold har jeg mødt

Skrevet af: Thomas Enevoldsen

Så starter EM i Frankrig i aften. Denne gang er det en helt speciel slutrunde, fordi der er 24 deltagere. Den største EM-slutrunde nogensinde. Lad os bare springe let og elegant over, hvor ærgerligt det er, at Danmark ikke er med i Frankrig.

Men det kommer ikke til at forhindre mig i at se hver eneste EM-kamp frem til finalen 10. juli.

Jeg glæder mig til at se de mange fede hold, der heldigvis er med og ikke mindst de mange stjerner, der kommer på banen i Frankrig.

Det var lidt i den anledning, at jeg satte mig ned og prøvede at stille et EM-hold bestående af spillere, jeg har spillet imod i min karriere.

Det var en ret sjov øvelse, for det er i bund og grund nogle ret vilde navne, jeg har spillet mod. Jeg vil vove at påstå, at det her hold ville kunne vinde EM, hvis de kom fra samme nation.

Det er også noget, at jeg efter karrieren virkelig kan tage med mig og se tilbage på med stolthed. Jeg har prøvet at være med på et niveau, hvor de allerstørste stjerner har spillet.

For mig er der personligt en over dem alle. Det er Cristiano Ronaldo. Han er nok den spiller, jeg ser allermest op til. Han er så dedikeret til hele tiden at blive bedre. For hver gang folk siger, at nu er hans niveau på vej nedad, så svarer han tilbage med 10 scoringer i fem kampe og lukker munden på kritikerne.

Han bruger dem som motivation, og står stort set hver gang med håneretten over for dem.

Man siger altid, at han umuligt kan overgå sin sidste sæson, og så gør han det alligevel. Den der jagt på perfektion i sit spil og i sin træningsmængde er noget, vi alle som fodboldspillere kan lære af.

Jeg er også flere gange blevet spurgt, hvem jeg tror, vinder EM. Jeg har to bud. Et med hjernen og et med hjertet. Jeg tror, at Frankrig vinder EM. De har så vild en trup, at de kan stille med to stærke hold.

Men jeg holder med England. Jeg har altid fulgt engelsk fodbold, siden jeg var helt lille, så England har en speciel plads i mit hjerte. Især når Danmark ikke er med.

Nå, her får i holdet. I må da gerne smide et par kommentarer på Facebook-opslaget, hvem I synes er den fedeste spiller på det her hold.

Enevoldsens EM-hold

4-3-3 

Målmand

Manuel Neuer 
Tyskland og Bayern München
Ham mødte jeg i en ungdomslandskamp mod Tyskland for mange år siden. Vi scorede ikke på ham, så han var vild allerede dengang. Han var også kæmpestor selv som knægt.

Forsvar

Lukasz Piszczek 
Polen og Borussia Dortmund
Dygtig højre back som jeg spillede mod, da jeg var i belgiske Mechelen. Vi mødte Borussia Dortmund i en træningskamp i 2013.

Jerome Boateng 
Tyskland og Bayern München 
Han er en jernkæmpe. Spillede mod ham i en landskamp i Parken mod Tyskland. Det var min gode ven Mads Junker, der scorede til 2-2 i den kamp.

Mats Hummels 
Tyskland og fra næste sæson Bayern München
Dygtig midterforsvarer som også var med i den træningskamp mellem Mechelen og Borussia Dortmund. Vi tabte den 1-0, men spillede rigtig godt med og kunne have spillet uafgjort med lidt mere skarphed.

Patrice Evra 
Frankrig og Juventus 
Dygtig back som var med for Manchester United, da vi mødte dem med AaB i Champions League.

Midtbane

Marek Hamsik  
Slovakiet og Napoli 
Han var med i en landskamp mod Slovakiet. En virkelig bevægelig spiller, som godt kan blive en profil under EM.

Jack Wilshire 
England og Arsenal 
Det var i 2011 hvor vi tabte 2-0 til England. Det var Wilshires første landskamp fra start, og man må sige, at det er gået godt siden. Dog en spiller, som efter min mening kunne være blevet endnu bedre, hvis ikke han havde døjet meget med skader.

Wayne Rooney 
England og Manchester United 
Angriberne var så vilde på det her hold, at jeg var nødt til at rykke Rooney ned på den offensive midtbane. Det spiller han til tider også i Manchester United. Han scorede mod os på Old Trafford, da vi fik 2-2 med AaB der. Det var en fantastisk oplevelse at spille lige op med et så stjernespækket hold, som oven i købet var forsvarende Champions League vinder og endte i finalen samme sæson, hvor de dog tabte til FC Barcelona.

Angreb

Gareth Bale 
Real Madrid og Wales 
Ude på højrekanten vælger jeg Gareth Bale, som er med til sin første slutrunde sammen med Wales. Mødte ham i en UEFA cup kamp mod Tottenham. Det var en speciel oplevelse, fordi jeg scorede et ret godt mål efter et par minutter. Det er en kamp, jeg aldrig glemmer.

Robert Lewandowski 
Polen og Bayern München
Han er i mine øjne den bedste 9’er i verden. En rigtig boksangriber som må være en drøm at spille sammen med. Jeg mødte ham også i den træningskamp med Mechelen, hvor han dengang spillede for Dortmund.

Cristiano Ronaldo 
Portugal og Real Madrid 
Kongen. Han er min absolutte yndlingsspiller. Jeg ser så mange kampe som muligt med ham, og der er ingen tvivl om, at han er den største spiller jeg har mødt personligt. Han scorer mål som det passer ham, og man kan som angriber lære meget at hans bevægelser på banen, så han altid kommer frem til chancer.

 Bænken

Joe Hart, England og Manchester City
Gary Cahill, England og Chelsea
Mario Götze, Tyskland og Bayern München
Andriy Yarmolenko, Ukraine og Dynamo Kiyv

Enevoldsen i Aalborg
Her har Enevoldsen stillet det EM-hold af stjerner han har mødt op

Enevoldsen blogger: Bevæbnede vagter og hele verdens opmærksomhed

Skrevet af: Thomas Enevoldsen

EM i Frankrig er i fuld gang.

Slutrunden er for første gang med 24 hold. Det synes jeg også, at man har mærket i den indledende fase.

Det er først nu her i knock out-fasen, at det bliver spændende. Håber jeg. Indtil videre har det være skuffende!

I 2010 var jeg med Danmark til VM i Sydafrika. Min første og eneste slutrunde. Det er en periode i mit liv, jeg aldrig glemmer.

Det er det største, jeg nogensinde har oplevet i min fodboldkarriere. Alle spillere drømmer jo om at spille landskampe. At komme med til en slutrunde og repræsentere sit land er det vildeste.

Jeg husker det stadig, som var det i går, selv om det nu er seks år siden. Det havde været en hektisk periode op til VM i Sydafrika.

Jeg havde gjort det rigtig godt for min hollandske klub Groningen op til slutrunden, og det gjorde, at jeg blev udtaget til en større bruttotrup, der så skulle barberes ned før afrejse.

Jeg fulgte udtagelsen live på tv med min klubkammerat i Groningen Nicklas Pedersen. Mit navn blev råbt op og dagen efter kørte jeg til Danmark.

Skæbnen ville så, at den allersidste testkamp før afrejse til Sydafrika var på Aalborg Stadion mod Senegal. Jeg blev skiftet ind med en halv time igen, og det var et kæmpe øjeblik at løbe ind på min ”hjemmebane”.

Folk rejste sig op og klappede mig ind på banen. Jeg glemmer aldrig den varme modtagelse jeg fik.

Jeg spillede fremragende i de 30 minutter jeg var på banen, og jeg scorede også. Da kampen var fløjtet af, følte jeg mig sikker på, at jeg nok skulle være med blandt de 23 mand, der skulle med til VM-slutrunden.

Jeg havde gjort det godt til træning og nu toppet det med en rigtig stærk præstation i Aalborg, som blev krydret med et mål.

Dagen efter var der en let træning før afgang til Sydafrika om aftenen, og vi vidste, at det var nu, at VM-truppen skulle udtages.

Jeg bemærkede godt, at der manglede et par stykker, og Morten Olsen fortalte så før træningsstarten, at de spillere der var her på banen, skulle med til Sydafrika. Det var en kæmpe lettelse.

Pre-season has started????

A photo posted by Thomas Enevoldsen (@enevoldsen87) on

Det er egentlig vildt at tænke på, hvor stor en bedrift det var at komme med i den trup, som skulle repræsentere Danmark til en VM slutrunde.

Nu var jeg med på flyet til Sydafrika. Men jeg er også den type, der aldrig  stiller sig tilfreds. Når et mål et nået går jeg efter det næste Jeg stræber altid efter at overgå mig selv. Jeg ville også have spilletid.

Jeg var klar til at tage derned til Sydafrika og kæmpe r…. ud af bukserne for at få en VM-kamp og ikke mindst gøre en forskel. Jeg nød kun udtagelsen den dag, og efterfølgende var fokus på, at skulle på holdet.

Op til den første VM-kamp mod Holland var Jon Dahl Tomasson tvivlsom, og landstræner Morten Olsen hev mig til side aftenen før kampen. Han forklarede, at hvis Jon Dahl ikke spillede, så var jeg i startopstillingen.

Det blev endeligt afgjort på kampdagen, og selv om det var drønærgerligt, at det var på bekostning af Jon Dahls skade, så glædede jeg mig også til at spille en VM-kamp.

Vi spillede i Johannesburg på et stadion, hvor der var udsolgt med 80.000 tilskuere. Og så mod det land, som jeg til dagligt boede og spillede i.

Jeg var ikke nervøs. Det er jeg aldrig før en kamp. Men jeg var spændt! Man ved jo godt, at flere millioner mennesker i Danmark sidder og ser med. Ja, et eller andet sted er man jo i det øjeblik centrum for hele verden, fordi kampene ligger forskudt, og så mange mennesker rundt omkring på kloden ser med til et VM.

Desværre tabte vi kampen, men det er stadig en oplevelse, der står mejslet ind i hukommelsen.

Alt det uden om var også vildt fascinerende. Vi var indlogeret på et luksushotel, hvor vi boede to mand i hver hytte. Der stod bevæbnede vagter 24 timer i døgnet uden for vores dør. Hvis vi ville gå en tur ned i den lokale by, skulle vi have følgeskab af flere  PET-agenter, som var rejst med os fra Danmark.

Når vi kørte rundt i spillerbussen i Sydafrika var der altid 10-12 politibiler med i kortegen, og sikkerheden var det vildeste. Det er nok det tætteste, jeg har følt mig på at være en rockstjerne.

Det var en speciel oplevelse at fornemme den opmærksomhed og sikkerhed omkring et fodboldhold, men det var nok også nødvendigt. Ligesom det er i dag i Frankrig.

Jeg vil altid tænke tilbage på den sommer som noget helt specielt. Vi landsholdsspillere tilbragte næsten seks-syv uger sammen i den periode, og det var fedt at mærke det fællesskab i truppen og ikke mindst den opbakning fra danske fodboldfans.

Jeg havde da gerne oplevet flere slutrunder med Danmark, men når alt kommer til alt så er det da en god historie til de kommende generationer i familien om dengang jeg var med til VM i Sydafrika.

Thomas Enevoldsens seneste blogindlæg

Enevoldsens blog: Derfor fortjener Aalborg fokus

Skrevet af: Thomas Enevoldsen

Kan vi fodboldspillere egentlig andet end at sparke til en bold? Er vi lige så meget professionelle café-gæster eller Playstation-gamere som fodboldspillere har ry for?

Jo vist, der er masser af fritid som fodboldspiller. Midt i sæsonen er jeg ofte færdig på AaBs træningsanlæg ved 13.30 tiden, og har ikke de store pligter før næste træning.

I mine yngre dage brugte jeg også rigtig meget tid på playstation eller tage på cafe og spille kort.

Fritid er også lig med restitution for en fodboldspiller. Du er under et hårdt pres fysisk og mentalt, og i et tæt kampprogram ville det give dårlig mening at holde på os til dobbelt-træninger til aftenmad eller lange træningslejre som man kender det fra Italien.

Det passer slet ikke ind i den danske mentalitet.

Men jeg fornemmer helt klart en stigende tendens blandt holdkammerater, og andre fodboldspillere jeg kender, at man er blevet mere bevidst om at forvalte sin fritid i retning mod tiden efter karrieren.

Da jeg forlod AaB og tog til udlandet, var der ikke rigtig nogen, som studerede ved siden af. I dag er det en helt anden sag, og største delen af truppen i AaB læser ved siden af fodbold.

Rigtig mange tager imod Spillerforeningens mange gode initiativer som eksempelvis Study4Player. Jeg læser selv til finansøkonom, og har to eksamener i juni.

Det kræver faktisk en hel del selvdisciplin at åbne bøgerne efter en formiddagstræning, hvor sofaen mange gange kalder lidt højt. Især når det hele foregår online. Jeg står selv for at tænde computeren og gå i gang med at lave de ting, som lærerne har lagt op.

Men når man får åbnet bøgerne, så giver det indhold.

Det at studere ved siden af fodbolden, og åbne op for en helt anden verden, der ikke handler om hvem vi møder i weekenden, har i den grad givet mig mere kvalitet i hverdagen.

Jeg føler måske endda, at jeg har mere overskud, når det så gælder fodbolden, fordi det ikke kører konstant i hovedet.

Andre fodboldspillere har også valgt at engagere sig som iværksættere ved siden af fodbolden. Min tidligere holdkammerat Jeppe Curth er et blændende eksempel. Han er blandt andet involveret i projektet Tonsser, som jeg synes er et fedt initiativ for unge fodboldspillere, og som har stor succes.

Thomas Enevoldsen interviewes
Interview med TV2 Nord

Det var også den glød, der tændte i mig, da jeg første gang sammen med andre ideudviklede på det her nye medie, som du har klikket dig ind på.

MigogAalborg. Et medie der sætter fuld fokus på Aalborg. På byens mange spændende begivenheder. Events. Spisesteder. Og ikke de mindst de mange positive historier der er i byen, og om folk der kommer fra Aalborg.

Jeg er selv fra Frejlev. Det er en lille by 10-12 kilometer uden for centrum, men jeg tror det er fælles for mange, der kommer fra hele Nordjylland, at man er stolte af Aalborg som centrum for hele regionen.

Jeg har spillet professionel fodbold siden jeg blev færdig med min handelsskole eksamen i 2006, og gennem alle årene har jeg rejst mange steder og mødt mennesker fra hele verden i forbindelse med fodbolden. Jeg har boet 3 år i Holland og to år i Belgien.

Men det er ikke mange, der kender Aalborg, eller ved hvad byen står for.

Aalborg er så meget andet end Jomfru ane Gade, som de fleste i Danmark vel vil nævne som det første, når snakken falder på Aalborg. Da jeg flyttede hjem til byen igen fra Belgien sommeren 2014, kunne jeg næsten ikke kende den igen.

Havnefronten er blevet helt ny moderniseret. Musikkens Hus og Utzon Centeret pryder det, der tidligere bare var gråt og kedeligt.

Der er så mange fede personligheder i byen, som ønsker at sætte Aalborg og Nordjylland på landkortet. Gode eksempler er blandt andet Jacob Risgaard, en af vores bloggere, med Coolshop.

Som hele tiden forsøger at skabe noget for byen senest med gratis koncerter med Medina og Rasmus Seebach. Desuden Cool Car Race, som samler penge ind til kræftramte børn.

Mads Peter Veiby er en anden nordjysk iværksætter, som tør at skille sig ud fra mængden i Nordjylland, og har skabt nogle rigtig succesfulde forretninger. Først med M1 og nu i form af Spilnu. Vi må også godt råbe lidt højt, når vi gør det godt. Det gælder i øvrigt også AaB, hvor vi desværre i foråret mistede pusten fra et fantastisk efterår.

Mads og Anders fra Gastromand også. De startede med at skrive om gastronomi for seks år siden, og har nu opnået stor succes med det de er gode til. Gastromændene er repræsenteret andre steder i landet, men Mads og Anders er fra Aalborg, og vi er stolte over, at de også er med som en del af ejerkredsen omkring Migogaalborg, og desuden vil blogge om, hvad der sker på det aalborgensiske gastro marked.

En af ildsjælene, som også er med i ejerkredsen omkring MigogAalborg, er journalisten Michael Qureshi, der skal være redaktør og skribent. Jeg har kendt ham gennem de seneste 10 år. Han gav mig sjældent under karakteren 10 for mine præstationer på banen, da han arbejdede på BT, så han har altid haft en høj stjerne hos mig, haha.

Michael og jeg har mange fælles bekendte, og han er gode venner med flere andre fodboldspillere jeg kender. Mit indtryk er også, at mange fodboldspillere har været tryg ved ham som journalist.

Ofte er man varsom med, hvad man siger til forskellige journalister, fordi flere skriver det de selv vil høre, og ikke det man siger, og man dermed bliver fejlciteret. Det har jeg oplevet både i Danmark og i udlandet.  Men aldrig med Michael.

Jeg har også lært mennesket Michael at kende, og jeg har blind tillid til, at han er den rette mand i redaktørstolen til at se de gode historier, der udvikler sig i Aalborg, og som vi så kan bringe på det nye medie.

Vi har ambitioner, men først og fremmest er det også, fordi vi vil Aalborg det bedste, at dette medie er blevet født. Vi føler Aalborg har brug for et medie, som sætter byen i et positivt perspektiv.

Jeg håber, at I vil give det en chance og læse med fremadrettet.

Nu gælder det sommerferie fra fodbolden et par uger for mit vedkommende.

Den står på to eksamener og bryllup hos min gode ven og holdkammerat gennem 4 år i udlandet Nicklas Pedersen. Mon ikke også det ender med en ferie i sydens sol:-)


Thomas Enevoldsen

Professionel fodboldspiller i AaB. En Aalborg-dreng fra en ægte fodboldfamilie. Farmand Peter Enevoldsen har selv spillet på AaBs førstehold og været træner i klubben. Enevoldsen har spillet i udlandet, hvor han har repræsenteret både hollandske Groningen og belgiske Mechelen. Han er desuden medstifter af MigogAalborg.

Thomas seneste blogindlæg