Endnu et rekordår: Her er ALLE byens nye spisesteder i 2017

Skrevet af: Michael Qureshi

Sidste år åbnede der rekordmange nye spisesteder i Aalborg.

Hele 18 af slagsen slog dørene op i løbet af 2016, og det var helt vildt, hvordan niveauet på spisefronten blev løftet af de nye steder.

Men 2017 har også været endnu et vildt år med masser af nye spisesteder. Faktisk så er der ifølge vores fintælling også åbnet 18 nye spisesteder i det her år.

Så der er intet, som tyder på, at luften er gået af ballonen. Hvis man så samtidig kigger på, hvor få der har drejet nøglen om, så er det virkelig overraskende, at markedet kan holde til de mange nye steder.

Her er listen over de nye steder i Aalborg i 2017 – taget i albafetisk rækkefølge.

Aalborg Street Food – The Lighthouse

Faktisk var det 16 forskellige spisesteder samlet i en lokation, der åbnede i juni. Aalborg fik sit første Street Food Market, og det har været en blandet oplevelse hidtil. Det har især været svært med gæster i vinterperioden, så der er lukket ned frem til påske nu.

Skudehavnsvej 35
9000 Aalborg

Læs mere her

Bla Bla

I september rykkede den café Bla Bla ind i det gamle Café Stygge. Konceptet er klassiske internationale retter til gode priser, og så er der dansebar målrettet det voksne publikum i weekenderne.

Vesterå 3
9000 Aalborg

Læs mere her

Burger BOOM

Lige før jul åbnede Burger BOOM på Vesterbro med lækre saftige burgere og gode fritter. Det er endnu en aarhusiansk succes, der rykker herop, og det ser ud til, at de har fået en god start i Aalborg. Men der er for alvor udbrudt burgerkrig i 9000.

Vesterbro 68
9000 Aalborg

Læs mere her 

Burger BOOM åbner i Aalborg på fredag

Chido

I februar åbnede et nyt lækkert mexi-sted midt på Boulevarden. Chido er også udspringer fra Aarhus med succes dernede. Derfor var det oplagt at rykke til Aalborg, og Chido har leveret varen fra første dag. Blandt andet med deres meget omtalte ostesauce.

Boulevarden 7
9000 Aalborg

Læs mere her 

Dalle Valle

En af landets største restaurantkæder kom til Aalborg i løbet af sommeren. En gigantisk restaurant i Friis Shoppingcenter med udendørs-servering i de lune måneder. Dalle Valle er mest kendt for deres gigantiske buffeter, og det er noget, aalborgenserne har taget godt imod.

Friis Shoppingcenter
9000 Aalborg

Læs mere her

Grillen Burgerbar

Der skal meget til at imponere os her på redaktionen. Men Grillen Burgerbar er virkelig en gennemført burgerrestaurant. De laver velsmagende store burgere, og så har de endda bølgefritter som i de gode gamle dage. Derudover har de fået lavet en stor restaurant i ægte amerikansk diner-stil og selvfølgelig også med Take Away.

Ved Stranden 1
9000 Aalborg

Læs mere her  

Napa

Vesterå er virkelig blevet Aalborgs hotte restaurantgade. Det er Napa Lounge et rigtigt godt eksempel på. I september åbnede den superlækre café, der også kan kategoriseres som en vin- og cocktailbar. Maden er ret klassisk men godt lavet, og der er virkelig fokus på vinen på restaurantdelen.

Vesterå 14
9000 Aalborg

Læs mere her 

Nam Noodles

Japansk nuddelsuppe er megahot i de internationale storbyer rundt omkring i verden. Derfor var det kun et friskt pust, at den populære restaurant Nam også satser på Noodle-konceptet med deres nye Take Away-sted. Det ligger klods op af restauranten, og leverer et supergodt måltid enten til frokost eller aften.

Vesterbro 76
9000 Aalborg

Læs mere her

Restaurant D’Wine

Det var befriende med en spansk restaurant, der ikke kun tog den lette løsning med tapas-retter. Restaurant D’Wine er en forlængelse af den populære vinbar og ikke mindst vinhandel med Kristian Ishøy i spidsen. Restaurant D’Wine satser på autentisk spansk mad fra de forskellige regioner i landet.

Algade 54b
9000 Aalborg

Læs mere her

 

Sørensens

Aalborgs nyeste spisested er en café, restaurant og bar. Beliggenheden er i de gamle Casa Blanca-lokaler, så der er masser af plads at boltre sig på. Sørensens satser både på det lækre frokostkort og solide klassiske aftenretter. Så der er noget for enhver smag på stedet.

Ved Stranden 4
9000 Aalborg

Læs mere her 

Studie 4

Café Vesterå har i mange år været en stor succes. Nu står Thorsten Stevnhoved i spidsen for en stor restaurantsatsning i nabolokalerne. Maden er på højt niveau, og der er mulighed for at tilvælge cocktailmenu i stedet for den klassiske vinmenu. Studie 4 har fået en god start med flot niveau på deres specialiteter.

Vesterå 4
9000 Aalborg

Læs mere her

SushiMania

Danmarks største sushikæde startede lige her i Aalborg. Derfor var det kun naturligt, at SushiMania også rykkede ud i Vestbyen i 2017. Der er nu fire af de populære SushiMania-butikker i Aalborg.

Kastetvej 55
9000 Aalborg

SushiMania XO

I december lukkede SushiSushi for at gøre plads til byens nye Asian Gourmet Sted. Niveauet på SushiMania XO er tårnhøjt, og her kan man være sikker på at gennemføre en ret lækker date i eksklusive rammer. Personalet er sminket, og der er gjort mange bestræbelser på at gøre det meget autentisk.

Strandvejen 11
9000 Aalborg

Læs mere her

South Indian

Lidt ud af det blå dukkede den indiske restaurantkæde South Indian op for enden af Vesterå. Man satser meget på de sikre indiske retter i den hyggelige atmosfære derinde.

Vesterå 22
9000 Aalborg

Læs mere her

Textur

Sjældent har en restaurant i Danmark fået så flyvende en start. Dennis Juhl rykkede fra prestigefyldte Ruths Gourmet ind på Vesterbro med sin restaurantsatsning. På få måneder bragede de ind i diverse anerkendte spiseguides med høje karakterer. Maden er lækker, konceptet er godt og priserne er virkelig gode.

Vesterbro 65
9000 Aalborg

Læs mere her

Vaffelhuset

I mange år var Vaffelhuset et legendarisk sted på gågaden i Aalborg. I slutningen af i år åbnede man igen Vaffelhuset i en mere moderne version. Med lækre madvafler hvor man også kan få et godt frokost- og aftenmåltid. Men selvfølgelig byder de også på skønne saftige dessertvafler.

Nørregade 14
9000 Aalborg

Læs mere her

Vaca

Vaca åbnede med bragende succes i Reberbansgade i 2016. De bragte lækkert mexicansk mad tilbage til byen. Det var derfor en stærk nyhed, da Vaca åbnede deres anden butik i Aalborg. I 2017 fik man altså også mulighed for at hente mexi Take Away fra Vaca i midtbyen.

Østerågade 3
9000 Aalborg

Læs mere her

WeDoBurgers

Der er fuld fart på WeDoBurgers, der vokser hastigt i hele Danmark. Men det er faktisk Aalborg, som lige nu er hovedbyen for burgerkæden, der oprindeligt startede i Aarhus. I 2017 åbnede de nemlig deres første reelle burgerrestaurant, hvor den på Sankelmarksgade mest er Take Away. Nu har man en ægte Flagship Store i Aalborg.

Borgergade 25
9000 Aalborg

Læs mere her

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.