En aften ombord på Prinses Juliana: En flydende gourmetoplevelse

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Ditmerk Kiis

Ved Vestre Havnepromenade i Limfjorden ligger det tidligere hollandske skoleskib Prinses Juliana og byder på flydende brasserie og gourmet.

Jeg har tidligere besøgt restauranten – mange gange og senest i ugen før – fordi de autentiske maritime omgivelser, den afdæmpede klassiske musik, og de afgrænsede private båse giver sublime rammer for en hyggelig og intim aften.

Aalborg Juliana

 

Ved ankomst til restauranten anviser vores tjener Mille et af bordene med fjordudsigt og der breder sig en afslappet og fredfyldt stemning imens menuen inspiceres.

Menuen består som altid af en månedsmenu med 4 retter for 355.-, 3 for 295.- eller 2 retter for 235.- samt en ala carte menu med Juliana klassikere som den velkendte oksemørbrad med håndskårne fritter eller helstegt rødspætte.

3 retters månedsmenu

Vi vælger den 3 retters månedsmenu med tilhørende vinmenu og sætter os mageligt tilbage i de behagelige sæder hvor der serveres lunt hjemmebagt malt- og ciabattabrød med tilhørende kærnemælksrørt smør.

Duften af det lune brød skruer med det samme op for appetitten, imens der kigges ud over det skvulpende vand.

Første ret er råmarineret kulmule med asparges, hollandaise, havgusost af Arla Unika og krydderurter. Kulmulen var veltilberedt og blev fint ledsaget af aspargesen der havde bevaret tilpas med sprødhed, samt en fed klassisk hollandaise.

Det der dog i høj grad endte med at bære retten var den enormt lækre havgusost der, med noter af karamel og sommerblomster, skabte en elegant overgang til vinen, en mineralsk Riesling fra Alsace.

Da vi havde spist retten konstaterede vi begge én væsentlig mangel, der manglede ganske enkelt fisk, og dette var desværre erstattet med uendelige mængder brøndkarse, der ikke bidrog synderligt til retten hverken smagsmæssigt eller æstetisk.

Værd at vente på i 20 timer!

Hovedretten ankom efter tilpas ventetid, og jeg var spændt! Efter fortælling om tilberedningstid på over 20 timer blev vores BBQ glaserede spoleben serveret med sprøde bønner.

Vi tilgav hurtigt forrige servering mangel på fisk, for her var rigeligt kød. Det trævlede kød smagte eminent og kunne uden problemer skilles af med gaflen, i sandhed en connoisseur version af den klassiske pulled pork.

BBQ glazens duft og smag var gennemtrængende og man fornemmede timerne og det eminente håndværk der lå bag. Den var dog en kende for tynd til min smag for at kunne kategoriseres som en glace.

Bønnerne gav retten en tiltrængt og nødvendig kontrast med både farve og knas, brøndkarse mængden fandt jeg dog igen værende uforholdsmæssig stor.

Til at ledsage den lækre hovedret, fik vi en tør og raffineret italiensk ripasso fra Valpolicella der smagte igennem af solbær og mørk chokolade.

Finurlig G&T

Til at slutte aftenen af på skulle vi smage en nyfortolkning af min go-to drink nr et – gin og tonic! Så sammenligningsgrundlaget skulle være på plads.

Imens vi ventede på retten præsenterede Mille os for aftenens anden Riesling, denne gang skulle vi smage en sød og frugtig tysk vin fra Pannebecker, interessant men aldeles velvalgt alternativ i stedet for de vanlige dessertvine.

Kort efter ankom vores gin&tonic der bestod af et tonic spejl, en agurkesorbet tilsmagt med gin, hvid chokoladeganache?, hvid chokolade knas og en farverig limeolie.

Tankerne sporede mig med det samme imod min gamle ven Hendrick’s, da agurkesorbenen og tonicspejlet knaste og jeg smilte veltilfreds.

Den hvide chokoladegrenage bidrog med den nødvendige sødme og det hele blev perfekt afrundet af syren fra limeolien og skovsyren. Det eneste jeg savnede ved retten var dog en kraftigere implimentering af enebær.

Alt i alt kan man sige om Prinses Juliana, at man spiser enestående godt for prisen og samtidigt sidder i hyggelige og autentiske omgivelser der drager en tilbage igen og igen. Man spiser spiser her ikke kun for maden, men for oplevelsen!

Ditmer Kiis er ny i feltet af madeksperter på migogaalborg.dk – med det enorme boom på nye madsteder i Aalborg, så har det været nødvendigt at supplere Gastromand’s restaurantbesøg. Ditmer Kiis rejser efter gourmetoplevelser og har Instagram-profilen Oleogustus med fokus på lækker mad.

Seneste restaurantbesøg fra MigogAalborg

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her

Sommer-koncerter i Fårup Sommerland er et stort hit

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er primært forlystelser for barnlige sjæle, at man forbinder Fårup Sommerland med.

Danmarks sjoveste skov har i den grad en stor tiltrækningskraft på børnefamilierne, og er to år i træk kåret til Europas næstbedste forlystelsespark.

Men Fårup Sommerland spænder bredt og har skabt flere tiltag for at trække også teenagere og lidt ældre til forlystelsesparken. Det kan man blandt andet se på de navne, som spiller sommer-koncerter her i juli i Fårup.

Godt match på dobbelt-koncerten

Sidste uge var det Wafande, som med hele cv af hitliste-sange var det store trækplaster.

Fredag aften var det så dobbelt-koncert med hitmageren Bro og den mere sofistikerede Skinz. Faktisk et ret godt match hvor Bro med sine monsterhits “Sydpå” og “Hvor er du Bro” skød festen i gang for de over 5000 gæster.

Derfra overtog Skinz med Live Band og de mere dybe tekster serveret med hans karakteriske stemme. Han er god til at bruge og lege med de forskellige klangfarver i sin vokal.

Koncerten var rykket ud på de forreste parkeringspladser i Fårup Sommerland, og det var gennemtænkt, da man ingen andre steder i Parken kunne kapere den store publikumsinteresse.

Bro gik lige på og hårdt med “Sydpå”, men var også klog nok til at slutte af med samme sang, hvor han for alvor fik alle til at synge med på det store sommerhit, der har været i hot rotation på streamingtjenester og radiokanaler.

Sang med på det store radiohit

Skinz fik for alvor sit gennembrud nationalt med Malibu, og den fik han naturligvis også hele Fårup til at synge med. Men også numre som I Min Zone og Er Derude blev serveret med sjæl og indlevelse godt akkompagneret af et stærkt sammenspillet band.

Det giver løfter om flere gode koncertoplevelser i Fårup Sommerland, som pludselig er blevet en spiller i sommerens musikoplevelser i Nordjylland. Lige fra Fredagsfesterne i Karolinelund i Aalborg til musik på torvet i Blokhus.

På fredag den 27. juli er der endnu et stort navn på plakaten. Her kommer Joey Moe på besøg på Fårup-scenen. Han har de seneste år ædt sig godt ind på navne som Nik & Jay og Burhan G som en af de stærke danske artister.

Der sker rigtig meget i Fårup Sommerland både i resten af juli, august og september. Det kan du læse mere om her

Trænger du til en dukkert: 7 Villaer med egen pool

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs
edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

I år viser Danmark sig fra sin bedste side med snart 50 sommerdage. Badetøjet har også allerede været fundet frem en del flere gange end sidste år.

Der har ligefrem været en sydlandsk stemning over Nordjylland, og flere af dagene har temperaturen været højere end i nogle af de mest populære ferieområder i Sydeuropa.

I stedet for at bruge pengene på en eksotisk rejse sydpå,  kan man bruge pengene på en udbetaling til en villa med egen pool for at blive nedkølet i det varme danske sommervejr.

Fede boliger med swimmingpools

Er drømmen at have feriefølelsen hver eneste dag, hvor dagene nydes i en pool, liggende i en oppustelig lyserød flamingo, med en orangefarvet iskold Aperol Spritz i hånden, så er det lige her du skal læse med.

MigogAalborg Bolig har fundet syv skønne boliger i Aalborg og omegn med egne swimmingpools.

Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

thorkildkristensen.dk, Oldfuxvej 1, 9000 Aalborg

Denne bolig er 237 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her.

Hammervej 1, 9310 Vodskov

nybolig.dk, Hammervej 1, 9310 Vodskov

Denne bolig er 247 kvadratmeter og koster 3.995.000 kroner. Se den her.

Bavnebakken 85, 9530 Støvring

ambolig.dk, Bavnebakken 85, 9530 Støvring

Denne bolig er 334 kvadratmeter og koster 2.698.000 kroner. Se den her

Sætervej 8, 9520 Skørping

thorkildkristensen.dk, Sætervej 8, 9520 Skørping

Denne bolig er 384 kvadratmeter og koster 5.995.000 kroner. Se den her

Houvej 50, 9370 Hals

home.dk, Houvej 50, 9370 Hals

Denne bolig er 181 kvadratmeter og koster 2.995.000 kroner. Se den her

Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

edc.dk, Jyllandsgade 17, 9520 Skørping

Denne bolig er 243 kvadratmeter og koster 3.495.000 kroner. Se den her

Klarupvej 196, 9830 Tårs

edc.dk, Klarupvej 196, 9830 Tårs

Denne bolig er 206 kvadratmeter og koster 2.650.000 kroner. Se den her

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.