ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En endnu bedre oplevelse: Populær nordjysk osteopat klar i nye lokaler

Af Redaktionen

Efter 10 måneder væk fra vante rammer er Osteo-nord, der drives af Ole Christensen og Martin Bay, klar til at tage imod patienter i nyrenoverede, større og lysere lokaler på Eternitten i Aalborg, og det glæder de to osteopater:

“Det er selvfølgelig virkelig fedt, at vi nu har fået nogle endnu bedre lokaler at tage imod vores patienter i. Det er klart, at det gør oplevelsen endnu bedre,” fortæller Martin Bay.

Martin og Ole har haft klinikken, Osteo-Nord, siden marts 2021, men er allerede et etableret valg, når folk med ondt i nakken, ryggen, hovedet eller andre steder leder efter behandling. Martin Bay fortæller, at en af hemmelighederne bag succesen kommer fra deres tilgang til behandlingen:

“Vi sørger for at tage os tid til de patienter vi har, indtil vi finder ud af, hvad årsagen til deres smerte er. Kommer du ind med hovedpine betyder det ikke nødvendigvis, at det er hovedet den er gal med,” fortæller Martin Bay og fortsætter:

“Det er for eksempel ikke unormalt, at hvis du går rundt med problematikker til bækken, så forplanter det sig til resten af kroppen. Ryggen og nakken kompenserer naturligt for den slags, og det kan sagtens udmønte sig i hovedpine i sidste ende.

Ser på hele kroppen

Både Martin Bay og Ole Christensen er uddannede osteopater med flere års erfaring. Osteopater kan betegnes som en slags kropsmekanikere, der udfører manuel behandling med hænderne ligesom en kiropraktor eller fysioterapeut, men i modsætning til disse, behandler osteopaten ikke nødvendigvis det sted, hvor smerten er, men det sted, hvor smerten kommer fra.

“Det giver ofte mening at se på, hvordan man kan få hele kroppen til at fungere bedre. Hvis du har ondt i nakken eller hovedet, fordi du er skæv i hele kroppen, giver det ikke mening kun at behandle nakken,” fortæller Martin Bay.

Hvis man er i behandling hos en osteopat, startes der altid ud med en grundig samtale med patienten, så behandleren forstår patientens historik, inden der udarbejdes en plan for behandlingsforløbet.

Fanger mange fejldiagnoser

Det sker ofte, at Martin og Ole i deres klinik får patienter ind, der allerede har været igennem det offentlige sundhedssystem uden stor succes. Det var tilfældet for en 10-årig pige Da hun kom til klinikken havde hun flere migræne-lignende anfald hver uge med synsforstyrrelser, halvside-lammelser, føleforstyrrelser og uklar tale.

Hun havde været en tur igennem sygehus-systemet, hvor læger var klar til at skrue kraftigt op for hendes medicin. Men efter blot fire osteopatiske behandlinger var symptomerne så godt som forsvundet.

“Vi fandt ud af, at hun havde problemer i nakken, og det var årsagen til hendes voldsomme hovedpineanfald,” fortæller Martin Bay, der tilføjer, at eksemplet på ingen måde er enestående.

Martin og Ole er allerede flyttet i deres nyrenoverede lokaler på Eternitten og glæder sig til at gøre endnu flere patienter smertefri i fremtiden.

Flere og flere vælger i disse år at blive behandlet af en osteopat. Osteopati har siden 2018 været autoriseret behandlingsform, hvilket betyder, at patienter kan få tilbud fra Sygesikring Danmark og dækket deres udgifter gennem deres forsikringsselskab.

Læs mere om Osteo-Nord her

Del artikel

Andre læser også