Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter to års aflysninger: Nu kan man igen se øko-køerne danse

Af Nathalia Hentze Nielsen

Der er mange begivenheder, der måtte aflyses under Corona – én af dem var den populære “Øko-dag”, der måtte nøjes med at sende live i både 2020 og 2021.

I år er der heldigvis gode nyheder. Øko-dag vender nemlig retur, og i år kan du igen være med på første række, når de danske malkekøer lukkes på græs – efter knap seks måneder i vinterstalden.

Dette sker 10. april klokken 12, og her kan du – traditionen tro – opleve køerne danse ud på markerne. Bagefter kan du komme rundt på den gård, I besøger, og blive meget klogere på både økologisk og alt, hvad der hører med til at drive en økologisk gård.

I år skal du booke billet

I Nordjylland er det især populært, når landmændene holder økodag og sender køerne på græs, så det er vigtigt, at du booker billet, før I skal afsted.

Du kan blandt andet besøge gårde i Storvorde, Brovst og Hjallerup. Find din nærmeste gård her.

“Økodag er en festdag. Det er en af årets mest populære familieoplevelser. Tag din familie med ud på landet søndag den 10. april.

Her kan I være med til at lukke øko-køerne på græs for første gang efter en lang vinter i stalden. Det foregår præcis kl. 12.00.

På gården er der smagsprøver på økologiske mejeriprodukter og rig mulighed for at smage røre og lugte til økologien,” skriver folkene bag Økodag i en pressemeddelelse.

I Nordjylland kan man komme til økodag på 13 forskellige gårde.

Du kan finde din nærmeste gård, hvor du kan opleve økodag lige her