Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ekstraordinær oplevelse i vente: Kendt kok står bag vildtaften på Scheelsminde

Af Michael Qureshi

Det er tre år siden, at Mads Cortsen besøgte MigogAalborg på en hjemmeadresse og leverede en gourmetoplevelse i topklasse med sit Cortsen Dining.

Den tidligere Masterchef-finalist Mads Cortsen fra Aalborg har de seneste år knoklet i døgndrift til at nå, hvor han er i dag.

Nemlig som et af de mest anerkendte unge kokkenavne i hele Danmark, og Michelin-restauranterne står i kø for at hente ham over.

Men Mads Cortsen kører solo med sit spændende koncept, hvor han trækker gourmetoplevelsen hjem til gæsterne selv, og blandt andet erhvervsmanden Jesper Buch har flere gange offentligt rost hans evner til skyerne.

Nu kan vi her i Aalborg se frem til en ekstraordinær spiseoplevelse med Mads Cortsen i spidsen.

Starter med drinks og jagthistorier

Torsdag d. 10. oktober kan man komme med til en vildtaften på Hotel Scheelsminde, hvor Cortsen går i køkkenet sammen med hotellets egen køkkenchef Benjamin Hylleberg.

Aftenen begynder til tonerne af vaskeægte jagthorn, drinks og jagthistorier fortalt af jæger og vildtkonsulent Ivar Høst. Herefter nyder gæsterne minimum 8 serveringer med vine.

Den sluttes af med kaffe og te.

Man sidder ved fællesborde sammen med nogle af jægerne, som gerne deler ud af de mange jagthistorier fra den nordjyske natur.

Under middagen fortæller Mads og Benjamin lidt om retterne og deres tilbliven, ligesom restaurantchef og sommelier Jakob Neve præsenterer de nøje udvalgte vine.

Oplev nitrogen serveringer

Over for MigogAalborg lover Mads Cortsen en oplevelse ud over det sædvanlige.

“På en vildtaften kan man godt opleve, at en nogle kokke trækker automatpiloten og laver mange klassiske vildtretter.

Men vi har sat os i selen for at gøre det til en aften, man sent glemmer. Der bliver ikke nogen serveringer, som bliver kedelige, og det bliver med alt fra kaviar til nitrogen serveringer,” forklarer Mads Cortsen.

Kødet der bruges til denne vildtaften er skudt af lokale jægere i Nordjylland, hvilket også gør aftenen endnu mere autentisk.

“Der vil være serveringer, som jeg står selv for, og det samme med Benjamin. Og så er der serveringer vi laver sammen. Jeg tænker, at vi kommer til at prøve at overgå hinanden hele tiden, så man sjældent kommer til at glemme denne aften,” forklarer Mads Cortsen.

Får kunder i Monaco

Han glæder sig over at være tilbage i Aalborg for en stund.

“Jeg svæver lidt på lyserøde skyer for tiden, for det går virkelig godt med Cortsen Dining. Vi er begyndt at komme ud under lidt mere sydlige himmelstrøg, og bliver blandt andet booket til gæster i Monaco.

Men når Scheelsminde og familien Bühlmann står med et arrangement i den her kaliber, så siger man straks ja. Især når jeg har Aalborg i hjertet,” fortæller Mads Cortsen.

Selve aftenen koster 1295 kr. inkl. vinmenu.

Du kan læse mere om menuen og booke billetter her

Del artikel