Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endelig slut med kaos: På fredag indvies den “nye” Nørregade

Af Michael Qureshi

De seneste år har gågaden Nørregade været et rimeligt stort kaos, som ikke har gjort det let for gadens butikker og shoppinglystne aalborgensere.

Det har været i forbindelse med, at Aalborg Kommune gennemførte et stort lednings- og belægningsarbejde i Nørregade.

Men nu er man klar til at markere åbningen af gågaden officielt.

Det sker på fredag den 1. september klokken 16.00, hvor Aalborgs Borgmester Thomas Kastrup-Larsen indvier den nye Nørregade ved at klippe den røde snor, og derefter gå ned gennem gaden for at slutte med et glas bobler på Sankt Hans Torv i krydset ved Sankt Hans Gade.

Der vil være taler fra borgmesteren og en repræsentant fra gadens handlende.

Gadens butikker vil i dagens anledning være udsmykket, og butikkerne står – i samarbejde med Aalborg Cityforening – for musik med mere.

God men lang proces

“Det har været en lang men også god proces, hvor vi har haft en høj grad af involvering af både gadens beboere og forretningsdrivende. Jeg synes, at resultatet er meget fint, og det er mit indtryk, at det er blevet modtaget rigtigt godt,” siger Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Ud over ny granitbelægning, inventar og beplantning, omfatter projektet fornyelse og udskiftning af en lang række lednings- og kabeltyper: kloak-, gas- og vandledninger samt el- og fiberkabler.

Arbejdet blev påbegyndt i foråret 2016 med udgravning til ledningsarbejde og i starten af 2017 påbegyndte man den ny granitbelægning, beplantning og inventar.

Dette arbejde er afsluttet i august 2017.

Attraktiv og mere grøn gågade

Aalborg Kommune skriver i en pressemeddelelse;

“Nørregade er nu omdannet til en attraktiv, smuk og langt mere grøn gågade med blandt andet slanke træer, klatreplanter og blomsterkummer. Vi har bevaret de eksisterende træer på Nørregade Torv og Sankt Hans Torv. I hver ende af Nørregade markerer vi indgangen til gaden med en portal med særlig belysning og grønne planter.

Den nye belægning understreger Nørregades særlige karakter og sikrer samtidig, at gaden hænger sammen med de øvrige gågader.

Belægningen har en såkaldt løber i midten med lyse og mørke tværgående striber i et uregelmæssigt mønster. I siderne er der mørke chaussésten. Nørregade er med omdannelsen blevet til en attraktiv gågade med en selvstændig identitet.”

Der åbner også en ny butik i Nørregade netop på fredag den 1. september. Det drejer sig om livsstilsbutikken Unum med eksklusive varer. Den kan du læse mere om her