Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Endelig: MigogAalborg vinder Den Omvendte Cavling

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: DR
Foto: DR

Mange journalisters hedeste drøm er at vinde den prestigefyldte “Cavlingprisen”, der er anset for at være den fineste pris, man kan modtage inden for dansk journalistik.

Lad os bare være ærlige. Det er nok en pris, som et lokalt bymedie som MigogAalborg ikke kommer i nærheden af.

Men så er det godt, at vi har satireprogrammet Tæt På Sandheden, der siden 2017 har uddelt Den Omvendte Cavling, som gives til et stykke journalistik, der har … skilt sig markant ud i nyhedsstrømmen i den forgangne uge.

Den er før givet til finurlige, skæve og til tider mærkelige historier som “Dronningen reagerer på Matthew Perrys død”, “Mærkeligt fund: Duer i pizzabakker” og “Test af karklude: Den dyre er bedst”.

Vi har i mange år tænkt, hvornår mon det er MigogAalborgs tur – og minsandten om ikke Jonathan Spang og co. ENDELIG har kigget vores vej.

En stolt modtager af prisen

I ugens program går Den Omvendte Cavling til vores historie: Har du set det?: Aalborg-tårnet har fået et ekstra ben, der kort og godt handler om, at en opsat kran ved Aalborgtårnet i slutningen af marts fik det til at ligne, at det kendte vartegn havde fået et ekstra ben.

Den historie har Tæt På Sandheden naturligvis også læst, og de mener, at historien er så unik, at den altså fortjener denne uges store pris.

“Nåååårh. Så det, der virkelig ligner en kran, det er også en kran. Og det der virkelig ligner en Omvendt Cavling, det er en Omvendt Cavling,” udtaler værten Jonathan Spang i programmet.

“Det var da på tide, at Tæt På Sandheden kiggede vores vej. Vi har igennem årene skrevet mange mærkelige historier, men der er næsten noget smukt ved, at vores første Omvendt Cavling er en historie om Aalborg-vartegnet om dem alle.

Prisen får en hædersplads på kontoret,” lover Stine Kjølby Christensen, journalisten bag historien.

Endelig: MigogAalborg vinder Den Omvendte Cavling
Sådan så Aalborgtårnet med det ekstra “ben” ud i slutningen af marts.

Vi glæder os meget til at modtage den Omvendte Cavling på kontoret – og glæder os til at bringe mange flere sjove, skæve og finurlige nyheder fra Nordens Paris.

Du kan se hele programmet her.

Del artikel

Andre læser også