En lille perle i byen: Aalborg Teatercafé med kreative retter i køkkenet
Adressen på Jernbanegade 11 må være én af de mest velbesøgte i hele Aalborg.
I over 140 år har Aalborg Teater samlet nordjyder med udsigt til smukke, kunstneriske oplevelser for alle generationer.
Men den helstøbte oplevelse strækker sig også udover teaterscenen – i forlængelse af teaterets guldbelagte foyer, ligger nemlig en skjult perle.
I mere end 30 år har Aalborg Teatercafé sørget for at give teaterets gæster en perfekt start på aftenen med klassiske og veltilberedte retter, der sender én direkte tilbage til tiden før caféburgere, sushi og caesarsalater.
I teatercaféen serveres i stedet sæsoninspireret mad fra lokale leverandører med stil fra det rustikke, danske køkken – og retter som kronvildt, pastiknaksuppe, læsørejer og naturens bedste svampe er blandt andet en del af sæsonens menu.
Derudover kan caféen prale af et omfattende vinmenukort med selvimporterede og sæsonbetonede vine fra velvalgte vinbønder rundt omkring i verden.
Ingen madspild og ventetid
Noget af det, der også især adskiller teatercaféen fra andre steder er, at gæsterne skal forudbestille mad og pladser hjemmefra.
Dette er medvirkende til, at Elian Abdel-Ahad, som har forpagtet caféen siden 2013, kan forberede aftenen på forhånd og give sig god tid til at kæle for maden – og undgå enhver form for madspild.
Samtidigt kan de også garantere, at gæsterne er mætte og tilfredse lige i tid til, at forestillingen bliver ringet i gang.
“Mange caféer forbereder ekstremt meget mad – uden at vide, om der kommer 10 eller 100 gæster.
Grundet vores koncept kan vi agere langt mere strukturerede som virksomhed – og bestille det eksakte antal råvarer hjem.
Det betyder blandt andet, at vi kan tilbyde nogle langt mere attraktive priser til vores gæster og undgå en masse ventetid på aftenen,” fortæller Elian.
Teatercaféens menu planlægges altid et år frem, og derfor kan du allerede nu friste appetitten og planlægge din kulturelle aften i teateret lige her.
Sammenstøbt oplevelse på alle scener
Med stor succes og mange års erfaring har Elian Abdel-Ahad drevet caféen de sidste fem år – og med en fornyet kontrakt kan han nu se frem til som minimum at arbejde videre med konceptet frem til 2021.
Elian ved godt, i hvilken retning teatercaféen skal bevæge sig.
“Min oplevelse er, at restaurationsbranchen oftest bevæger sig i én retning.
Det hele kan hurtigt blive meget moderniseret og ensrettet, og man glemmer efterhånden dagene med fester på kroen, arrangementer at samle sig om og den helt særlige stemning,” forklarer Elian og fortsætter:
“Aalborg Teater sætter i forvejen enormt meget fokus på, at vi er et sted, hvor vi mødes.
Det er en kulturinstitution, som kan give en sammenstøbt oplevelse på både spise- og teaterscenen. Vi vil jo også gerne være kunstneriske på madfronten.”
Teateret integreres i menuen
Med teateret som tætteste nabo falder det også teatercaféen helt naturligt at tilpasse og integrere forskellige elementer fra scenen og ind i menuen.
“Det giver rigtig meget mening for os, at vi kan være kreative på flere fronter. Da de spillede Richard d. 3., legede vi lidt makabert med rødbedepuré på tallerkenen – imens vi under Romeo og Julie gik all in på romantikken.
Under West Side Story har vi haft pausedrinks, der gennem ingredienserne repræsenterede de to banders nationaliteter med henholdsvis bourbon and coke og portugisisk rødvin.
Vi kan godt lide at tænke lidt ud af boksen.” siger Elian.
Prøv en eksklusiv og anderledes Mortens Aften
Det er ikke kun, når teateret spiller, at der er noget på menuen i Teatercaféen.
Foruden at lægge lokaler og faciliteter til konferencer, selskaber og andre festlige arrangementer, inviterer de nu også til en højtidelig aften i helt uforglemmelige omgivelser.
Den 10. november åbner caféen dørene til en eksklusiv udgave Mortens Aften.
Her vil køkkenet sørge for at servere en femretters gourmetmenu med tilhørende vine – se menuen her – mens teaterets skuespillere, Jørgen W. Larsen og Marie Knudsen Fogh, i samspil med jazzbandet, Jens Nørholms Trio, leverer henholdsvis vokaler og musik.
“Engang reserverede folk bord til Mortens Aften flere måneder frem. Så man kan godt sige, at vi trækker lidt i håndbremsen og finder stemningen og alle de andre gode ting frem, som vi savner i branchen i dag.
Samtidigt vil vi også gerne vise, hvad caféen også kan udover det, vi leverer til dagligt. Aftenens gæster kan derfor glæde sig til en stor kombimenu med fem glas vin, hvor der bliver mulighed for at smage på en masse forskelligt,” fortæller Elian.
Du kan læse mere og købe billetter til arrangementet her.
I hverdagen kan caféen rumme op til 80 gæster, men for at gøre oplevelsen endnu mere komplet, er der denne dag kun afsat pladser til 50 jazz-glade og lækkersultne gæster.
“Foruden maden, så bliver det også en musikalsk jazzoplevelse fra nogle utroligt dygtige musikere.
Det bliver ikke bare serveret som baggrundsmusik, men snarere en intimkoncert – med mulighed for at tage lillemor med på en svingtur på dansegulvet.” slutter Elian med et grin.