Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

En drøm går i opfyldelse: Populær restaurant udvider til Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

​​Har man været omkring Øster Hurup inden for de sidste tre år, så har man måske hørt en lille fugl synge om et særligt sted ved navn “Rustik”.

Tæt på vandet ligger den stemningsfulde restaurant, der beskriver sig selv som en “minimalistisk, klassisk restaurant, der serverer mad lavet på nøje udvalgte kvalitetsråvarer.”

Efter åbningen har Rustik da også formået at cementere sin position som en etableret spisested af høj kaliber, og ifølge ejeren Rashed Mesayer Rashed, er de i dag anset som én af områdets bedste.

I deres Facebook-anmeldelser scorer de da også flotte 4,8 karakterer ud af 5.

En drøm går i opfyldelse: Populær restaurant udvider til Aalborg

Nu udvider Rustik sit gastronomiske territorium, og det bliver (nok ikke overraskende) her i Aalborg.

“Jeg er opvokset i byen, og har været her i 32 år. Jeg kender Aalborg ud og ind, og har derfor altid ønsket mig en restaurant her.

Det kan nu lade sig gøre, efter vi i tre år har fået bygget en sund forretning op i Øster Hurup, der giver os mulighed for at investere,” fortæller han til MigogAalborg.

Sådan bliver Rustik-konceptet

Rashed blev uddannet som kok i 2016, men hans kulinariske eventyr strækker sig over mere end 15 år.

Selvom han har kastet sig ud i forskellige iværksættereventyr gennem tiden, vender han altid tilbage til det, han betragter som sin kernekompetence: At lave god mad.

“For os er kvalitet højeste prioritet, men vi er samtidig kendt for vores overkommelige priser. Vores koncept er at tilbyde forskellige retter med forskellige twists, og i Aalborg udvider vi desuden menuen, så den passer til området,” forklarer han.

En drøm går i opfyldelse: Populær restaurant udvider til Aalborg

Den nye lokation bliver i Nordkraft, i lokalerne, der ligger klos op af nogle af byens populære, kulturelle tilbud.

“Jeg ser stort potentiale i at åbne i Nordkraft, hvor der er masser af aktiviteter, man kan læne sig op af. Lige fra biografen, teatret og Skråen,” siger han, og fortsætter:

“Blandt andet vil vi gerne etablere cocktailbar, så dem, der gerne vil fortsætte aftenen herinde kan blive, og ikke behøver at skulle ind til midtbyen.”

En drøm går i opfyldelse: Populær restaurant udvider til Aalborg

Cocktailbar og byg-selv brunch

I de nye lokaler drømmer Rashed om at udbrede aalborgensernes kendskab til det allerede eksisterende og populære Rustik, men samtidig tilføje elementer, der er tilpasset dem.

“Vi har planer om at tilbyde byg-selv-brunch, som andre i byen også gør. For os var Nordkraft oplagt, da der ikke er nogen, der har det herude,” afslører Rashed.

Menukortet spænder bredt lige fra smagfulde burgere og sprøde salater til de mere raffinerede gourmetoplevelser som blåmuslinger og møre bøffer i højeste kvalitet.

Kødet kommer direkte fra slageriet Drumlin Gold i Irland, der benytter en helt speciel teknik i slagtningen af kvæget, der skulle give en særlig mørhed.

Og sådan er det med alt, man gør i Rustik. Det er nøje udvalgt, det skal være god kvalitet – og så skal det selvfølgelig smage godt.

“Vi elsker bare at lave god mad. Det er det, vi gode til,” slutter Rashed.

Rustik forventer at åbne i løbet af efteråret i Aalborg, mens restauranten i Øster Hurup fortsætter som hidtil.

Du kan se menukortet lige her.

Del artikel

Andre læser også