Endnu et rekordår: Her er ALLE byens nye spisesteder i 2017

Skrevet af: Michael Qureshi

Sidste år åbnede der rekordmange nye spisesteder i Aalborg.

Hele 18 af slagsen slog dørene op i løbet af 2016, og det var helt vildt, hvordan niveauet på spisefronten blev løftet af de nye steder.

Men 2017 har også været endnu et vildt år med masser af nye spisesteder. Faktisk så er der ifølge vores fintælling også åbnet 18 nye spisesteder i det her år.

Så der er intet, som tyder på, at luften er gået af ballonen. Hvis man så samtidig kigger på, hvor få der har drejet nøglen om, så er det virkelig overraskende, at markedet kan holde til de mange nye steder.

Her er listen over de nye steder i Aalborg i 2017 – taget i albafetisk rækkefølge.

Aalborg Street Food – The Lighthouse

Faktisk var det 16 forskellige spisesteder samlet i en lokation, der åbnede i juni. Aalborg fik sit første Street Food Market, og det har været en blandet oplevelse hidtil. Det har især været svært med gæster i vinterperioden, så der er lukket ned frem til påske nu.

Skudehavnsvej 35
9000 Aalborg

Læs mere her

Bla Bla

I september rykkede den café Bla Bla ind i det gamle Café Stygge. Konceptet er klassiske internationale retter til gode priser, og så er der dansebar målrettet det voksne publikum i weekenderne.

Vesterå 3
9000 Aalborg

Læs mere her

Burger BOOM

Lige før jul åbnede Burger BOOM på Vesterbro med lækre saftige burgere og gode fritter. Det er endnu en aarhusiansk succes, der rykker herop, og det ser ud til, at de har fået en god start i Aalborg. Men der er for alvor udbrudt burgerkrig i 9000.

Vesterbro 68
9000 Aalborg

Læs mere her 

Burger BOOM åbner i Aalborg på fredag

Chido

I februar åbnede et nyt lækkert mexi-sted midt på Boulevarden. Chido er også udspringer fra Aarhus med succes dernede. Derfor var det oplagt at rykke til Aalborg, og Chido har leveret varen fra første dag. Blandt andet med deres meget omtalte ostesauce.

Boulevarden 7
9000 Aalborg

Læs mere her 

Dalle Valle

En af landets største restaurantkæder kom til Aalborg i løbet af sommeren. En gigantisk restaurant i Friis Shoppingcenter med udendørs-servering i de lune måneder. Dalle Valle er mest kendt for deres gigantiske buffeter, og det er noget, aalborgenserne har taget godt imod.

Friis Shoppingcenter
9000 Aalborg

Læs mere her

Grillen Burgerbar

Der skal meget til at imponere os her på redaktionen. Men Grillen Burgerbar er virkelig en gennemført burgerrestaurant. De laver velsmagende store burgere, og så har de endda bølgefritter som i de gode gamle dage. Derudover har de fået lavet en stor restaurant i ægte amerikansk diner-stil og selvfølgelig også med Take Away.

Ved Stranden 1
9000 Aalborg

Læs mere her  

Napa

Vesterå er virkelig blevet Aalborgs hotte restaurantgade. Det er Napa Lounge et rigtigt godt eksempel på. I september åbnede den superlækre café, der også kan kategoriseres som en vin- og cocktailbar. Maden er ret klassisk men godt lavet, og der er virkelig fokus på vinen på restaurantdelen.

Vesterå 14
9000 Aalborg

Læs mere her 

Nam Noodles

Japansk nuddelsuppe er megahot i de internationale storbyer rundt omkring i verden. Derfor var det kun et friskt pust, at den populære restaurant Nam også satser på Noodle-konceptet med deres nye Take Away-sted. Det ligger klods op af restauranten, og leverer et supergodt måltid enten til frokost eller aften.

Vesterbro 76
9000 Aalborg

Læs mere her

Restaurant D’Wine

Det var befriende med en spansk restaurant, der ikke kun tog den lette løsning med tapas-retter. Restaurant D’Wine er en forlængelse af den populære vinbar og ikke mindst vinhandel med Kristian Ishøy i spidsen. Restaurant D’Wine satser på autentisk spansk mad fra de forskellige regioner i landet.

Algade 54b
9000 Aalborg

Læs mere her

 

Sørensens

Aalborgs nyeste spisested er en café, restaurant og bar. Beliggenheden er i de gamle Casa Blanca-lokaler, så der er masser af plads at boltre sig på. Sørensens satser både på det lækre frokostkort og solide klassiske aftenretter. Så der er noget for enhver smag på stedet.

Ved Stranden 4
9000 Aalborg

Læs mere her 

Studie 4

Café Vesterå har i mange år været en stor succes. Nu står Thorsten Stevnhoved i spidsen for en stor restaurantsatsning i nabolokalerne. Maden er på højt niveau, og der er mulighed for at tilvælge cocktailmenu i stedet for den klassiske vinmenu. Studie 4 har fået en god start med flot niveau på deres specialiteter.

Vesterå 4
9000 Aalborg

Læs mere her

SushiMania

Danmarks største sushikæde startede lige her i Aalborg. Derfor var det kun naturligt, at SushiMania også rykkede ud i Vestbyen i 2017. Der er nu fire af de populære SushiMania-butikker i Aalborg.

Kastetvej 55
9000 Aalborg

SushiMania XO

I december lukkede SushiSushi for at gøre plads til byens nye Asian Gourmet Sted. Niveauet på SushiMania XO er tårnhøjt, og her kan man være sikker på at gennemføre en ret lækker date i eksklusive rammer. Personalet er sminket, og der er gjort mange bestræbelser på at gøre det meget autentisk.

Strandvejen 11
9000 Aalborg

Læs mere her

South Indian

Lidt ud af det blå dukkede den indiske restaurantkæde South Indian op for enden af Vesterå. Man satser meget på de sikre indiske retter i den hyggelige atmosfære derinde.

Vesterå 22
9000 Aalborg

Læs mere her

Textur

Sjældent har en restaurant i Danmark fået så flyvende en start. Dennis Juhl rykkede fra prestigefyldte Ruths Gourmet ind på Vesterbro med sin restaurantsatsning. På få måneder bragede de ind i diverse anerkendte spiseguides med høje karakterer. Maden er lækker, konceptet er godt og priserne er virkelig gode.

Vesterbro 65
9000 Aalborg

Læs mere her

Vaffelhuset

I mange år var Vaffelhuset et legendarisk sted på gågaden i Aalborg. I slutningen af i år åbnede man igen Vaffelhuset i en mere moderne version. Med lækre madvafler hvor man også kan få et godt frokost- og aftenmåltid. Men selvfølgelig byder de også på skønne saftige dessertvafler.

Nørregade 14
9000 Aalborg

Læs mere her

Vaca

Vaca åbnede med bragende succes i Reberbansgade i 2016. De bragte lækkert mexicansk mad tilbage til byen. Det var derfor en stærk nyhed, da Vaca åbnede deres anden butik i Aalborg. I 2017 fik man altså også mulighed for at hente mexi Take Away fra Vaca i midtbyen.

Østerågade 3
9000 Aalborg

Læs mere her

WeDoBurgers

Der er fuld fart på WeDoBurgers, der vokser hastigt i hele Danmark. Men det er faktisk Aalborg, som lige nu er hovedbyen for burgerkæden, der oprindeligt startede i Aarhus. I 2017 åbnede de nemlig deres første reelle burgerrestaurant, hvor den på Sankelmarksgade mest er Take Away. Nu har man en ægte Flagship Store i Aalborg.

Borgergade 25
9000 Aalborg

Læs mere her

Henrik Ørsnes hylder kærligheden: Flot tilbud på vielsesringe hele januar

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lige om hjørnet venter foråret, som er årstiden for kærlighed og forelskelse, og hvor amorinerne flyver om ørene på os.

Måske har du allerede fundet dit livs kærlighed … Måske har én af jer endda været nede på knæ … Måske er det et spørgsmål om måneder, før I skal sige ja til at dele livet med hinanden.

I så fald, er den nuværende kolde årstid bestemt ingen hindring for at forberede årets store kærlighedsfest.

I Aalborgs ældste smykkehandel, Henrik Ørsnes, der i dag drives af sønnerne Bo og Lars Ørsnes vil man nemlig hellere end gerne hjælpe med at gøre kærligheden komplet – hvilket ofte kan klares med noget rundt og smukt, der (måske) også glimter.

Derfor kan I i hele januar måned spare 20 % på netop forlovelses- og vielsesringe, og som en ekstra gave får I en flaske Moët & Chardon champagne med i købet, til at fejre jeres kærlighed med.

En evig kærlighedsinvestering

Når I vælger jeres ringe, så vælger I ikke kun et smykke, der skal forskønne den store dag. Derimod skal ringene holde ligeså lang tid, som selve kærligheden.

Det er altså en investering, og derfor noget, der for de fleste skal overvejes nøje.

“Vielsesringe er det evige symbol på kærlighed og den dag, man sagde ja til hinanden,” forklarer Bo Ørsnes og fortsætter:

“Der er derfor mange overvejelser, der skal gøres: Skal de være i guld eller sølv? Skal der være diamanter i? Skal de håndgraveres?

Vi er meget åbne overfor ønsker og idéer, så ved os skal man ikke være bange for at drømme stort.”

Traditioner der følger med tiden 

Henrik Ørsnes har været et kendt navn i bybilledet i over 40 år, og i dag er det sønnerne, der står bag det velrenommerede navn.

I Aalborg har Henrik Ørsnes afdelinger i hhv. Aalborg Storcenter samt på Boulevarden.

Gennem årene er det lykkes Henrik Ørsnes at følge med tidens trends inden for både ure og smykker, men samtidigt bibeholde de stolte traditioner, der gør det eksklusive køb til noget helt unikt.

I dag er miljøet og butiksindretningen opbygget åbent og inspirerende, hvor kunderne i deres eget tempo kan gå drømmende på opdagelse i en himmel af guld, sølv og funklende ædelstene.

Derudover har Henrik Ørsnes også bevæget sig ind på de digitale platforme, hvor blandt andet sociale medier og en online webshop er medvirkende til, at smykkeshoppingen er inden for rækkevidde hele døgnet rundt.

“Vores mange forretninger rummer hver især forskellige produkter, så nogle af vores kunder efterspurgte muligheden for at kunne finde alle vores brands og private labels samlet på ét sted,” forklarer Bo Ørsnes.

Henrik Ørsnes på Boulevarden.
Henrik Ørsnes i Grøn Gade i Aalborg Storcenter.
Henrik Ørsnes i Ny Gade i Aalborg Storcenter

Alle skal have en god oplevelse

Men modsat den tendens, vi ser med at de fysiske butikker, i stigende grad lukker ned og i stedet erstattes af en udelukkende digitaliseret forretning, så bliver dette ikke aktuelt for Henrik Ørsnes.

“Selvfølgelig skal vi være moderne for at fremtidssikre os selv, men vi ved også, at en stor del af vores kundeklientel stadig har et behov for at have smykkerne mellem hænderne og få den personlige rådgivning, de har brug for.

Derfor er vores fokus på vores fysiske butikker mindst ligeså vigtig for os. Alle kunder skal have en god oplevelse.” slutter Bo Ørsnes.

Find den Henrik Ørsnes butik der ligger tættest på dig her.

Lopper, opera og musikfestival: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Weekenden byder på en god blanding af både opera, stand up, musikfestival og familieværksted.

Derudover afholdes Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked for ottende år i træk.

Traditionen tro sker det i Gigantium, og det er både lørdag og søndag fra klokken 10-16.

Men denne gang har arrangementet overgået sig selv.

Markedet er nemlig udvidet med 100 stande, og dermed kommer man op på hele 300 stande, som tilbyder unikke antikviteter, flotte loppefund, lækkert genbrug og en masse kræmmervarer.

Du kan læse mere om loppemarkedet her.

En musikfestival med mange år på bagen

Nordens største musikfestival for de unge finder sted lørdag og søndag i Nordkraft.

Omkring 180 bands fra ungdomsklubber, fritidsklubber og ungdomsskoler i hele Norden spiller på de i alt seks scener, som er placeret rundt omkring i Nordkraft.

Her kan man opleve alt fra hip hop til metal og popmusik.

Festivalen har faktisk været afholdt i Aalborg siden 1983, og løber i år af stablen for 36. år i træk.

Du kan læse mere om festivalen her.

Musik

18/1 Ungdomsringens Musikfestival 2019, Nordkraft kl. 19 (d. 18-19. jan.)
18/1 Scorpions Tribute, på Café Frederiksberg kl. 20
18/1 Groovebox på 100Fryd kl. 21
19/1 Tuba tryllerier, urfremførelse og operakvartetter, Musikkens Hus kl. 14

Events

18/1 Vinsmagning på en anderledes måde med tre retter lækker mad, hos Vin & Vin kl. 18.45
18/1 La Bohéme, AKKC kl. 20
19/1 Anden Bringer Ud, AKKC kl. 19 og kl. 21.30 (UDSOLGT)
19/1 Loppemarked i Gigantium kl. 10 (19.-20. jan.)
19/1 TeeShoppen åbner butik i Danmarksgade kl. 10
19/1 Kunsten for begyndere, på Kunsten kl. 11
20/1 Søndagstur på Kunsten kl. 14
20/1 Aalborg Vikings – Viby IF, kl. 15
20/1 Sunday Movie: The Heart is Deceitful above all things, på 1000Fryd kl. 20

Opsætninger

19/1 Format 4: ”Me Too, Nora!”, på Aalborg Teater kl. 19.30
19/1 ATT Dialog: Grænseløshed, på Aalborg Teater kl. 10.30
19/1 Hvordan Slipper Vi Af Med De Andre, Det Hem’lige Teater kl. 19.30

For børnefamilierne

18/1 Familieaften i Svømmeland Nørresundby kl. 17
19/1 Kom med til forpremiere på: ”Sådan træner du din drage 3”, Nordisk Film Biografer kl. 11.30
20/1 Sjov Søndagslegeland i DGI Huset Nordkraft kl. 12
20/1 Familieværksted – kreativitet for hele familien, på Kunsten kl. 11

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise. 

Husk også at hente MigogAalborgs app, Eventmap, som samler alle begivenheder i Aalborg.

Download af app’en er gratis og ganske simpel:

Åbn din browser (Safari/Chrome) -> gå ind på eventmap.dk -> Følg guiden på skærmen – 10 sekunder senere har du EventMap på din telefon.

Første weekend i februar: Kæmpe fest foran Musikkens Hus for alle

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen

Når Musikkens Hus den 2. februar danner rammen om årets Danmarks Indsamling, bliver det med Mads Steffensen, Tine Gøtzsche og Sofie Østergaard som værter.

Aftenens overordnede mål er, traditionen tro, at samle ind til de mennesker, der har brug for det – og i år er det pigerne i verdens fattigste lande, der er i fokus.

Dagen kommer til at byde på det ene højdepunkt efter det andet, og hele Aalborg er blandt andet blevet inviteret med til en kæmpe lysparade, hvor man håber på op mod 30.000 deltagere.

Paraden starter på Nørresundby Torv og bevæger sig over Limfjordsbroen og langs havnen for at ende på Musikkens Plads med en storslået fællessang. Det kan du læse mere om her.

Folkefest på Musikkens Plads

Men lysparaden er bestemt ikke eneste højdepunkt denne dag.

Fra kl. 19 og frem til midnat vil der være fest på Musikkens Plads, foran Musikkens Hus med masser af forskellige aktiviteter, hvor der blandt andet vil være musik, dans, ild-show, børneområde, konkurrencer, mulighed for at lave din egen isskulptur samt mulighed for at købe streetfood og varme drikke.

Det skriver Musikkens Hus på Facebook.

På pladsen vil man kunne overvære, når ”Team Vild Med Dans”, ”Team Sussi & Leo” og ”Team Bedrag” dyster i Rickshaw-rally.

Man vil også kunne møde samtlige deltagere fra den seneste omgang af Bagedysten, som uddeler lækre smagsprøver, og i dagens anledning, ikke kæmper mod hinanden, men i stedet sammen skal løse én af aftenens mange underholdende udfordringer.

Burhan G, Søs Fenger og Oh Land på scenen

Danmarks største YouTube’ere: Rasmus Brohave, Kristine Sloth og Julia Sofia skal også arbejde sammen, og løse en opgave på tid.

Derudover vil man på den store udendørs tv-skærm blandt andre kunne se og opleve: Søs Fenger, Burhan G og Oh Land, når de indtager scenen i Musikkens Hus.

Lige som man vil kunne opleve callcentret samt interviews og konkurrencer med en række kendte danskere.

Flere informationer om arrangementet vil løbende blive meldt ud på Musikkens Hus Facebookside.

Hvad: Folkefest (i forbindelse med Danmarksindsamlingen)
Hvor: Musikkens Plads ved Musikkens Hus
Hvornår: Lørdag den 2. februar fra kl. 19

Omringet af smuk natur: Her kan du bygge nyt og lækkert tæt på Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Velkommen til Høje Støvring – et område som er i rivende udvikling, og hvor mange flotte boliger skyder op fra jorden.

Hvis I drømmer om at bygge nyt, bo tæt på grønne områder, og ikke mindst i kort køreafstand fra storbyen, så bør du læse videre.

Foruden en fredet natur, så rummer dette nybygger-område en masse oldtidshistorie.

Her er to gravhøje og et lille levn af Hærvejen, men det skal man bestemt ikke lade sig skræmme af – der er nemlig mange muligheder for at bygge fede huse mellem de fredede naturarealer.

Byggegrundene udstedes i to etaper

Nybolig Støvring står for salget af byggegrundene. De bliver solgt over to etaper, hvor skilningen mellem de to etaper er mellem en af gravhøjene.

”Inden længe flytter de først nye beboere ind på etape 2 – mange af dem med helt unik panoramaudsigt over den fredede ådal.

Der bygges virkelig flotte, arkitekttegnede villaer. Da grundene er store, de fleste mellem 1100 og 1200 kvm, er der god udsigt til naturen, uanset hvilken grund man vælger,” fortæller ejendomsmægler Inge-Lene Ebdrup, der er indehaver ved Nybolig Støvring.

Første etape ligger på den side af gravhøjen, der er tættest på Støvring by.

Men man skal være hurtig, for første etape er snart udsolgt.

Anden etape ligger på den anden side af gravhøjen, og ligger længere inde i dalen med Mastrup Å- og sø i bunden.

Minder fra fortiden

Midt i området ligger minderne fra fortiden, hvor to gravhøje og et lille levn af Hærvejen har sin helt egen historie fra oldtiden.

Området er flot kuperet og skråner ned til Mastrupdalen, hvor bækken løber igennem. I bunden af Mastrupdalen er der en lille sø, hvor man blandt andet kan fiske efter ørreder.

Ved Høje Støvring bor du tæt på naturen, samtidig med, at du kun er få kilometer fra Støvring centrum.

Flere og flere søger fra Aalborg mod Støvring, og det forstår man godt. Ved en køretur gennem bymidten finder man masser af indkøbsmuligheder, flere folkeskoler, gymnasium, svømmehal, sportshaller og meget mere.

Transport til byen er heller ikke et problem, da byen har egen togstation, og tager man bilen, ligger Støvring kun et stenkast fra motorvejen mod både Århus og Aalborg.

Læs og se mere om Høje Støvring her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.