Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En indisk oase midt i byen: Mumbai serverer stærke madoplevelser

Af Frederikke Hougaard Hansen

Mumbai slog for første gang dørene op til det lille smagsunivers i 2011 og har lige siden forkælet gæsterne med ægte, indiske madoplevelser.

På den stemningsfyldte café midt i Nordkraft finder du et spændende udvalg af retter lavet på traditionel indisk manér – herunder også lækre vegetariske retter.

Gastronomi der skiller sig ud i Aalborg

Khan står i spidsen for Mumbai, og er enormt passioneret omkring selve madlavningen i caféen og arbejdet med at få aalborgenserne integreret i det indiske køkken, som stadig er forholdsvist fremmed i Aalborg.

”Det ligger fjernt fra hvad folk er vant til i Aalborg at spise indisk mad, og det har derfor været lidt af en opgave at tilpasse alle retter til hver enkelt gæst. Jeg står altid klar til en snak med gæsterne, for at få afstemt forventninger og give dem den bedst mulige oplevelse,” fortæller Khan og tilføjer:

“Jeg er glad, når mine gæster går tilfredse herfra.”

En indisk oase midt i byen: Mumbai serverer stærke madoplevelser

Mumbai er sammen med lillesøsteren, Taste of India, de eneste caféer i Aalborg, hvor du kan få en ægte indisk madoplevelse. Taste of India kan findes på John F. Kennedys Plads, og her er det i øvrigt Khans kone, som styrer slagets gang i køkkenet.

Importeret direkte fra Indien

For at kunne give gæsterne den mest autentiske oplevelse, er der i køkkenet på Mumbai og Taste of India en tandoori-ovn, som er en indisk krukkeformet lerovn, hvori meget af maden tilberedes. Ovnen kan blive op til 400 grader varm, men det forhindrer ikke kokkene i at stikke armen deri, for at kunne lave de bedste naanbrød i byen.

En indisk oase midt i byen: Mumbai serverer stærke madoplevelser

En indisk oase midt i byen: Mumbai serverer stærke madoplevelser
Nybagte naanbrød fra tandoori-ovnen

Derudover er størstedelen af råvarerne importeret fra Indien, og de headhuntede indiske kokke har stor erfaring.

En ny og meget dygtig indisk kok er netop blevet headhuntet fra Sverige, hvilket blandt andet betyder, at Mumbai den 1. juli kunne fremvise et helt nyt og spændende menukort.

Mad med sjæl og smag

MigogAalborg blev inviteret ind til en smagsprøve af deres Tandoori Chicken Tikka, som er at finde i det nye menukort.

En indisk oase midt i byen: Mumbai serverer stærke madoplevelser
Tandoori Chicken Tikka

Khan fortalte selvfølgelig lidt om den tidskrævende proces det er, at få det helt perfekte resultat:

”Du kan få hundredevis forskellige typer karry. I Danmark tror mange, at der kun findes én; Madras i pulverform, og det er en misforståelse.

Karry er nemlig sauce skabt helt fra bunden. Chilien bliver hakket og stegt med hvidløg og olie til det nærmest smelter, kødet og de indiske krydderier tilsættes og smagene bliver skabt over lang tid. Hver enkelt ingrediens bliver krydret både udenpå og indeni, og tandoori-ovnen hjælper til at bevare saften i kødet.”

Det kan nemt høres hvor passioneret Khan er omkring mad. Han har et motto, som vi er ret vilde med: ”Nogle spiser for at leve. Vi lever for at spise.”

Samosas og is i sommersolen

Som noget nyt kan I denne sommer nyde den hjemmelavede og friske Nordkraft is i den nye Nordkraft Lounge.

 

En indisk oase midt i byen: Mumbai serverer stærke madoplevelser

 

Khan har i år taget initiativet til at få liv i den store plads udenfor Nordkraft – det har han gjort, ved at åbne Nordkraft Lounge, som er en moderniseret “container”, hvor man kan sidde omkring og ovenpå.

“Nordkraft er et sted, som samler aalborgenserne. Jeg fik lyst til at gøre noget til fordel for den her kulturbygning og ikke bare for Mumbai. Loungen er for alle, og jeg håber den bliver taget godt imod henover sommeren,” fortæller Khan.

Her er et lækkert, lille udvalg af kolde drikke til at slukke tørsten, og skulle man have lyst til at nyde sine Samosas eller Tandoori Chicken ude i solen, så er der selvfølgelig også mulighed for det.

Del artikel

Andre læser også