Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter kåring som Danmarks bedste italiener: Jeg er ved at revne af stolthed

Af Michael Qureshi
En stolt Carlo Liberati med prisen til La Locanda i Aalborg
Foto: Stenstrup PR
En stolt Carlo Liberati med prisen til La Locanda i Aalborg Foto: Stenstrup PR

Søndag aften var en stor aften for gastronomien i Aalborg og det øvrige Nordjylland.

Den Danske Spiseguide uddelte hæderpriser i forskellige store kategorier, og her vandt Aalborg-restauranten La Locanda prisen som “Årets Autentiske Italienske Restaurant”. Nok bare et finere ord for Danmarks bedste italiener!

Men der var faktisk også yderligere skulderklap til flere Aalborg-restauranter fra Den Danske Spiseguide. Mere om det sidst i artiklen.

For mandag fangede migogaalborg.dk en stolt italiener i 9000. Carlo Liberati har drevet restaurant i Aalborg i rigtig mange år, men søndag landede karrierens største hæder med kåringen af La Locanda.

“Jeg er ved at revne af stolthed. Det er klart. Det er så overvældende, hvor mange forskellige mennesker, der har skrevet tillykke til mig på Facebook. Selv folk som jeg måske ikke kender så godt. Det er helt fantastisk, at så mange sender en tanke, og jeg skal nok nå at svare folk, men det kommer nok til at tage nogle dage,” siger Carlo og griner.

La Locanda Aalborg
Carlo Liberati med sin elskede stenovn

Hvis man tror, at han er typen, der fejrer prisen med champagne og en tur i hængekøjen, så kan man godt tro om. Carlo har det bedst, når han står med sin stenovn på La Bottega, der er den italienske Deli, der hænger sammen med La Locanda.

“Jeg er i fuld gang med at arbejde og bage brød. Alle, der kender mig, ved, at det her kun motiverer mig til at arbejde endnu hårdere. Det er et kæmpe skulderklap, og jeg er stolt over den anerkendelse af vores arbejde. For man skal huske på, at det ikke kun er mig men hele teamet omkring La Locanda, der vinder den her pris,” siger Carlo Liberati.

La Locanda Aalborg
Hele La Locanda-teamet fra Aalborg på scenen
Foto: Stenstrup PR

Han har tidligere stået bag Il Mulino og Cupo i Aalborg, men da han åbnede La Locanda for to år siden på C.W. Obels Plads, så tog det for alvor fart. Der er stort set proppet på den hyggelige autentiske italienske restaurant dagligt. Det bliver der nok også fremadrettet.

“Hvad det betyder for os? Det betyder forhåbentligt, at der er fortsætter med at komme gæster og gerne endnu flere. Men det betyder også noget for personalet. Jeg kan virkelig se stoltheden lyse ud af øjnene på dem, og det gør de mange timers arbejde hver dag værd,” forklarer Carlo Liberati.



Tilbage til den store galla-aften søndag på Restaurant Frederikshøj i Aarhus. Her uddelte Den Danske Spiseguide tre stjerner for første gang til Restaurant Fusion.

I forvejen har Restaurant Bühlmann og Mortens Kro tre stjerner, og derfor er der for første gang nogensinde tre restauranter fra Aalborg med tre stjerner i Den Danske Spiseguide.

Det var også en stor aften for Michael Miv, der åbnede Restaurant Tabu i september. Tabu landede to fornemme stjerner trods den korte åbningstid, og Mads Hyllested og Applaus hentede også to stjerner.

Så en stor Aalborg-aften på gastronomiens galla-aften i Danmark.

Bühlmann der var nomineret i kategorien Årets Gennembrud samt Ruths Hotel i kategorien Årets Restaurant vandt desværre ikke. Men stadig fornemt at være nomineret i et så skrapt felt.

Har åbnet steder i New York og Singapore: De står bag Aalborgs nye foodbar

Aalborg We Feat
Stifterne af Boulevardens nye Foodbar Frederik Løwe (til venstre) og Benjamin Hvid

 

Del artikel

Andre læser også