Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endnu større og flottere: Fyrværkeri til Tall Ships Races vil sætte danmarksrekord

Af Nathalia Hentze Nielsen

Når Aalborg til sommer for sjette gang er vært for den store internationale kapsejlads for sejlskibe, The Tall Ships  Races, vil det afsluttende fyrværkeri igen sætte danmarksrekord. 

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Fyrværkeriet, der blev affyret som kulmination på Aalborgs værtskab for The Tall Ships Races i 2019, var den gang  det største, der var afviklet på dansk grund.

Arrangørerne af The Tall Ships Races 2022 Aalborg kan nu afsløre, at  fyrværkeriet vil blive endnu større og flottere, når afslutningen på næste års værtskab bliver markeret lørdag den 6.  august 2022. 

Det sker takket være erhvervsmanden Eigild Christensen, der også i 2019 var garant for fyrværkeriet: 

”Det var fantastisk at få lov til at invitere Aalborg, Nordjylland og gæsterne fra det øvrige Danmark og udland  på en uforglemmelig totaloplevelse i 2019, hvor fyrværkeriet stod utroligt smukt med de flotte sejlskibe som  kulisse”, fortæller Eigild Christensen.

”Da muligheden bød sig for at gentage succesen, var det ikke svært at træffe  valget. Selvfølgelig skal vi have et fyrværkeri i verdensklasse i 2022, og det skal ikke stå i skyggen af tidligere års  fyrværkeri,” slår Eigild Christensen fast.  

Forventer 700.000 gæster

Borgmester Thomas Kastrup-Larsen er begejstret for udsigten til endnu et overdådigt syn på Aalborgs skyline:

”Fyrværkeriet i 2019 var en virkelig stor oplevelse for mig. Det tror, jeg det var, for alle der så det.

Jeg er taknemmelig for, at Eigild Christensen endnu én gang vil sørge for, at vi til næste år kan få et fyrværkeri, som igen vil flytte grænserne for det mulige og efterlade varige spor i publikums sommerminder fra Aalborg,” forklarer  Thomas Kastrup-Larsen. 

Det er igen Højen & Magic Fyrværkeri ApS, der er ansvarlige for at sammensætte og afskyde fyrværkeriet. 

Arrangørerne forventer at tiltrække 700.000 gæster i dagene 4. til 7. august, hvor Aalborgs værtskab finder sted. 

Hovedattraktionen er de mange sejsskibe, der deltager i kapsejladsen. Arrangørerne forventer 50 deltagende  skibe. Foruden Aalborg er Esbjerg, Harlingen og Antwerp værtshavne. The Tall Ships Races har været afviklet  siden 1956 med det formål at udbrede kendskabet til sejlads blandt unge.  

Del artikel

Andre læser også