En aften ombord på Prinses Juliana: En flydende gourmetoplevelse

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Ditmerk Kiis

Ved Vestre Havnepromenade i Limfjorden ligger det tidligere hollandske skoleskib Prinses Juliana og byder på flydende brasserie og gourmet.

Jeg har tidligere besøgt restauranten – mange gange og senest i ugen før – fordi de autentiske maritime omgivelser, den afdæmpede klassiske musik, og de afgrænsede private båse giver sublime rammer for en hyggelig og intim aften.

Aalborg Juliana

 

Ved ankomst til restauranten anviser vores tjener Mille et af bordene med fjordudsigt og der breder sig en afslappet og fredfyldt stemning imens menuen inspiceres.

Menuen består som altid af en månedsmenu med 4 retter for 355.-, 3 for 295.- eller 2 retter for 235.- samt en ala carte menu med Juliana klassikere som den velkendte oksemørbrad med håndskårne fritter eller helstegt rødspætte.

3 retters månedsmenu

Vi vælger den 3 retters månedsmenu med tilhørende vinmenu og sætter os mageligt tilbage i de behagelige sæder hvor der serveres lunt hjemmebagt malt- og ciabattabrød med tilhørende kærnemælksrørt smør.

Duften af det lune brød skruer med det samme op for appetitten, imens der kigges ud over det skvulpende vand.

Første ret er råmarineret kulmule med asparges, hollandaise, havgusost af Arla Unika og krydderurter. Kulmulen var veltilberedt og blev fint ledsaget af aspargesen der havde bevaret tilpas med sprødhed, samt en fed klassisk hollandaise.

Det der dog i høj grad endte med at bære retten var den enormt lækre havgusost der, med noter af karamel og sommerblomster, skabte en elegant overgang til vinen, en mineralsk Riesling fra Alsace.

Da vi havde spist retten konstaterede vi begge én væsentlig mangel, der manglede ganske enkelt fisk, og dette var desværre erstattet med uendelige mængder brøndkarse, der ikke bidrog synderligt til retten hverken smagsmæssigt eller æstetisk.

Værd at vente på i 20 timer!

Hovedretten ankom efter tilpas ventetid, og jeg var spændt! Efter fortælling om tilberedningstid på over 20 timer blev vores BBQ glaserede spoleben serveret med sprøde bønner.

Vi tilgav hurtigt forrige servering mangel på fisk, for her var rigeligt kød. Det trævlede kød smagte eminent og kunne uden problemer skilles af med gaflen, i sandhed en connoisseur version af den klassiske pulled pork.

BBQ glazens duft og smag var gennemtrængende og man fornemmede timerne og det eminente håndværk der lå bag. Den var dog en kende for tynd til min smag for at kunne kategoriseres som en glace.

Bønnerne gav retten en tiltrængt og nødvendig kontrast med både farve og knas, brøndkarse mængden fandt jeg dog igen værende uforholdsmæssig stor.

Til at ledsage den lækre hovedret, fik vi en tør og raffineret italiensk ripasso fra Valpolicella der smagte igennem af solbær og mørk chokolade.

Finurlig G&T

Til at slutte aftenen af på skulle vi smage en nyfortolkning af min go-to drink nr et – gin og tonic! Så sammenligningsgrundlaget skulle være på plads.

Imens vi ventede på retten præsenterede Mille os for aftenens anden Riesling, denne gang skulle vi smage en sød og frugtig tysk vin fra Pannebecker, interessant men aldeles velvalgt alternativ i stedet for de vanlige dessertvine.

Kort efter ankom vores gin&tonic der bestod af et tonic spejl, en agurkesorbet tilsmagt med gin, hvid chokoladeganache?, hvid chokolade knas og en farverig limeolie.

Tankerne sporede mig med det samme imod min gamle ven Hendrick’s, da agurkesorbenen og tonicspejlet knaste og jeg smilte veltilfreds.

Den hvide chokoladegrenage bidrog med den nødvendige sødme og det hele blev perfekt afrundet af syren fra limeolien og skovsyren. Det eneste jeg savnede ved retten var dog en kraftigere implimentering af enebær.

Alt i alt kan man sige om Prinses Juliana, at man spiser enestående godt for prisen og samtidigt sidder i hyggelige og autentiske omgivelser der drager en tilbage igen og igen. Man spiser spiser her ikke kun for maden, men for oplevelsen!

Ditmer Kiis er ny i feltet af madeksperter på migogaalborg.dk – med det enorme boom på nye madsteder i Aalborg, så har det været nødvendigt at supplere Gastromand’s restaurantbesøg. Ditmer Kiis rejser efter gourmetoplevelser og har Instagram-profilen Oleogustus med fokus på lækker mad.

Seneste restaurantbesøg fra MigogAalborg

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

  • Formel 1 simulator
  • Cigarer
  • Rom
  • Hudpleje
  • Herreure
  • Brætspil
  • Biler
  • Motorcykler
  • Fjernstyrede biler
  • Metaldetektor
  • 3D-printere
  • E-sport
  • Droner
  • Custom Bikes
  • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.