Efter opfordring: Disse Aalborg-arrangementer påvirkes af corona-virussen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der skulle ikke gå mange timer, før at statsministerens opfordring (om at aflyse eller udskyde alle arrangementer med over 1000 deltagere) udløste en reaktion.

Vi har forsøgt at skabe et overblik her:

 • Kommuners Landsforening har oplyst, at det årlige Kommunalpolitisk Topmøde 2020, der skulle afholdes i AKKC senere i marts bliver aflyst. 1500 skulle have deltaget.
 • Nikolaj Stokholms to show i aften vil gennemføres, men med reduceret publikum; omkring 200 billetholdere vil blive kontaktet, så de enten kan få pengene refunderet eller få ændret billetten til september.Sweet & Slade-koncerten i morgen er til aften blevet aflyst.  Det er endnu ikke blevet muligt at sætte dato på en eventuel erstatningskoncert.
  Der opdateres løbende på deres Facebook-side.
 • P3 melder ud, at de fortsat afholder P3 Guld i Musikkens Hus, men at det bliver uden publikum i år. De oplyser yderligere, at de snarest vender tilbage med information om, hvordan de håndterer dem, der allerede har købt billetter.
 • Daniel Rye-foredraget, der afvikles i Musikkens Hus d. 9. marts, er også aflyst. Tikko arbejder på at finde en ny dato.
 • AAU’s ledelse har besluttet, at de ikke vil løbe en risiko og har derfor aflyst de studerendes Forårsfest i aften samt Universitetsfesten den 13. marts.
 • Aalborg baby- og børnebazar, der skulle have løbet af stablen næste weekend er også aflyst, skriver arrangøren i et opslag på Facebook.
 • Folkekirkens Nødhjælp aflyser husstandsindsamlingen på søndag.

Opdateres …

Sportslige begivenheder i Aalborg:

 • Divisionsforeningen har blandt andet besluttet, at søndagens hjemmekamp AaB mod Lyngby skal gennemføres uden tilskuere.
  Dette gælder alle kampe i Superligaen og 1. division i resten af marts.
 • Da der er over 1000 tilskuere til de fleste Metal Liga-kampe, får det også konsekvenser for Aalborg Pirates.
  Foreløbig betyder det, at resten af grundspillet (det vil sige kampene fredag og tirsdag) spilles uden tilskuere – i øvrigt i lighed med fodboldens Superliga.
  Læs mere her.
 • Aalborg Håndbold har nu besluttet at spille morgendagens kamp mod Skjern Håndbold samt onsdagens kamp mod Mors-Thy Håndbold uden tilskuere.
  Læs mere her.

Opdateres …

Kender du til arrangementer i Aalborg, der er blevet aflyst, er du velkommen til at kontakte os her

Legendarisk quiz går online: Dyst med i sofaen og støt et formål

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

The Wharf er kendt (og elsket) for deres store udvalg af drikkevarer, og ikke mindst de legendariske pub-quizzer, hvor man i hold skal svare på 40 spørgsmål inden for alt mellem himmel og jord.

Men gaderne (og barerne … og øl-glassene) står tomme lige i øjeblikket, og derfor må vi nøjes med at hygge os #sammenhverforsig.

Det bliver der også rig mulighed for tirsdag den 14. april, hvor The Wharf traditionen tro afholder Pub Quiz, men denne gang i en online version.

Men det er ikke kun deltagelsesformen, der er anderledes.

Støt et godt formål

I stedet for at betale et beløb for at deltage i quizzen, opfordrer The Wharf i stedet til, at man donerer pengene til Røde Kors og deres arbejde for at bekæmpe COVID-19 over hele verden.

De har oprettet en indsamling her, som man kan støtte – også selvom man ikke deltager i quizzen.

Derfor er der heller ingen kontante præmier til denne særudgave af quizzen, men hvad gør det også, når man støtter et godt formål og samtidig kan få håneretten over de andre deltagere.

Quizzen består som altid af 40 spørgsmål, som man kan svare på i god ro og orden i sofaen.

Man dyster i Zoom-app’en, og nærmere detaljer vil følge på begivenheden på Facebook, når quizzen nærmer sig.

Hvad: Pub Quiz Online
Hvor: Lige hvor du har lyst
Hvornår: Tirsdag den 14. april kl. 19.00

Du finder mere info her.

Du støtter indsamlingen lige her.

Helt genialt: Populær isbutik i Aalborg lancerer træstamme-is

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er noget, som vi virkelig har brug for i disse Corona-tider, så er det i den grad selvforkælelse.

Solen skinner i dag, og man får lyst til is.

Derfor er vi bare nødt til at bukke og løfte hatten i respekt for seneste initiativ fra Paradis i Aalborg.

Hvis der er noget de fleste danskere elsker, så er det en god is eller en træstamme fra bageren.

Men hvad nu hvis du slet ikke behøver at vælge mellem de to elementer?

Klar med kold nyhed

Det kan ikke komme som en overraskelse for nogen, at Paradis Is i Aalborg selvfølgelig er klar med endnu en kold nyhed.

Denne gang har de produceret en træstamme-is. Prøv lige at hør hvor lækker den lyder;

Is med chokolade, marcipan, chokolade stykker og romsmag.

Det lyder som HIMLEN for is- og kageelskere.

Det bedste af det hele? Paradis er i Corona-tider for første gang nogensinde begyndt at bringe ud, så du kan få træstamme-is leveret direkte til din hoveddør.

Åbner på havnen

Her i Aalborg finder du både Paradis i Aalborg Storcenter og i Algade og Reberbansgade.

Sidste år åbnede de deres fjerde butik i Aalborg nede på havnefronten, og den genåbner her i påsken.

Det sker på søndag, hvor du kan købe masser af lækkerier – men husk nu at holde god afstand til de andre ishungrende nordjyder.

Stor politiaktion i Aalborg i morges: 26-årig anholdt i verserende terrorsag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet

I forlængelse af den fortsatte efterforskning i en større sag om planlægning af terror har Københavns Politi tidligt i morges anholdt en 26-årig mand i Aalborg. Det er sket i tæt koordination med Nordjyllands Politi.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Anholdelsen af den 26-årige har relation til den store politi-aktion den 11. december 2019, hvor en række personer, heriblandt den 26-årige, blev anholdt flere steder i landet i en tæt koordineret aktion mellem Københavns Politi, flere andre politikredse og PET.

”Efterforskningen er fortsat og har ført til, at mistanken mod den 26-årige nu er så betydelig, at han skal fremstilles i grundlovsforhør. Dagens anholdelse er sket i godt samarbejde med vores kolleger i Nordjyllands Politi. Af hensyn til efterforskningen, kan jeg desværre ikke gå i flere detaljer på nuværende tidspunkt,” siger leder af Afdeling for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Den 26-årige vil blive fremstillet i Dommervagten i Københavns Byret fredag kl. ca. 13. Her vil Københavns Politi begære om lukkede døre.