En kæmpe succes: Jul i Zoo kan give rekordår for Aalborg Zoo

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I knap to uger har Jul i Zoo været i gang på toppen af Aalborg.

Hundredetusindvis af lys blev tændt i anledning af åbningen d. 15. november, og tusindvis af nordjyder kiggede ligeledes forbi i åbningsweekenden.

Siden er succesen ikke blevet mindre, og i sidste uge kunne Aalborg Zoo afsløre, at de nærmer sig et decideret rekordår.

Besøgstallet nærmer sig nemlig det bedste nogensinde.

Rekordår for Aalborg Zoo

Hele 11.000 mennesker har nået at besøge julehaven – og det på trods af, at Jul i Zoo indtil i dag kun har kunnet besøges i weekenderne mellem 16 og 21.

Fra d. 1. december er der nu åbent hver dag i samme tidsrum.

“Selvom vi selv er meget glade og stolte over vores nye tiltag, så er tilbagemeldingerne fra vores gæster alligevel helt overvældende for os,” fortæller Søren Sørensen fra Aalborg Zoo.

Det vælter ind med beskeder og anmeldelser på de sociale medier, hvor mængden af positive kommentarer, likes og opslag fra gæster har været som en tidlig julegave for Zoo-teamet.

Er det alligevel gået din næse forbi, hvad Jul i Zoo byder på, så kommer her en kort beskrivelse – vi anbefaler naturligvis, at man selv pakker vanterne og kigger forbi haven.

Det er i år lykkes Aalborg Zoo at skabe en magisk lysvandringsrute, der fører gæsterne på en stemningsfuld tur rundt i haven.

Vandringen tager udgangspunkt i Zoo’s faste beboere, og hvordan dyrene hver især tilpasser sig vinteren, afhængigt af, hvor de kommer fra i verden.

Ægte julemagi

Allerede ved indgangen venter der dig et spektakulært syn, når Bjørnemanden byder velkommen med rød nissehue og omgivet af en stort, rødt hjerte.

Herefter fortsætter turen ind i en oplyst passage, hvor gæsterne blandt andet kan skrive små julehilsner til dem, man har kær.

Et gigantisk kastanjetræ, der i anledning af julen er viklet ind i tre kilometer lys, møder dig for enden, og her er der også mulighed for at få taget billeder i et overvældende islandskab med træet optrædende i baggrunden.

Det lyder jo næsten magisk, tænker du. Og er det også.

Resten af ruten byder blandt andet på et besøg hos selveste Julemanden, prøve en tur i hans kane, mæske sig i lune æbleskiver og gløgg i det nye orangeri, blive klogere på klodens mange juletraditioner og selvfølgelig bare nyde stemningen af vaskeægte jul, hvor end du går.

Udover at se på lysvandringen er juletiden også spækket med et tæt program, og du kan eksempelvis kaste dig ud i alt fra skabelsen af afrikansk gadekunst, lave julehjerter, besøge Julemanden, se Lucia-optog eller høre et grønlandsk kor underholde på Zoofariscenen.

Dyrene er med til juleriet

Vi må selvfølgelig heller ikke glemme, at Aalborg Zoo først og fremmest er … en zoologisk have.

Hundredevis af dyrearter bor og lever i haven, og der bliver naturligvis taget hensyn til deres ve og vel. Derfor holder Zoo åbent som normalt i dagstimerne – dvs. uden de tændte lys.

Dyrene har dog også haft en vigtig rolle i tilblivelsen af  Jul i Zoo – eksempelvis har elefanterne hjulpet med at lave julepynt. 

Klokken 15 og en time frem lukkes haven for gæsterne, hvor dyrepasserne får tid til at lægge dyrene til ro for natten. Herefter åbnes haven igen kl. 16 – med fuld ild på lanternerne frem til kl. 21.

De fleste af dyrene kan dog stadig besøges og opleves i mørket, hvis man også vil ønske dem en glædelig jul.

Du kan læse mere om Jul i Zoo og finde al info lige her

Billeder fra weekenden deles i vildskab: Aalborgs borgmester med opråb

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Per Holland
Foto: Per Holland

Det startede med en Facebook-opdatering hos renovationsarbejderen Per Holland søndag morgen.

Siden har lige præcis det opslag med tilhørende billeder spredt sig som en steppebrand på det sociale medie, og mandag havnede det så hos Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Der er tale om billeder fra Aalborgs midtby efter weekendens fester, hvor man tydeligt ser et værre svineri over det hele. Fra Jomfru Ane Parken og inde omkring Nytorv.

Foto: Per Holland
Foto: Per Holland

Klæder ikke Aalborg

Overalt ligger der affald spredt ud over det hele, og det klæder absolut ikke en by som Aalborg i rivende udvikling, og en Havnefront vi gerne vil være stolte af.

“Lidt fra weekendens morgenfejning. Vi møder 8 mand ind mellem 4:30 – 5:00 for at ryde op efter dagens og nattens fester. Der var også en træ der måtte lade livet. Mågerne har også en del af skylden
Go’ Søndag.”

Sådan skrev renovationsarbejderen Per Holland i den nu famøse Facebook-opdatering, der er delt langt over 500 gange, og som du kan se billeder fra her i artiklen.

Foto: Per Holland
Foto: Per Holland

Nu kommer Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen også med en løftet pegefinger og et opråb om, at vi bliver bedre til at rydde op efter os selv.

Lige nu er ekstraordinært mange ude om aftenen i det hede aftener og ikke mindst når nattelivet er lukket ned efter midnat.

Er lige rigeligt nok

Thomas Kastrup-Larsen opfordrer nu til, at man husker at rydde bedre op, når man nyder de store grønne arealer i Aalborg.

“Kære alle sammen.

Skal vi ikke love hinanden at blive bedre til at rydde op efter os selv, når vi bruger Aalborgs skønne rekreative rum.

Jeg kan godt forstå at renovationsmedarbejderne synes at affaldsmængderne der ligger smidt rundt omkring på havnefronten og i gaderne er blevet lige rigelige nok,” skriver borgmesteren.

Foto: Per Holland

Han fortsætter;

“Vi elsker alle sammen at bruge byens mange reakrative muligheder.

Skal vi ikke hjælpe hinanden med at holde dem rene, tage vores affald med hjem eller hen til en skraldespand med plads, så Aalborg også for de næste der kommer også er en god oplevelse at besøge og være i.”

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Pas på selv den mindste glød: Aalborg ligger lige nu højt på farlig skala

Skrevet af: Redaktionen

De glohede temperaturer får lige nu folk til at valfarte ud i naturen.

Lige nu er der rigtig mange, som nyder at grille og lave bål på offentlige arealer, men man skal være varsom lige for tiden især i Aalborg-området.

Det melder Beredskabsstyrelsen, der har hjemmesiden brandfare.dk. Her kan man løbende følge med i, hvordan ens eget område ligger på det såkalde brandfare-indeks.

Brandfare-indeks mandag d. 10. august

Ligger utrolig højt på skalaen

Her kan man konstatere, at Aalborg-området ligger utrolig højt på skalaen.

Den ligger mellem høj og ekstrem høj, hvilket betyder at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt og i de helt tørre områder ekstremt nemt.

I foråret er det især aske og cigaretskodder, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der forårsager naturbrandene.

Senere på året er det i højere grad uforsigtighed med grill og bål i naturen, som sender de danske beredskaber på opgaver.

Undgå naturbrand – følg disse enkle råd, når du opholder dig i naturen

 • Brug de dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill.
 • Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.
 • Brug ukrudtsbrænderen med forsigtighed, og hvis du har vand i nærheden.
 • Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.
 • Tøm aldrig aske fra grill eller brændeovn i naturen, men i en askespand.
 • Efterlad ikke flasker i naturen, der kan reflektere i solen.
 • Ring hurtigt 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude.

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Nordjylland går fri i første omgang: Mundbind skal bruges i flere jyske kommuner

Skrevet af: Redaktionen

Skal du ud og rejse i den kommende tid, og går turen mod Midtjylland, så bør du have mundbind med på rejsen.

Sådan lyder udmeldingen fra Sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde mandag eftermiddag.

Set med lokale briller går Nordjylland i første omgang fri for krav om mundbind i kollektiv trafik, og som det helt nye anbefaling af mundbind i supermarkeder, shoppingcentre og så videre.

Men det er ikke langt fra Nordjylland, at smitten lige nu breder sig. I Århus er det allerede et krav, at man bruger mundbind, når man benytter kollektiv trafik.

Hav altid mundbind med i tasken

Men det nye er, at man også indfører det krav i Silkeborg samtidig med at myndighederne anbefaler brug af mundbind i indkøb og større forretninger, som man blandt andet ser det i Tyskland.

“Hav altid et mundbind i tasken,” lyder det fra Transportminister Benny Engelbrecht på pressemødet.

Han oplyser desuden, at der udover krav om mundbind i Aarhus, nu også er krav om mundbind i de omkringliggende kommuner: Odder, Faurskov, Skanderborg og Horsens.

På pressemødet kom det frem, at myndighederne har fokus på flere kommuner.

Udover Aarhus, Silkeborg og Ringsted sætter man hårdt ind lokalt i følgende kommuner, hvor der er over 20 personer per 100.000 indbygger smittet med coronavirus.

 • Glostrup
 • Nyborg
 • Solrød
 • Sorø