Endnu et rekordår: Her er ALLE byens nye spisesteder i 2017

Skrevet af: Michael Qureshi

Sidste år åbnede der rekordmange nye spisesteder i Aalborg.

Hele 18 af slagsen slog dørene op i løbet af 2016, og det var helt vildt, hvordan niveauet på spisefronten blev løftet af de nye steder.

Men 2017 har også været endnu et vildt år med masser af nye spisesteder. Faktisk så er der ifølge vores fintælling også åbnet 18 nye spisesteder i det her år.

Så der er intet, som tyder på, at luften er gået af ballonen. Hvis man så samtidig kigger på, hvor få der har drejet nøglen om, så er det virkelig overraskende, at markedet kan holde til de mange nye steder.

Her er listen over de nye steder i Aalborg i 2017 – taget i albafetisk rækkefølge.

Aalborg Street Food – The Lighthouse

Faktisk var det 16 forskellige spisesteder samlet i en lokation, der åbnede i juni. Aalborg fik sit første Street Food Market, og det har været en blandet oplevelse hidtil. Det har især været svært med gæster i vinterperioden, så der er lukket ned frem til påske nu.

Skudehavnsvej 35
9000 Aalborg

Læs mere her

Bla Bla

I september rykkede den café Bla Bla ind i det gamle Café Stygge. Konceptet er klassiske internationale retter til gode priser, og så er der dansebar målrettet det voksne publikum i weekenderne.

Vesterå 3
9000 Aalborg

Læs mere her

Burger BOOM

Lige før jul åbnede Burger BOOM på Vesterbro med lækre saftige burgere og gode fritter. Det er endnu en aarhusiansk succes, der rykker herop, og det ser ud til, at de har fået en god start i Aalborg. Men der er for alvor udbrudt burgerkrig i 9000.

Vesterbro 68
9000 Aalborg

Læs mere her 

Burger BOOM åbner i Aalborg på fredag

Chido

I februar åbnede et nyt lækkert mexi-sted midt på Boulevarden. Chido er også udspringer fra Aarhus med succes dernede. Derfor var det oplagt at rykke til Aalborg, og Chido har leveret varen fra første dag. Blandt andet med deres meget omtalte ostesauce.

Boulevarden 7
9000 Aalborg

Læs mere her 

Dalle Valle

En af landets største restaurantkæder kom til Aalborg i løbet af sommeren. En gigantisk restaurant i Friis Shoppingcenter med udendørs-servering i de lune måneder. Dalle Valle er mest kendt for deres gigantiske buffeter, og det er noget, aalborgenserne har taget godt imod.

Friis Shoppingcenter
9000 Aalborg

Læs mere her

Grillen Burgerbar

Der skal meget til at imponere os her på redaktionen. Men Grillen Burgerbar er virkelig en gennemført burgerrestaurant. De laver velsmagende store burgere, og så har de endda bølgefritter som i de gode gamle dage. Derudover har de fået lavet en stor restaurant i ægte amerikansk diner-stil og selvfølgelig også med Take Away.

Ved Stranden 1
9000 Aalborg

Læs mere her  

Napa

Vesterå er virkelig blevet Aalborgs hotte restaurantgade. Det er Napa Lounge et rigtigt godt eksempel på. I september åbnede den superlækre café, der også kan kategoriseres som en vin- og cocktailbar. Maden er ret klassisk men godt lavet, og der er virkelig fokus på vinen på restaurantdelen.

Vesterå 14
9000 Aalborg

Læs mere her 

Nam Noodles

Japansk nuddelsuppe er megahot i de internationale storbyer rundt omkring i verden. Derfor var det kun et friskt pust, at den populære restaurant Nam også satser på Noodle-konceptet med deres nye Take Away-sted. Det ligger klods op af restauranten, og leverer et supergodt måltid enten til frokost eller aften.

Vesterbro 76
9000 Aalborg

Læs mere her

Restaurant D’Wine

Det var befriende med en spansk restaurant, der ikke kun tog den lette løsning med tapas-retter. Restaurant D’Wine er en forlængelse af den populære vinbar og ikke mindst vinhandel med Kristian Ishøy i spidsen. Restaurant D’Wine satser på autentisk spansk mad fra de forskellige regioner i landet.

Algade 54b
9000 Aalborg

Læs mere her

 

Sørensens

Aalborgs nyeste spisested er en café, restaurant og bar. Beliggenheden er i de gamle Casa Blanca-lokaler, så der er masser af plads at boltre sig på. Sørensens satser både på det lækre frokostkort og solide klassiske aftenretter. Så der er noget for enhver smag på stedet.

Ved Stranden 4
9000 Aalborg

Læs mere her 

Studie 4

Café Vesterå har i mange år været en stor succes. Nu står Thorsten Stevnhoved i spidsen for en stor restaurantsatsning i nabolokalerne. Maden er på højt niveau, og der er mulighed for at tilvælge cocktailmenu i stedet for den klassiske vinmenu. Studie 4 har fået en god start med flot niveau på deres specialiteter.

Vesterå 4
9000 Aalborg

Læs mere her

SushiMania

Danmarks største sushikæde startede lige her i Aalborg. Derfor var det kun naturligt, at SushiMania også rykkede ud i Vestbyen i 2017. Der er nu fire af de populære SushiMania-butikker i Aalborg.

Kastetvej 55
9000 Aalborg

SushiMania XO

I december lukkede SushiSushi for at gøre plads til byens nye Asian Gourmet Sted. Niveauet på SushiMania XO er tårnhøjt, og her kan man være sikker på at gennemføre en ret lækker date i eksklusive rammer. Personalet er sminket, og der er gjort mange bestræbelser på at gøre det meget autentisk.

Strandvejen 11
9000 Aalborg

Læs mere her

South Indian

Lidt ud af det blå dukkede den indiske restaurantkæde South Indian op for enden af Vesterå. Man satser meget på de sikre indiske retter i den hyggelige atmosfære derinde.

Vesterå 22
9000 Aalborg

Læs mere her

Textur

Sjældent har en restaurant i Danmark fået så flyvende en start. Dennis Juhl rykkede fra prestigefyldte Ruths Gourmet ind på Vesterbro med sin restaurantsatsning. På få måneder bragede de ind i diverse anerkendte spiseguides med høje karakterer. Maden er lækker, konceptet er godt og priserne er virkelig gode.

Vesterbro 65
9000 Aalborg

Læs mere her

Vaffelhuset

I mange år var Vaffelhuset et legendarisk sted på gågaden i Aalborg. I slutningen af i år åbnede man igen Vaffelhuset i en mere moderne version. Med lækre madvafler hvor man også kan få et godt frokost- og aftenmåltid. Men selvfølgelig byder de også på skønne saftige dessertvafler.

Nørregade 14
9000 Aalborg

Læs mere her

Vaca

Vaca åbnede med bragende succes i Reberbansgade i 2016. De bragte lækkert mexicansk mad tilbage til byen. Det var derfor en stærk nyhed, da Vaca åbnede deres anden butik i Aalborg. I 2017 fik man altså også mulighed for at hente mexi Take Away fra Vaca i midtbyen.

Østerågade 3
9000 Aalborg

Læs mere her

WeDoBurgers

Der er fuld fart på WeDoBurgers, der vokser hastigt i hele Danmark. Men det er faktisk Aalborg, som lige nu er hovedbyen for burgerkæden, der oprindeligt startede i Aarhus. I 2017 åbnede de nemlig deres første reelle burgerrestaurant, hvor den på Sankelmarksgade mest er Take Away. Nu har man en ægte Flagship Store i Aalborg.

Borgergade 25
9000 Aalborg

Læs mere her

Få en autograf eller et billede: Du kan møde Tour de France-ryttere i Friis

Skrevet af: Michael Qureshi
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France
Søren Kragh Andersen kørte i den hvide ungdomstrøje under Tour de France

Fredag den 24. august er der stort cykelløb i Aalborgs midtby.

Der forventes rigtig mange tilskuere overalt i gaderne for at følge de mange profiler som blandt andet tæller Tour de France ryttere.

Spilnu.dk Grand Prix har formået at skaffe flere profiler til feltet end eksempelvis PostNord Danmark Rundt formåede.

Faktisk er det sådan, at du kan komme helt tæt på tre Tour de France-ryttere før løbet, hvor du kan få et billede eller en autograf. For de unge er det i hvert fald ret sejt at møde flere af dem, man har set i fjernsynet i løbet af sommeren.

Tre af de helt store navne indenfor dansk cykelsport, Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kommer tæt på deres fans, når de i dagens anledning skriver autografer i Friis Shoppingcenter.

For niende gang afholdes det i hjertet af Aalborg

Danmarks største gadeløb for professionelle cykelryttere bliver for niende gang afholdt i hjertet af Aalborg.

Cykelløbet afholdes fredag d. 24. august, og i den forbindelse skruer Friis Shoppingcenter op for Tour de France stemningen og byder fans indenfor.

Cykelentusiaster, store som små, får muligheden for at møde tre prominente profiler fra årets Tour de France løb, når Michael Valgren, Søren Kragh Andersen og Jesper Hansen kigger forbi Friis Shoppingcenter inden dagens løb.

De står klar til at møde deres fans og skrive autografer kl. 17.30 på plan 1 mellem Tiger of Sweden og H&M.

Børnene kan stadig nå tilmelding til det fede børnecykelløb

Inden de professionelle ryttere bevæger sig ud på ruten igennem Aalborgs gader, får cykelglade børn fornøjelsen af at trampe i pedalerne på samme rundstrækning. Børnecykelløbet afholdes fra kl. 16, hvor børn i alderen 5-11 år tager turen først, og kl. 16.30 får børn i alderen 12-16 år også chancen for at cykle banen rundt.

Efter børnecykelløbet vil der være medaljeoverrækkelse til alle de modige børn kl. 17 i Friis Shoppingcenter.

Cykelløbet Spilnu.dk Grand Prix starter kl. 18.45 på Nytorv ved Gammeltorv.

Du kan stadig tilmelde dit barn til det fede børnecykelløb, hvor de kører i de afspærrede gader før de professionelle. Læs mere her

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

Har du i øvrigt set, at du får halv pris på en tapas-tallerken for to personer plus en flaske vin på Napa – hvis du er ClubAalborg medlem – læs mere om tilbuddet