En bragende succes: 84.384 besøgte Jul i Zoo

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I Aalborg Zoo er man overordentlig godt tilfreds med året, der er gået.

Ikke færre end 459.306 gæster har besøgt haven i 2019, det næsthøjeste antal nogensinde.

Dermed er den nordjyske zoo igen det mest velbesøgte zoologiske anlæg udenfor København.

Det er Jul i Zoo, der har været en helt afgørende årsag til det gode resultat.

Lysfesten blandt de vilde dyr blev et kæmpe tilløbsstykke, der ikke kun tiltrak nordjyder, men faktisk besøgende fra hele landet, der ville opleve den særlige julestemning i Aalborg Zoo.

“Jul i Zoo er blevet helt overvældende positivt modtaget af vores gæster, og vi tror på, at vi har skabt begyndelsen på en ny, stor juletradition i Aalborg.

Med Jul i Zoo føjer vi en ny dimension til haven og understreger, at vi er en helårsåben attraktion, hvor gæsterne kan få nye og anderledes oplevelser hele året rundt,” siger Henrik Vesterskov Johansen, direktør i Aalborg Zoo.

Hele 84.384 nåede at besøge Jul i Zoo. 

Populære fortidskæmper vender tilbage

Det er dog ikke kun julelys, der har trukket gæster til Aalborg Zoo i 2019.

Henover foråret og sommeren har der været stor interesse for den nye dinosaurudstilling, som har både frydet og forfærdet især de yngste gæster i haven.

Fortidskæmperne vender tilbage i påsken 2020 i en endnu større udstilling, når blandt andet en kæmpemæssig brontosaurus og den havlevende mosasaurus føjes til samlingen.

Foto: Aalborg Zoo

Og gæster i Aalborg Zoo kan glæde sig til flere nyheder i 2020, hvor nye anlæg ved både savannen og den sydamerikanske pampas vil bringe publikum endnu tættere på dyrene og i øjenhøjde med girafferne.

Jul i Zoo vender naturligvis også tilbage i 2020.

“Selvom julen kun lige er slut, så tænker vi allerede på, hvordan vi skal fejre den igen år. Vi har fået en masse erfaringer og nye idéer fra det første år, som gør, at vi kan lave Jul i Zoo endnu bedre og smukkere næste gang,” siger Henrik Vesterskov Johansen.

Flest smittede blandt unge: I næste uge kan de testes i AKKC

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Det stigende smittetal i Aalborg Kommune betyder, at Region Nordjylland og Aalborg Kommune fra søndag 20. september til onsdag 23. september opretter testmulighed målrettet unge og studerende.

Det skyldes, at smitten er mest udbredt blandt de unge i byen.

Med baggrund i det stigende smittetal i Aalborg har Region Nordjylland sammen med Aalborg Kommune oprettet en ekstra mulighed for at blive testet for covid-19.

Tilbuddet er målrettet unge og studerende, da smitten er mest udbredt blandt de unge i byen. Men ingen bliver afvist grundet alder.

Tilbuddet er uden tidsbestilling, så man skal blot møde op og medbringe sit sundhedskort.

Det nye teststed er i Aalborg Kongres & Kultur Center (Aalborghallen), Europa Plads 4, 9000 Aalborg, hvor man fra søndag 20. september til og med onsdag 23. september i tidsrummet kl. 10-17 kan blive testet.

Der er indgang fra parkeringspladsen bag Scandic Hotel.

Sammen med de nationale myndigheder har Region Nordjylland og Aalborg Kommune vurderet, at der skal ekstra fokus på de unges mulighed for at blive testet i Aalborg centrum, og derfor rykkes der ud med den mobile testenhed.

Der testes kun personer uden symptomer. Har man symptomer, skal man fortsat kontakte egen læge eller Lægevagten og få en henvisning.

Vind EM-billetter til næste år: Just Eat lancerer fed fodboldquiz

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du fodbold og god mad leveret lige til døren, så vil du elske seneste tiltag fra Just Eat.

Just Eat har i år lanceret en stor fodboldquiz her i Danmark, hvor hovedpræmien er fire billetter til EM i fodbold næste år.

Oprindeligt skulle Euro 2020 have været afviklet i år med blandt andet fire kampe i Parken i København.

Men Corona kom som bekendt også i vejen for denne gigantiske begivenhed.

Nu er blikket i stedet rettet mod næste år, og for enhver fodboldelsker er det en drøm at opleve en EM-kamp. Måske endda en af Danmarks kampe på hjemmebane i Parken.

Få klik på mobilen og så er du i gang

Hvis du går og drømmer om sådan en præmie, så kan du allerede nu gå i krig med den fodboldquiz, Just Eat har lanceret. Det kræver ikke særligt mange klik på mobilen, før du er i fuld gang med spørgsmålene.

Det gode er også, at selv om du måske ikke vinder selve hovedpræmien, så er der stadig tusindvis af rabatkoder til Just Eat på spil.

Så du kan helt sikkert få noget af værdi ud af prøve deres fodboldquiz.

Her på redaktionen har vi også testet sværhedsgraden i quizzen, og der er ingen tvivl om, at der er spørgsmål til alle niveauer.

Det kan være alt fra hvor i målet en spiller i en særlig finale placerede bolden. Det kan også være noget hvor man skal gætte hvilken fodboldspiller, der matcher med en madvare eller særlig ret.

Underholdende quiz

Der er i hvert fald ingen tvivl om, at fodboldquizzen er gennemtænkt og gennemført. Den er fyldt med videoklip, som hører sammen med spørgsmål, og man skal holde tungen lige i munden for at svare rigtigt på dem alle.

Men set fra en almindelig fodboldfans synspunkt, så er det en ganske underholdende quiz, og man føler, at man bliver testet på sin paratviden og evne til at tænke logisk.

Den kan godt tage omkring et kvarter at gennemføre, og så er det jo spændende, om man vinder noget.

Du kan starte quizzen lige her – og du skal nå det inden 23. september

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Aalborg Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Region Nordjylland
Foto: Region Nordjylland

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 132 tilfælde af smittede i Aalborg. Incidensen ligger nu på 61, hvilket er 8 mere end i går.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30 pr. 100.000 indbyggere.

Det gør Aalborg Kommune til én af landets hårdest ramte.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her