ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hvis du hører skud eller helikoptere: Elitesoldater træner i Aalborg

Af Michael Qureshi
Foto: Jærgerkorpset
Foto: Jærgerkorpset

Hvis du fra den 10. september hører skud, lavtflyvende helikoptere og anden militær larm så behøver du ikke at frygte, at Danmark er gået i krig.

Specialoperationsstyrker indtager Nord- og Midtjylland.

Op mod 2000 soldater kommer i september til at træne specialoperationer i store dele af Nord- og Midtjylland, når øvelse Night Hawk løber af stablen.

Fra den 10.-28. september vil Flyvestation Aalborg og Flådestation Frederikshavn danne ramme om en stor specialoperationsøvelse, hvor Jægerkorpset og Frømandskorpset vil træne specialoperationer sammen med Flyvevåbnet, Søværnet og Hæren og militære enheder fra ni andre NATO-lande.

“Øvelsen er med til at sikre, at vi konstant bevarer og udvikler vores kompetencer indenfor specialoperationer, og den styrker vores evne til at samarbejde med relevante partnere, siger generalmajor Peter Boysen, chef for Specialoperationskommandoen.

Hvis du hører skud eller helikoptere: Elitesoldater træner i Aalborg
Foto: Frømandskorpset

Øvelsen vil foregå på alle tider af døgnet

For at træningen skal være så realistisk som mulig, vil øvelsen foregå på alle tider af døgnet og hovedsageligt på civile og militære områder i Nord- og Midtjylland.

“Det er vigtigt, at soldaterne får mulighed for at træne et helt set-up, både med planlægning og gennemførelse af missioner, så de vedligeholder deres kompetencer og dermed er klar, når de bliver sendt på skarpe missioner.

Om Night Hawk 2018

Øvelsens scenarie koncentrerer sig om det, der i fagsprog kaldes hybride trusler og hybrid krigsførelse. Udtrykket hybrid dækker over, at fjenden ikke kun kan angribe med soldater og konventionelle våben, men også med eksempelvis cyberangreb – vira mod offentlige institutioner og kraftværker og ved at skabe forvirring og modstand i befolkningen med fake news.

Del artikel