Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter skudepisode i midtbyen: Politiet anholder to personer

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Nordjyllands Politi har anholdt to personer i forbindelse med det skyderi, der fandt sted tæt på Hovedbiblioteket, under Aalborg Regatta den 25. august 2023. 

Det meddeler politiet i en pressemeddelelse.

Anmeldelsen blev modtaget af Nordjyllands Politi den 25. august kl. 19:18. Her var der meldinger om skyderi i det centrale Aalborg og politiet spærrede omgående området af. Siden er hændelsen blevet efterforsket intensivt.

Det har nu ført til en nøje planlagt og koordineret anholdelsesaktion af to formodede gerningsmænd, på henholdsvis 17 år og 22 år.

På nuværende tidspunkt er det ikke muligt at sige noget om motivet for skyderiet.

Foreløbige undersøgelser viser, at den sorte Volvo, der tidligere har været nævnt i sagen, er ramt af skud. Bilen er i politiets varetægt.

Det formodes derfor at den sorte Volvo har været målet for skudafgivelsen.

Flere sigtede

Efterforskningsleder Martin Rolighed fra Nordjyllands Politi fortæller om indsatsen efter skyderiet:

”Vi har fra første færd efterforsket intenst i sagen – afhørt vidner, samt sikret overvågningsmateriale og tekniske spor fra gerningsstedet. Disse efterforskningsskridt har samlet set gjort, at vi nu har kunne identificere og anholde to af de formodede gerningsmænd.” 

Efterforskningslederen tilføjer:

”Dermed er der i alt foretaget sigtelse af tre personer i sagen. Vi kan, på nuværende tidspunkt, ikke afvise, at der den kommende tid vil ske flere anholdelser/sigtelser i sagen. Vi efterforsker fortsat og holder alle muligheder åbne.”De to anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør tirsdag den 19. september kl. 10:00, ved Retten i Aalborg.

Her bliver de to formodede gerningsmænd sigtet for straffelovens § 237, jf. §21, jf. §23 – medvirken til forsøg på drab, samt for §252 – ved på hensynsløs måde at forvolde fare for nogens liv eller førlighed. 

Del artikel

Andre læser også