Enestående og historisk beliggenhed: Fem eksklusive rækkehuse sat til salg

Skrevet af: Line Lindhardt Jensen

Nu udbydes fem eksklusive rækkehuse på den eftertragtede Købkesvej 10 til salg.

Placeret på toppen af det populære Vejgaard med smuk udsigt over Limfjorden og med den fredede ”Signalbakke” som frodig baghave.

Og det er ikke en, hvilken som helst adresse, de nye boliger skyder op på.

For lige her – på Købkesvej 10 – havde Carl Lorentzen tidligere til huse; en lokal legende, der for at tjene til dagen og vejen optrådte som vægtløfteren og kraftatleten Goliath.

Senere hen købte han en bugserbåd og stiftede familiefirmaet Goliath, som skulle vise sig at blive provinsens største, og han formåede dermed at fungere som både isbryder og skibsredder og har angiveligt reddet mange fra at drukne i fjorden.

Carl Lorentzen blev kendt og elsket for at være en stærk mand, der ikke var bange for at slå fra sig, men som samtidig også hjalp de svage. Og det er netop derfor, at det nye byggeri på toppen af Vejgaard er opkaldt efter ham og hans livsværk: Goliath.

Smuk arkitektur skabt med respekt for området

Og boligerne lever i den grad op til Carl Lorentzens omdømme som værende lidt ud over det sædvanlige.

De eksklusive rækkehuse er designet i tæt samarbejde med arkitektfirmaet Krogh Arkitektur A/S og bygherre Jørgen Bonderup ud fra et ønske om at skabe en nyfortolkning af det klassiske byhus.

Krogh Arkitektur A/S har gennem årene bidraget med en række nytænkende og innovative byggerier i området; byggerier hvor smuk arkitektur og respekt og forståelse for lokationen altid danner udgangspunkt for den endelige løsning.

Derfor var Krogh Arkitektur A/S også et oplagt valg i forbindelse med udviklingen af Goliath.

Og resultatet er fem boliger arrangeret i en smuk vifte, hvor arkitektur og landskab komplimenterer hinanden og går op i en højere enhed.

Den unikke arkitektur formår desuden på forbilledlig vis, at forene boligerne i en samlet helhed – og samtidig fremhæve hver enkelt af dem. Og når de står færdige i 2021 vil de stå som et vartegn på bakketoppen og skue både ind mod Aalborg og ud over Limfjorden.

Fra 116 til 178 kvadratmeter gennemtænkt bolig

Det er da også netop udsigten, der gør Goliath til noget ganske særligt.

Netop derfor opføres alle boligerne også med indeliggende altan.

Det samlede byggeri består af fem rækkehuse i to plan plus kælder. Der vil blive udbudt tre boliger, der svarer til en treværelses bolig, samt to boliger svarende til en fireværelses bolig og med en størrelse der ligger mellem 116 og 178 kvadratmeter.

Selve indretningen af boligerne har fokus på en enkel plangeometri hvor både dagslyset og ikke mindst udsigten er naturligt integreret i alle rum.

Således byder stueplan på to gode, store værelser og et rummeligt badeværelse. I de største boliger er der desuden et mindre kontor samt en hyggelig lille niche, som dog kan slås sammen, såfremt man ønsker dette.

Lys og luft til at nyde livet

På førstesalen fremstår køkkenet og opholdsstuen som en sammenhængende enhed, hvor der er både lys og luft til at nyde livet.

Herfra kan man nyde udsigten over havnen og de forbipasserende både, mens morgenkaffen brygges – eller mødes med familie og venner på den ene af de to store tagterrasser til en god middag.

Under det hele gemmer sig en stor kælder med rigelig plads til både depot, værksted og vasketøj, samt en integreret garage.

I alle boliger er der desuden implementeret en elegant rund vakuum elevator udført i glas, for at tilgodese ældre og gangbesværede.

Den fremstår som en naturlig del af den øvrige indretning midt i boligen, hvor den giver adgang til alle boligens etager. Fra kælder til kvist.

Forventes klar i 2021 – men udbydes allerede nu

Goliath forventes at stå klar i august 2021.

Boligerne udbydes dog allerede nu til salg af Din Mægler, der siden 2015 har hjulpet boligsælgere og -købere på det jyske boligmarked og som har et endog særlig godt kendskab til både Vejgaard og Aalborg.

Er I interesserede i at høre nærmere om projektet, så kontakt Din Mægler på tlf. 72 17 00 04 eller send en mail til info@dmbolig.dk