En pizza-perle midt i Aalborg: Alt er importeret fra Italien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danskerne elsker pizza, og den runde favorit er nok vores yndlingsspise, når vi hverken har tid eller overskud til at være kreativ i køkkenet.

I Aalborg og omegn er der efterhånden på den gode side af 100 pizzeriaer. Det kan altså være noget af en jungle at finde ud af, hvor du netop finder de allerbedste. Men vi har et godt bud.

Midt i hjertet af Aalborg, tæt på både banegård og butikker, ligger den lille italienske perle Gastronomia Napolitana.

Den italienske oase endte også i vores top fem, da vi tidligere på året kårede Aalborgs bedste pizza – læs testen her.

Derfor var det selvfølgelig oplagt at besøge det autentiske sted, så vi kunne få svar på: Hvordan kan man som pizzeria skille sig ud fra mængden?

Det ville ejeren Sabbah Bwiani Amadi gerne give os svar på.

Et lille stykke af Italien

Når man går rundt i Aalborgs gader, er der ikke meget, der føles som Italien; hverken vejr, arkitektur, eller stemning minder os om den specielle atmosfære sydpå.

Men når man træder indenfor på Gastronomia Napolitana, så er det rent faktisk som at træde direkte ind i et lille stykke af Italien. Væggene er udsmykkede med italienske symboler, og de rød- og hvidternede duge skaber en hyggelig stemning.

Kølemontren er fyldt med italienske specialiteter, og det er langt fra en tilfældighed.

”Det er faktisk kun Coca Colaen, der kommer fra en dansk leverandør. Resten er importeret direkte fra Italien. Alt lige fra kødet, ostene og det specielle mel, som vi bruger i pizzaerne”, forklarer Sabbah.

Ved hvad danskerne kan lide

Når man tager et kig nedad menukortet, finder man flere originale ingredienser som squash, trøffelsauce og broccoli. Ingredienser, man nok ikke lige umiddelbart forbinder med klassiske italienske pizzaer.

Men Sabbah har stort kendskab til, hvad danskerne kan lide.

”Det er selvfølgelig lidt en gastronomisk hemmelighed, hvad der er nøglen til danskernes madhjerter”, fortæller Sabbah med et grin og fortsætter:

”I Italien putter man eksempelvis ikke tre forskellige slags kød på pizzaen, men det elsker danskerne, så det skal vi selvfølgelig have på menukortet. Selvfølgelig stadig med den samme italienske kvalitet, i både pizzabund og ingredienserne ovenpå.”

Og noget tyder på, at man har ramt plet med konceptet. Da Gastromand i August anmeldte stedet, skrev de blandt andet:

”Deres forskellige oste – mozzarella, pecorino, parmesan og ricotto trækker meget op og kombineret med noget salami eller kalvekød med pesto, så har du altså en lækker pizza!”

Rygtet spreder sig

Sabbah har stor erfaring fra stort set hele landet og har arbejdet i restaurationsmiljøet i både Århus og København. Fra 2006-2011 arbejdede han for en italiensk familie, og derfra har han fået det italienske håndværk helt ind i fingrene.

”Jeg har analyseret mig frem til, hvad danskerne kan lide. Jeg ved, hvornår kunderne smiler, og hvornår kunderne kommer igen. Jeg elsker Aalborg og Nordjylland, og den erfaring vil jeg gerne give videre til folk her i regionen.”

Mixet af dansk smag, og italiensk kvalitet er faldet i aalborgensernes smag, og selvom pizzariet har ligget der siden 2010, har Gastronomia Napolitana faktisk aldrig lavet markedsføring for stedet.

De har i stedet lagt vægt på den gode kvalitet og service, som folk forhåbentlig spreder budskabet om.

”Vi mener jo selv, at vi har Aalborgs bedste pizza. Det hele er af den bedste kvalitet. Men folk skal selv komme herned og smage pizzaerne, og så er jeg sikker på, at de kommer herned igen.” afslutter Sabbah.

Du finder Napolitana Gastronomia på John F. Kennedys Pl. 2

Kunne du tænke dig adgang til mere end 30 skarpe tilbud fra nogle af Aalborgs hotteste spisesteder hver måned? For 35 kr. om måneden sparer du rigtig mange penge i byen.

Få fuld adgang til det hele lige her

Madfestival skudt i gang midt i Aalborg: Det kan du opleve i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

For andet år i træk blev Nordjysk Madfestival skudt i gang fredag eftermiddag.

Det er brancheforeningen Nordjysk Mad og Turisme, som står bag den store Madfestival, der byder på både aktiviteter og masser af smagsoplevelser for de mange besøgende.

I eftermiddag var der fuld knald på Gammeltorv, hvor der blandt andet blev afholdt Østers Battle. 10 restauranter lavede hver deres version af en lækker østers-ret.

Foto: Dennis Blok

På festivalpladsen er der bar, madboder og foodtrucks, hvor festivalens gæster kan forsynes sig af de nordjyske retter.

Lørdag er der noget for alle aldre. Børnene kan opleve dyr til dyrskue. De voksne kan opleve pastaskole og madworkshop og i det hele taget få et indblik i hvor mange skønne råvarer, der produceres i Nordjylland.

Klokken 11.00 går Årets Grønt Ret konkurrence i gang, hvor flere af Aalborgs samt øvrige Nordjyllands bedste restauranter dyster.

Man kan komme helt tæt på de dygtige kokke og se deres detalje-sans og den måde de bygger en ret op på.

Lørdag den 24. august

Festivalspladsen
10.00 Dyrskue, madboder og stande er åbne.
18.00 Tak for i dag.

Madværksted
10.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.
12.00 Paulas Pastaskole  og Kornets Hus – Lær at lave italiensk håndlavet pasta af lokale råvarer
14.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.

De 10 køkkener
11.00 Årets Grønt-ret – Nordjyske restauranter kæmper om at lave den bedste ret med grønsager.

VIP-Lounge
14.00 Jonas Jensen – skab den æstetiske bordopdækning til at fuldende madoplevelsen.

Hvad: Nordjysk Madfestival
Hvor: Gammeltorv
Hvornår: 23. og 24. august

Du finder mere info her.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her