Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En god jul for alle: Raise For Kids holder juleaften for trængte børnefamilier

Af Emil Kjær Jørgensen
Sonja Christensen. Foto: Betina Fleron
Sonja Christensen. Foto: Betina Fleron

For mange er julen ensbetydende med glæde og hygge, men for nogle børnefamilier står højtiden i skyggen af bekymringer over økonomi og over, at de ikke kan skabe en julefest, som de fleste kender den.

Men det bliver der heldigvis gjort noget ved her i byen.

For andet år i træk afholder ”Raise for Kids” nemlig juleaften i Aalborg for børnefamilier, der er har det svært økonomisk.

I år ventes 34 familier at tage del i arrangementet, som finder sted på Tech College i Aalborg.

En ganske særlig jul

Takket være foreningen ”Raise for Kids” er det muligt at invitere til en juleaften den 22. december med alt, hvad der hører sig til.

”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” har netop doneret 25.000 kroner til arrangementet, som byder på julemad, juletræ, bankospil, julemand, slikposer og en pose med gaver, som familierne får med hjem, så de kan pakke dem op den 24. december.

“Denne donation medvirker til, at vi igen i år får mulighed for at skabe en hyggelig juleaften,” siger Malene Højbjerre, der er næstformand i foreningen, som blev stiftet for to år siden af Sonja Christensen.

Sidste år fandt julefesten sted på Sofiendalsskolen, men i år er arrangementet rykket til Tech College, hvor skolens elever vil gøre deres til, at alle får en god juleaften.

“Skolen uddanner kokke, tjenere og receptionister, og eleverne har indvilget i at tilberede maden og stå for servering,” fortæller Malene Højbjerre.

Udover den kommende julefest er foreningen tovholder på en række aktiviteter i løbet af året. Der bliver blandt arrangeret ture til eksempelvis Aalborg Zoo, Fårup Sommerland, og der afholdes økonomiaftenener, hvor man kan få rådgivning.

“I foreningen har vi frivillige med blandt andet juridisk og økonomisk baggrund, som kan bistå familierne, så de får bedre overblik over deres økonomi eller hjælpe dem med at få den nødvendige hjælp fra kommunen.

Vores målsætning er hjælpe familierne til at blive selvhjulpne,” siger Malene Højbjerre, der prioriterer at finde tid til det frivillige arbejde i foreningen.

“Alle frivillige vil gerne være med til at gøre en forskel, og det betyder rigtig meget for os at opleve den glæde og det smil i øjnene, vi ser hos de familier, vi er med til at hjælpe,” siger hun.

Et stort behov for at hjælpe

 Ægteparret Margit og Kjeld Andersen stiftede Sol og Strand Feriehusudlejning A/S i 1979. I forbindelse med virksomhedens 40-års jubilæum overdrog parret ejerskabet til en fond ud fra et ønske om dels at bevare og udvikle virksomheden på danske hænder og dels at støtte velgørende og lokale formål.

“Det er en stor glæde for os at opleve, at vores drøm omkring etablering af ”Fonden Sol og Strand ved Margit og Kjeld” er blevet til virkelighed, og at vi kan støtte op om denne julefest, som har stor betydning for deltagerne,” siger Kjeld Andersen.

“Vi har modtaget flere end 100 ansøgninger, og det indikerer, at der er et stort behov for at hjælpe. Det er derfor glædeligt, at vi netop har kunnet uddele knap 2,2 millioner kroner til foreninger og organisationer,” siger Margit Andersen.

Sammenlagt har fonden i år doneret knap tre millioner kroner, og forventningen er, at dette beløb vil stige i fremtiden.

“Fonden er en ledestjerne for de ansatte i Sol og Strand Feriehusudlejning A/S, og vi ønsker at gøre en forskel i forhold til vores omverden ved at støtte lokale og velgørende formål. Jo bedre vi gør det i Sol og Strand, des mere betydning har det for fonden og dens virke,” siger Per Dam, der er administrerende direktør i Sol og Strand Feriehusudlejning A/S.

Del artikel

Andre læser også