Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter tragisk drabssag: Politiets efterforskning fortsætter

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Mathias Gregersen Larsen
Foto: Mathias Gregersen Larsen

Den 17-årige unge mand, der sent den 11. marts 2024, blev anholdt af Nordjyllands Politi, blev i går, den 12. marts 2024, varetægtsfængslet i foreløbig fire uger frem til den 9. april 2024.

Det skete ved et grundlovsforhør, som blev afviklet ved Retten i Hjørring.

Fængslingen blev kæret til Landsretten.

Den 17-årige er sigtet for drab samt for voldtægt af det 13-årige offer. Grundlovsforhøret blev afholdt for lukkede døre – og derfor er det yderst begrænset, hvad politi og anklagemyndighed kan udtale sig om vedrørende de konkrete omstændigheder. 

”Men vores efterforskning af denne meget voldsomme drabssag fortsætter på højtryk,” lyder forsikringen fra efterforskningslederen, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Frank Olsen. 

Efterforskning gik straks i gang

Vicepolitiinspektøren fortæller, at Nordjyllands Politi øjeblikkeligt, efter at anmeldelsen indgik til politikredsens vagtcentral, iværksætte en lang række af forskellige efterforskningsskridt:

Afhøringer, forhøringer, afspærringer, tekniske undersøgelser, hundesøg og flere former for sporsikring, m.m. – og disse skridt har allerede ført frem til, at politiet nu har et godt samlet billede af det hændelsesforløb, der har udspillet sig før, under og efter.”Vi har i forbindelse med vores arbejde været massivt til stede i området omkring Hjallerup, siden vi modtog anmeldelsen sent i går aftes – og vi kommer fortsat til at befinde os i området, blandt andet med vores mobile politistation, som alle borgere har kunnet henvende sig til,” siger Frank Olsen, der dog understreger, at politiets efterforskning af de nærmere omstændigheder fortsætter em rum tid endnu:

”Vi har at gøre med en drabsefterforskning, så vi er særdeles grundige. Derfor har vi stadig et stort arbejde foran os med at få klarlagt sagens forskellige detaljer. Det skal vi nu have ro til.”    

Frank Olsen fremhæver eksempelvis, at der fortsat er vidner, som skal afhøres eller genhøres, ligesom yderligere spor skal sikres. 

Anholdelse og løsladelse

En 13-årig pige var kortvarigt anholdt i sagen, men hun blev hurtigt løsladt af Nordjyllands Politi.

Anholdelsen skyldtes, at når politiet antræffer flere personer i tilknytning til en alvorlig forbrydelse, så er det ikke ualmindeligt, at man skrider til anholdelse for at sikre sagens fulde opklaring – men også for at tage hånd om borgernes rettigheder.  

”Men en anholdelse, selvom den var kortvarig, kan jo kaste en mistanke på nogen: Og jeg vil derfor gerne slå helt fast,” pointerer Frank Olsen, ”at det er politiets klare opfattelse, at pigen ikke har haft noget med denne forfærdelige forbrydelse at gøre.

Der er én mistænkt i sagen: nemlig den 17-årige varetægtsfængslede.”

Mobil politistation indsat 

Den mobile politistation har tidligere i dag befundet sig i Hjallerup i løbet af formiddagstimerne fra kl. 10-13, og den er igen blevet parkeret ved Hjallerup Centret 5 i dag fra kl. 16-19.00.

”Alle, der brug for at tale med politiet, er velkommen til at rette henvendelse til os derude,” siger Frank Olsen, ligesom man også kan ringe til politiet på 114 – både med oplysninger i sagen og hvis man har brug for at tale med politiet.  

Den mobile politistation vil ligeledes i morgen, den 13. marts 2024, kl. 15.00-18.00, blive parkeret Hjallerup Centret 5. Og derudover tager Nordjyllands Politi løbende stilling til, hvor og hvornår den mobile politistation eventuelt igen skal indsættes i det berørte område. 

Politiets forebyggelsesbetjente er og vil i den kommende tid være i dialog med skole og kommune.

Politiet har på nuværende tidspunkt – både af hensynet til de pårørende og til det forestående videre efterforskningsarbejde – ingen yderligere kommentarer til sagen.

Del artikel

Andre læser også