Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Egen café eller bageri? Her kan du udleve drømmen midt i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen
Indenfor i de hyggelige lokaler.
Indenfor i de hyggelige lokaler.

Annonce

Mange har en stor drøm om at åbne egen butik, restaurant eller café i Aalborg.

Men beliggenheden er oftest afgørende for, om man får succes eller ej. Derfor er der opstået en helt unik mulighed midt inde i Aalborg i Gravensgade nummer 7.

Aalborg har et væld af hyggelige gågader, men Gravensgade er noget helt unikt med en masse historik og specialbutikker.

Det er en gade, som rigtig mange mennesker passerer hver eneste dag, og som man forbinder med en hyggelig strøgtur.

Egen café eller bageri? Her kan du udleve drømmen midt i Aalborg
Der er også mulighed for udendørsservering.

Gravensgade var faktisk Aalborgs første gågade, da den blev indviet i 1964 med sloganet ”Gå i gaden – Gå i Gravensgade”.

Spændende historie om søstrene Berglind

Café, bageri eller konditori er lidt oplagt, hvis man kigger på historien i Gravensgade 7.

Her har der været bageri og konditori siden 1938. Det var søstrene Berglind, der købte ejendommen i sin tid.

Historien om de to kreative søstre er faktisk spændende set med Aalborg-briller. Anna Berglind havde været direktrice i Magasin du Nord, og storesøster Leonora var handelsuddannet.

Men de to søskende ville stå på egne ben, og de var gode til at bage. Så de åbnede et konditori i Bredegade i 1925.

Anna var den med opskrifterne på blandt andet lækre tvebakker, sukkerbrød og sirupskager, tarteletter og lagkagebunde. Leonora var forretningskvinden, der også var god til at sælge varerne.

Flyttede bageri og konditori

I 1938 blev de forelsket i beliggenheden i Gravensgade, og de flyttede deres bageri og konditori til nummer 7.

Egen café eller bageri? Her kan du udleve drømmen midt i Aalborg
Lejemålet ligger lige i midten af den hyggelige gågade.

Desværre døde Anna blot fire år efter flytningen. Men storesøster Leonora fortsatte med at drive den succesfulde butik, og var i det hele taget et kendt ansigt i Aalborg (kilde Facebook-siden Aalborg i Stumper og stykker).

De drev bageri og konditori helt indtil 1959, hvor Bernhard Sørensen overtog ejendommen. For at ære historien og traditionerne kaldte han stedet Anna Berglinds Efterfølger.

Her skabte de dygtige konditorer en masse lækre kager, som aalborgenserne var helt vilde med. Blandt andet blev de kendt for nogle helt specielle kager med mazarinbund og romcremé ovenpå.

Ejer stadig underetagen i dag

I 1970 købte John Jørgensen og hans far Jørgen Jørgensen ejendommen med Anna Berglinds Efterfølger. De drev det videre frem til 1987, hvor selve bageriet blev lavet om til konditori og café, mens bageriet flyttede til en anden lokation.

John Jørgensen og hans kone drev det hele frem til sommeren 1997, og John Jørgensen ejer i dag stadig underetagen.

Egen café eller bageri? Her kan du udleve drømmen midt i Aalborg

Anna Berglinds Efterfølger huskes stadig i dag blandt den ældre generation i Aalborg som en slags institution i byen og blandt de fineste konditorier, man har haft gennem historien.

Helt frem til nu har der været bageri og café i lokalerne, som nu for første gang i flere årtier står ledige.

Der er dog intet krav om hverken konditori eller café i lokalerne, hvor det næsten kun er fantasien, der sætter grænser for lejemålets anvendelse.

Område i spændende udvikling

Det fortæller Helle Heissel, som er erhvervsmægler ved EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg.

”Det er et enormt spændende lejemål, som vi allerede har fået en del henvendelser på, netop på grund af de mange anvendelsesmuligheder og den fine stand, som bygningen er i. Man kan have alt fra café, restaurant, klinik, detailhandel, frisør osv.”

Det er vist ingen hemmelighed, at der sker rigtig meget i Aalborg for tiden. Senest er Budolfi Plads gravet op, og i 2019 kan aalborgenserne se frem til at rekreativt grønt område med fine parkeringsmuligheder.

Det kan du læse mere om her.

”Det er et område, som er inde i en meget spændende udvikling. Budolfi Plads bliver et stort trækplaster i fremtiden, hvor Algade også bliver forlænget som gågade helt op til Gravensgade.” fortæller Helle Heissel.

Klar til et køkken

Derudover kan den fremtidige lejer også se frem til at bo tæt på den ikoniske gade Vesterå, hvor der er store planer for at lave en endnu større restaurantgade.

Gravensgade 7 byder på et 161 kvadratmeter stort serveringsområde. Der er ikke køkken i lokalerne, men installationerne er forberedt til et køkken. Det gælder blandt andet gas- og ventilationsinstallationer.

Der er også mulighed for udendørsservering og den 11 meter lange facade sikrer masser af lys og ikke mindst gode udstillingsmuligheder i hele lejemålets bredde.

Det store problem med lokaler kan tit være opbevaringsplads. Her skiller lejemålet sig også lidt ud, da der er et 87 kvadratmeter kælderrum, hvor der både er mulighed for opbevaring og ikke mindst toilet- og badefaciliteter.

Hvis du er blevet nysgerrig på lejemålet kan du læse meget mere her, hvor du også kan booke fremvisning og få yderligere information.

Del artikel

Andre læser også