En pizza-perle midt i Aalborg: Alt er importeret fra Italien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danskerne elsker pizza, og den runde favorit er nok vores yndlingsspise, når vi hverken har tid eller overskud til at være kreativ i køkkenet.

I Aalborg og omegn er der efterhånden på den gode side af 100 pizzeriaer. Det kan altså være noget af en jungle at finde ud af, hvor du netop finder de allerbedste. Men vi har et godt bud.

Midt i hjertet af Aalborg, tæt på både banegård og butikker, ligger den lille italienske perle Gastronomia Napolitana.

Den italienske oase endte også i vores top fem, da vi tidligere på året kårede Aalborgs bedste pizza – læs testen her.

Derfor var det selvfølgelig oplagt at besøge det autentiske sted, så vi kunne få svar på: Hvordan kan man som pizzeria skille sig ud fra mængden?

Det ville ejeren Sabbah Bwiani Amadi gerne give os svar på.

Et lille stykke af Italien

Når man går rundt i Aalborgs gader, er der ikke meget, der føles som Italien; hverken vejr, arkitektur, eller stemning minder os om den specielle atmosfære sydpå.

Men når man træder indenfor på Gastronomia Napolitana, så er det rent faktisk som at træde direkte ind i et lille stykke af Italien. Væggene er udsmykkede med italienske symboler, og de rød- og hvidternede duge skaber en hyggelig stemning.

Kølemontren er fyldt med italienske specialiteter, og det er langt fra en tilfældighed.

”Det er faktisk kun Coca Colaen, der kommer fra en dansk leverandør. Resten er importeret direkte fra Italien. Alt lige fra kødet, ostene og det specielle mel, som vi bruger i pizzaerne”, forklarer Sabbah.

Ved hvad danskerne kan lide

Når man tager et kig nedad menukortet, finder man flere originale ingredienser som squash, trøffelsauce og broccoli. Ingredienser, man nok ikke lige umiddelbart forbinder med klassiske italienske pizzaer.

Men Sabbah har stort kendskab til, hvad danskerne kan lide.

”Det er selvfølgelig lidt en gastronomisk hemmelighed, hvad der er nøglen til danskernes madhjerter”, fortæller Sabbah med et grin og fortsætter:

”I Italien putter man eksempelvis ikke tre forskellige slags kød på pizzaen, men det elsker danskerne, så det skal vi selvfølgelig have på menukortet. Selvfølgelig stadig med den samme italienske kvalitet, i både pizzabund og ingredienserne ovenpå.”

Og noget tyder på, at man har ramt plet med konceptet. Da Gastromand i August anmeldte stedet, skrev de blandt andet:

”Deres forskellige oste – mozzarella, pecorino, parmesan og ricotto trækker meget op og kombineret med noget salami eller kalvekød med pesto, så har du altså en lækker pizza!”

Rygtet spreder sig

Sabbah har stor erfaring fra stort set hele landet og har arbejdet i restaurationsmiljøet i både Århus og København. Fra 2006-2011 arbejdede han for en italiensk familie, og derfra har han fået det italienske håndværk helt ind i fingrene.

”Jeg har analyseret mig frem til, hvad danskerne kan lide. Jeg ved, hvornår kunderne smiler, og hvornår kunderne kommer igen. Jeg elsker Aalborg og Nordjylland, og den erfaring vil jeg gerne give videre til folk her i regionen.”

Mixet af dansk smag, og italiensk kvalitet er faldet i aalborgensernes smag, og selvom pizzariet har ligget der siden 2010, har Gastronomia Napolitana faktisk aldrig lavet markedsføring for stedet.

De har i stedet lagt vægt på den gode kvalitet og service, som folk forhåbentlig spreder budskabet om.

”Vi mener jo selv, at vi har Aalborgs bedste pizza. Det hele er af den bedste kvalitet. Men folk skal selv komme herned og smage pizzaerne, og så er jeg sikker på, at de kommer herned igen.” afslutter Sabbah.

Du finder Napolitana Gastronomia på John F. Kennedys Pl. 2

Kunne du tænke dig adgang til mere end 30 skarpe tilbud fra nogle af Aalborgs hotteste spisesteder hver måned? For 35 kr. om måneden sparer du rigtig mange penge i byen.

Få fuld adgang til det hele lige her