Ejner kendte intet til online-salg: Nu slår hans webshops rekorder i Nordjylland

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Stine Kjølby Christensen

2trendy, Trendlovers og Hardcasa. Tre virksomheder, der alle sælger tøj til unge fyre. Umiddelbart kunne man tro, at de tre websider er konkurrenter.

Det har de også været. Engang.

I dag er alle tre virksomheder ejet af selv samme mand, Ejner Nielsen, og hører alle ind under ”E-handel 9000”.

Sidste år fik virksomheden en Gazellepris fra Børsen for ”Nordjyllands højst vækstende virksomhed” med en vækst på 721% i 2016.

”Et kæmpe skulderklap!” jubler Ejner.

Det hele startede med Boxen

Ejners rejse som selvstændig har rod helt tilbage i 1996, hvor han sammen med hans kammerat åbnede tøjbutikken ”Boxen” på Nytorv i Aalborg.

Ejner fortæller til migogaalborg.dk, at de havde nogle fantastisk gode år med en god butik, der kunne give dem mad på bordet – og mere til.

I 2003 blev Ejner eneejer af Boxen, hvilket viste sig at være en fornuftig beslutning. Herefter kom der virkelig skub i væksten, og butikken udviklede sig for hvert år, der gik.

Men Ejner kunne selvfølgelig ikke at undgå at bemærke, at aldersforskellen mellem ham og hans kunder også blev større, hvilket skabte spekulationer om fremtiden.

”Jeg nåede en alder, hvor jeg havde gode folk i butikken – og blev enig med mig selv om, at det måske var på tide at kaste mig ud i noget nyt.

Jeg solgte tøj til meget unge knægte, så når de stod derinde med deres mor, og jeg som sælger sagde: ”Du skal have sådan et par bukser, som jeg har på!”, så stod han selvfølgelig og tænkte ”Nej, det skal jeg satme ikke…” fortæller Ejner leende, imens han fortsætter:

”Jeg havde læst skriften på væggen: Enten skulle jeg starte forfra, f. eks. med en voksen herretøjsbutik – eller også skulle jeg kaste mig ud i det her med internettet, som mange snakkede om.”

En helt ny verden åbnede sig

I 2011 tog Ejner beslutningen: Han ville online! Det blev med webshoppen www.2trendy.dk, hvor konceptet lød på at sælge moderigtigt tøj til unge mænd til en fornuftig pris.

Han fortalte sine ansatte i Boxen, at han ikke kom mere.

Han havde lejet et 200 kvadratmeter stort lokale i Aalborg, installeret et par computere og gik så småt i gang med at opbygge et varelager.

En helt ny verden for Ejner, som aldrig havde interesseret sig for internettet eller den teknik, som det kræver at opbygge en webshop.

Med god support fra hans dygtige ansatte gik det stille og roligt fremad med hjemmesiden. Og en dag tikkede den første ordre ind.”Der gik rigtig lang tid, før vi begyndte at sælge noget. Men en dag rullede der en ordre ind på en t-shirt til 299 kr., og jeg tænkte straks ”Nej, nej, nej – hvad gør jeg lige her?! Jeg blev helt stresset, for jeg ville jo gøre det hele helt rigtigt, men jeg havde jo aldrig prøvet det før! Jeg fik skrevet en personlig seddel til kunden med ”1000 tak for ordren!” og fik da heldigvis også sendt varen rigtigt af sted.” fortæller Ejner.

I dag beskæftiger virksomheden mere end 20 aalborgensere og der kommer hele tiden flere til.

Herefter gik det stødt fremad, og i slutningen af 2012 var de sikre på mindst én ordre om dagen. Lageret voksede dog stadig hurtigere end kundekartoteket, men det bekymrede ikke Ejner: ”Hvis der ikke er mange varer, så sælger vi ingen varer. Kunderne vil have et udvalg!” forklarede han sin bekymrede revisor.

Læs også: Amerikansk fænomen hitter: Bo har Aalborgs første foodtruck

Og Ejner fik ret, for i 2013 havde 2trendy.dk efterhånden udviklet sig til noget, som man kunne leve af.

”Vi havde fået friheden til at ansætte en ny, når vi skulle bruge en ny. Ofte arbejder nye virksomheder ud fra en struktur, som er bestemt fra start. Men vi lod i stedet strukturen blive bygget op ud fra de erfaringer, vi fik, og den udvikling vi hele tiden oplevede.”, forklarer Ejner.

Konkurrenterne gav op

På daværende tidspunkt blev der også holdt godt øje med de konkurrerende sider, heriblandt www.trendlovers.dk og www.hardcasa.dk, som begge var ejet af et par unge fyre fra hhv. Randers og København.

”Vi hørte mest til Mathias bag Hardcasa.dk. Han gjorde det ekstremt godt, men havde måske lidt svært ved at drive forretningen og ville gerne ud af den. Han havde sået nogle gode frø for virksomheden – især i Sverige – så jeg greb muligheden og overtog.” fortæller Ejner.

Skæbnen ville, at fyren bag Trendlovers.dk havde de samme problemer med at drive forretningen og også gerne ville sælge til Ejner.

I dag er Trendlovers.dk og Hardcasa.dk begge to sunde forretninger uden røde tal på bundlinjen. Den flotte vending skyldes i høj grad virksomhedens evne og fokus på hele tiden at udvikle sig inden for e-handel.

I dag ejer Ejner både 2trendy.dk, Trendlovers.dk og Hardcasa.dk. Han er medejer i Boxen, hvor det hele startede, og i webshoppen Lykkebylykke.dk, der sælger modetøj til kvinder.

2trendy og Hardcasa er allerede godt i gang i Sverige, og inden længe bliver det også muligt for hollænderne at købe lækkert modetøj fra det store lager i Aalborg Øst.

Virksomheden har netop udvidet deres lager betragteligt. Lager og kontor udgør nu 1700 kvm.
Hemmeligheden bag succesen: Pas din egen have

Der er slet ingen tvivl om, at Ejner er meget stolt af sin virksomhed og den succeshistorie, der hele tiden vokser sig større og større.

Sidste års rekordvækst på 721% ser også ud til at slå sig selv igen i 2017. Men hvad er hemmeligheden bag succesen?

Ejner mener selv, at det for det første skyldes alle hans kompetente og dygtige medarbejdere og derudover det faktum, at virksomheden hele tiden sørger for at udvikle sig og følge med tiden.

“Der er mange, som bruger meget krudt på at holde øje med andre end sig selv. Her har vi været gode til at passe vores egen have. Selvfølgelig kan vi godt lure lidt hos naboen og lige se, hvor meget ukrudt de har – eller hvordan de får deres kål til at vokse.

Men generelt går vi meget op i at lave vores egen DNA. Det ser vi også ofte, at vores konkurrenter bliver inspirerede af, og det kan vi jo kun se som et kompliment.” afslutter Ejner.

Har du hørt om migogaalborg.dk’s nye fordelsklub Club Aalborg?

Få tilsendt en online Goodiebag hver måned med fordele og fantastiske tilbud til nogle af Aalborgs bedste spisesteder og butikker.

Marts måned byder bl.a. på;

  • En kaffe på ClubAalborgs regning på lækre We Feat
  • Brunch og kaffe til 100 kr. på Penny Lane
  • 50 pct. på en superlækker Vigga Lounge Stol hos Sinnerup
  • En cocktail på husets regning på Applaus
  • Club Aalborg aften på Mortens Kro til 298 kr.
Tilmeld dig nu for at se alle dine fordele i din goodiebag for marts måned. Tilmelder du dig, inden vi runder de første 1000 medlemmer, så får du første måned gratis (normalpris 35 kr.) – der er ingen binding – tilmeld dig på det her link
Sådan ser din goodiebag ud på mobilen hos Club Aalborg

Julefrokost på Zwei Grosse: Her får du en festlig aften med det hele

Skrevet af: Simone Vestergaard

Kalenderen siger oktober, hvilket betyder at vi så småt begynder at planlægge årets julefrokoster.

Der er mange muligheder for en festlig aften med vennerne, virksomheden, madklubben osv.

Men det er sjældent, at man kan kombinere god mad med en solid fest, der fortsætter hele natten samme sted – og hvor man IKKE selv står for oprydningen dagen efter.

Her er Zwei Grosse Bier Bar i Jomfru Ane Gade klar til at sætte rammerne for din julefrokost anno 2018.

Julefrokosten på Zwei Grosse indeholder live musik, underholdning, drikkevarer ad libitum i to timer og et lækkert klassisk julefrokostbord.

Så hvad enten man ønsker en privat eller firmajulefrokost, så er rammerne de samme.

Zwei Grosse er åbne for, at gæsterne kan fremsende eventuelle ønsker til aftenen.

“Vi har planlagt alle julefrokosterne, men hvis gæsterne skulle sidde med nogle specielle ønsker, så passer vi selvfølgelig ind efter det.

Sidste år havde vi blandt andet garderobebingo, og det var en stor succes, men vi vil gerne at folk byder ind, så vi kan gøre aftenen så speciel og hyggelig som muligt.” fortæller Manager på Zwei Grosse, Natasja Dybdal, til MigogAalborg.

Som stod man i Østrig

Zwei Grosse er kendt for god musik, festlig stemning og store øl.

Indretningen består af fritliggende bjælker, bænke og barer som inviterer til en dans eller to.

Kort fortalt; En god blanding af det bedste fra afterski i Østerig og god dansk stemning, folkelighed og hygge.

 

Zwei Grosse er også kendt for, at deres musikere spiller godt med sing-a-long musik, der skaber en fantastisk stemning.

Til julefrokosterne er aftenens musikere selvfølgelig også nøje udvalgt.

“Vi har lagt bud ind på de bedste musikere, vi kender, men der er endnu ikke fastlagt noget.

Vi kan kun garantere, at det bliver et brag af en god aften.” afslutter Natasja.

Julefrokost menuen består af

– Marineret julesild med karrysalat
– Æg med mayonnaise
– Lun leverpostej med champignon og bacon
– Lune frikadeller med rødkål
– Lun medister, steg og juleskinke
– Brune kartofler
– Fiskefilet med remoulade
– Grøn blandet salat
– Brød og smør

Baren byder på gratis fadøl, vand og vin i hele to timer.

Derefter vil der være halv pris indtil midnat.

Julefrokosterne afholdes hver fredag og lørdag fra d. 16. november til lørdag d. 15. december.

Læs mere om Zwei Grosses julefrokoster her.

16 år med Streetammo: Den vilde rejse fra Aalborg ud i verden

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Streetammo teamet foran butikken på Boulevarden
Streetammo teamet foran butikken på Boulevarden

I år fylder Aalborg-virksomheden Streetammo 16 år.

Der er al mulig grund til at fejre fødselsdagen, for det har været noget af et eventyr, som virksomheden har været ude på, siden stifter Mark Urban startede op i en cykelkælder i Aalborg.

Med 500 kr. på lommen startede han med at trykke logos på t-shirts.

Derfra begyndte tingene at tage fart, og han kunne kort tid efter åbne butikken på Boulevarden, hvor Streetammo den dag i dag stadig holder til.

Senere samme år så han potentialet i at starte en webshop op som en af de allerførste i Danmark.

Det skulle vise sig at være et godt træk både med butik og webshop.

Har alle år været den frække dreng i klassen

Streetammo har alle årene været den frække dreng i klassen.

“Hvis de andre ikke tør at gør det, så skal vi gøre det,” lyder mottoet, og det har holdt ved lige siden de unge etableringsår.

Det var ikke lutter lagkage i starten, og Mark Urban balancerede flere gange med at skulle opgive drømmen.

Men hver eneste gang mørke skyer trak sig over Streetammo, så formåede den innovative aalborgenser alligevel at finde en løsning.

10 år efter virksomheden blev stiftet i cykelkælderen, så ændrede det hele sig pludselig.

“I 2011 opkøbte det amerikanske firma Karmaloop Streetammo, og indenfor kort tid voksede vi fra at være en lille lokal street wear butik i Aalborg til at være den største webshop indenfor street wear i verden,” fortæller Steffen Steffensen som er markedsføringkoordinator hos Streetammo.

Havde opfyldt iværksætter drømmen

Mark Urban havde fået opfyldt drømmen, som rigtig mange iværksættere drømmer om.

At bygge en forretning op og lave et såkaldt “exit”.

Men i modsætning til mange andre iværksætter-eventyr, så tog denne en drejning, som de færreste havde forudset.

For i 2015 gik det skidt for selve koncernen Karmaloop, og Mark Urban fik pludselig muligheden for at købe Streetammo tilbage for et beløb væsentligt under det, han solgte den for.

Siden har han og teamet bag Streetammo formået at banke virksomheden tilbage på sporet, hvor man igen har alle de bedste brands og er et solidt brand i sig selv.

“Streetammo blev i 2015 igen en danskejet virksomhed.

Vi er 10 drenge, som arbejder i firmaet, og vi gør en dyd ud af at møde kunderne i øjenhøjde.

Streetammo har fået sin identitet tilbage, og det er noget, der gør alle os medarbejdere stolte,” forklarer Steffen.

Tager sig af de utilpasse unge

Men Streetammo er mere end blot en tøjbutik.

De har også fået skabt et miljø, hvor virksomheden har dannet ramme og hverdag for mange utilpassede unge.

“Det har været vigtigt for os som virksomhed at tage unge mennesker ind, selvom der måske ikke altid er ressourcer til det.

Streetammo er et community, hvor der er plads til alle slags mennesker – også dem som har det svært. Det kan være alt fra praktikanter til ansatte.

Vi har også en del, som kommer direkte fra folkeskolen,” fortæller Steffen Steffensen.

“Vi har altid arrangeret koncerter og arrangementer i flere af de store byer i Danmark. Lige så meget tid vi har brugt på at skabe en solid og fed webshop, lige så meget tid har vi brugt på at skabe dette community. Det er det, brandet Streetammo handler om,” slutter Steffen.

Streetammo fejrer fødselsdagen med sigte på yderligere mange år med solid base i Aalborg og vækst i resten af verden.

I morgen er der et særligt arrangement i Streetammo-butikken, hvor der er hotdogs og Fortnite-spil mod Youtuberen Jaxstyle – læs mere om det her

Lejelejligheder i Aalborg: Fem gode bud for under 5000 kr. i husleje

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Er det tid til at rykke teltpælene op og skifte adresse på det gule sygesikringsbevis?

Det kan indimellem være en jungle at lede blandt de mange lejelejligheder, der er på markedet.

Der findes også mange useriøse udlejere samt skjulte ekstrapriser.

Det kræver både grundigt benarbejde, et godt netværk, tålmodighed og en åben indstilling for at finde en ny lejebolig.

Derudover er huslejen også generelt stigende på de fleste lejligheder i Aalborg, og derfor kan det være svært at finde en lejelejlighed, som der er til at betale.

Her har MigogAalborg Bolig håndplukket fem 2-værelses lejligheder, som du kan bo i for under 5.000 kr. i husleje om måneden.

Har du forresten læst vores artikel om gode råd til boligjagten på lejeboligmarkedet?

Bo for under 5.000 kr. om måneden

Flere af lejlighederne er beliggende i hjertet af Aalborg med få minutters gang til det pulserende byliv.

Så hvad enten du er til shopping i byens skønne gågader, eller stille og rolige gåture langs Aalborgs smukke havnefront, så kan du nærmest ikke komme tættere på.

Tjek dem ud herunder – eller find dem i BoligSwipe

Husk at du med MigogAalborgs BoligSwipe kan du finde lejeboliger helt uden gebyrer og skjulte abonnementer.

Har du læst om hvordan du lettere kan få en lejebolig?

Var drømmeboligen ikke her – Prøv Bolig Swipe

Går du og leder efter en ny bolig lige nu, om det er en eje eller lejebolig så kan Boligswipe være svaret til at hjælpe med at finde dit næste hjem.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.