Enevoldsen har spillet mod Ronaldo og Rooney: Det her vilde EM-hold har jeg mødt

Skrevet af: Thomas Enevoldsen

Så starter EM i Frankrig i aften. Denne gang er det en helt speciel slutrunde, fordi der er 24 deltagere. Den største EM-slutrunde nogensinde. Lad os bare springe let og elegant over, hvor ærgerligt det er, at Danmark ikke er med i Frankrig.

Men det kommer ikke til at forhindre mig i at se hver eneste EM-kamp frem til finalen 10. juli.

Jeg glæder mig til at se de mange fede hold, der heldigvis er med og ikke mindst de mange stjerner, der kommer på banen i Frankrig.

Det var lidt i den anledning, at jeg satte mig ned og prøvede at stille et EM-hold bestående af spillere, jeg har spillet imod i min karriere.

Det var en ret sjov øvelse, for det er i bund og grund nogle ret vilde navne, jeg har spillet mod. Jeg vil vove at påstå, at det her hold ville kunne vinde EM, hvis de kom fra samme nation.

Det er også noget, at jeg efter karrieren virkelig kan tage med mig og se tilbage på med stolthed. Jeg har prøvet at være med på et niveau, hvor de allerstørste stjerner har spillet.

For mig er der personligt en over dem alle. Det er Cristiano Ronaldo. Han er nok den spiller, jeg ser allermest op til. Han er så dedikeret til hele tiden at blive bedre. For hver gang folk siger, at nu er hans niveau på vej nedad, så svarer han tilbage med 10 scoringer i fem kampe og lukker munden på kritikerne.

Han bruger dem som motivation, og står stort set hver gang med håneretten over for dem.

Man siger altid, at han umuligt kan overgå sin sidste sæson, og så gør han det alligevel. Den der jagt på perfektion i sit spil og i sin træningsmængde er noget, vi alle som fodboldspillere kan lære af.

Jeg er også flere gange blevet spurgt, hvem jeg tror, vinder EM. Jeg har to bud. Et med hjernen og et med hjertet. Jeg tror, at Frankrig vinder EM. De har så vild en trup, at de kan stille med to stærke hold.

Men jeg holder med England. Jeg har altid fulgt engelsk fodbold, siden jeg var helt lille, så England har en speciel plads i mit hjerte. Især når Danmark ikke er med.

Nå, her får i holdet. I må da gerne smide et par kommentarer på Facebook-opslaget, hvem I synes er den fedeste spiller på det her hold.

Enevoldsens EM-hold

4-3-3 

Målmand

Manuel Neuer 
Tyskland og Bayern München
Ham mødte jeg i en ungdomslandskamp mod Tyskland for mange år siden. Vi scorede ikke på ham, så han var vild allerede dengang. Han var også kæmpestor selv som knægt.

Forsvar

Lukasz Piszczek 
Polen og Borussia Dortmund
Dygtig højre back som jeg spillede mod, da jeg var i belgiske Mechelen. Vi mødte Borussia Dortmund i en træningskamp i 2013.

Jerome Boateng 
Tyskland og Bayern München 
Han er en jernkæmpe. Spillede mod ham i en landskamp i Parken mod Tyskland. Det var min gode ven Mads Junker, der scorede til 2-2 i den kamp.

Mats Hummels 
Tyskland og fra næste sæson Bayern München
Dygtig midterforsvarer som også var med i den træningskamp mellem Mechelen og Borussia Dortmund. Vi tabte den 1-0, men spillede rigtig godt med og kunne have spillet uafgjort med lidt mere skarphed.

Patrice Evra 
Frankrig og Juventus 
Dygtig back som var med for Manchester United, da vi mødte dem med AaB i Champions League.

Midtbane

Marek Hamsik
Slovakiet og Napoli 
Han var med i en landskamp mod Slovakiet. En virkelig bevægelig spiller, som godt kan blive en profil under EM.

Jack Wilshire 
England og Arsenal 
Det var i 2011 hvor vi tabte 2-0 til England. Det var Wilshires første landskamp fra start, og man må sige, at det er gået godt siden. Dog en spiller, som efter min mening kunne være blevet endnu bedre, hvis ikke han havde døjet meget med skader.

Wayne Rooney 
England og Manchester United 
Angriberne var så vilde på det her hold, at jeg var nødt til at rykke Rooney ned på den offensive midtbane. Det spiller han til tider også i Manchester United. Han scorede mod os på Old Trafford, da vi fik 2-2 med AaB der. Det var en fantastisk oplevelse at spille lige op med et så stjernespækket hold, som oven i købet var forsvarende Champions League vinder og endte i finalen samme sæson, hvor de dog tabte til FC Barcelona.

Angreb

Gareth Bale 
Real Madrid og Wales 
Ude på højrekanten vælger jeg Gareth Bale, som er med til sin første slutrunde sammen med Wales. Mødte ham i en UEFA cup kamp mod Tottenham. Det var en speciel oplevelse, fordi jeg scorede et ret godt mål efter et par minutter. Det er en kamp, jeg aldrig glemmer.

Robert Lewandowski 
Polen og Bayern München
Han er i mine øjne den bedste 9’er i verden. En rigtig boksangriber som må være en drøm at spille sammen med. Jeg mødte ham også i den træningskamp med Mechelen, hvor han dengang spillede for Dortmund.

Cristiano Ronaldo 
Portugal og Real Madrid 
Kongen. Han er min absolutte yndlingsspiller. Jeg ser så mange kampe som muligt med ham, og der er ingen tvivl om, at han er den største spiller jeg har mødt personligt. Han scorer mål som det passer ham, og man kan som angriber lære meget at hans bevægelser på banen, så han altid kommer frem til chancer.

 Bænken

Joe Hart, England og Manchester City
Gary Cahill, England og Chelsea
Mario Götze, Tyskland og Bayern München
Andriy Yarmolenko, Ukraine og Dynamo Kiyv

Enevoldsen i Aalborg
Her har Enevoldsen stillet det EM-hold af stjerner han har mødt op