ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter stort underskud: Aalborg-profil holder hånden under Great Dane Airlines

Af Michael Qureshi

De kom buldrende ud af startbanen.

Danmarks nye flyselskab Great Dane Airlines med base i Aalborg fik en forrygende start sidste år, hvor de blev en foretrukken partner på charterrejser ud af Aalborg Lufthavn samt havde populære ruter til bl.a Nice i Frankrig.

Derfor investerede man massivt i fremtiden og fik flere fly i flåden. Men Corona-krisen har ramt flyselskabet som en tordenhammer.

Det afspejler deres første regnskabsår også i en turbulent tid. Great Dane Airlines har netop offentliggjort et underskud på 25 mio. kr., og egenkapitalen er negativ med 12 mio. kr.

Har en vigtig frontfigur

For de fleste nystartede flyselskaber havde det sandsynligvis medført en konkurs, men Great Dane Airlines har en vigtig frontfigur.

Den kendte Aalborg-profil Eigild Bødker Christensen er blandt Nordjyllands rigeste, og han er hovedaktionær i Great Dane Airlines.

Netop han sikrer, at Great Dane Airlines fortsat har en tro på fremtiden, når luftfartsbranchen så småt vender retur til normal tilstand.

Over for Finans erkender direktør Thomas Hugo Møller, at Eigild Christensen spiller en vital rolle for selskabets fremtid.

“Så længe vi har et lys for enden af tunnelen, kæmper vi ikke for overlevelse, men for positiv drift. Hvis vi ikke havde haft Eigild, havde vi kæmpet for overlevelse,” siger Thomas Hugo Møller til Finans.

Det er Eigild Christensen som ejer selve flyene, som Great Dane Airlines så leaser af den kendte erhvervsmand. Han understreger over for Finans, at han blandt andet kan holde hånden under flyselskabet ved at udskyde betalinger på leasingdelen.

Efter stort underskud: Aalborg-profil holder hånden under Great Dane Airlines
Eigild Christensen (tv) ejer Great Dane Airlines

Byen er glad for eget flyselskab

Han fortryder ikke, at han er kommet med på rejsen, og at det samtidig er en vigtig virksomhed for Aalborg.

“Jeg synes, at det er en rigtig god idé med et flyselskab i Aalborg. Det tror jeg også, at byen er rigtig glad for. Det er i hvert fald det, jeg hører,” siger Eigild Christensen til Finans.

Eigild Christensen og hans kone Sonja er i øvrigt blevet kendte i hele landet, da DR-serien “Superrig med benene plantet på jorden” er blevet en kæmpe succes.

Du kan læse et portræt af det populære par her

Del artikel

Andre læser også