Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En god oplevelse på bosted

Af Annoncør

Kender du familier, hvor tingene måske ikke helt fungerer, som de gør i de fleste andre familier? Nogle børn og unge er desværre mere udsatte end andre. Det kan skyldes mange forskellige ting – forældre, der måske af forskellige årsager ikke er i stand til at varetage forældrerollen ordentligt, eller børn og unge, der har forskellige udfordringer, der gør, at hjemmet måske ikke altid er det mest optimale sted at opholde sig – selvom det føles hårdt og svært at se det i øjnene. Her kan der være behov for et opholdssted for unge.

Det er vigtigt at se et opholdssted for unge som en mulighed. Det giver en mulighed for at danne venskaber på kryds og tværs af forskellige relationer, og det giver barnet eller den unge en mulighed for at opleve forskellige gode ting, der måske ellers ikke havde været mulighed for. Her kan de få den støtte, de virkelig har brug for i forskellige sammenhænge.

Bosted for voksne

Nogle gange er der behov for et bosted for voksne mennesker. Det er i udgangspunkt for mennesker, der gerne vil bo ude, men som af varierende årsager ikke har ordentlig mulighed for at varetage sig selv og en hverdag. Et bosted kan sagtens betyde, at man har sin egen lejlighed med eget køkken, men samtidig har man hele tiden personale i nærheden, der kan hjælpe, hvis der er behov for det. Det kan give ro og tryghed, som der med garanti er behov for.

Nogle af dem, der er på et bosted, har forskellige former for diagnoser. Det kan blandt andet være ADHD eller forskellige angstdiagnoser, der gør, at det kan være svært at varetage almindelige dagligdags funktioner. Det er her, man kan få hjælp til at klare et selvstændigt liv, hvilket kan være med til at oppe livskvaliteten for dem, der har brug for det.