Efter flere episoder: Nordjyllands Politi øger fokus på Vestre Fjordpark

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I går kunne vi berette, at Vestre Fjordpark i den sidste tid har dannet ramme for flere voldsomme episoder.

Der skulle eftersigende være tale om gentagende slåskampe, hvor enten gæster eller ansatte i parken har måttet tilkalde politiet.

Nordjyllands Politi bekræftede i går, at det er et område, de har ekstra fokus på i øjeblikket, og i dag melder vicepolitiinspektør Niels Kronborg også ud, at der er igangsat forskellige tiltag, der skal komme problemerne til livs.

“Vi oplever hvert år, at når der er varmt, og sommerlivet begynder – så er der bare nogle forskellige steder i kredsen, hvor der er udfordringer. Havnefronten og Vestre Fjordpark er nogle af dem,” fortæller han til MigogAalborg.

“På det sidste har der været nogle episoder i Vestre Fjordpark, der har gjort, at vi har måttet køre derud.

Som konsekvens af dette har vi øget patruljeringen – både på baggrund af sagerne, men også fordi at vores erfaring fortæller os, at det er blandt de steder, hvor folk søger hen.

Og når der er mange mennesker samlet i varmen, og folk måske også får lidt at drikke – så kan der typisk opstå problemer.”

Flere er involveret

Niels Kronborg fortæller desuden at flere af dem, der er involverede i konflikterne er en gruppe af udfordrede unge, som politiet i forvejen kender fra andre steder i byen.

“Der har været nogle episoder i weekenden, men der er ikke tale om de samme personer, der er involveret i dem alle,” fortæller han.

Nordjyllands Politi har selvfølgelig allerede lagt en plan for at løse problematikkerne, sådan at Vestre Fjordpark fortsat kan være et trygt sted at opholde sig. En del af løsningen er et intensivt samarbejde med Aalborg Kommune.

“Vi er i tæt dialog med Aalborg Kommune for at forebygge det. Kommunen har medarbejdere på gaderne, og det samme har vi – på den måde kan vi hjælpe hinanden med at kigge derud ind i mellem og sikre os, at tingene fortsat foregår så stille og roligt som muligt.”

Nordjyllands Politi og Aalborg Kommune har også haft et tæt samarbejdet under hele covid-19 for at sikre, at borgerne kan være så trygge som muligt.

“Nu hvor man ikke kan komme andre steder hen, så opstår der naturligt flere konflikter – så selvfølgelig er opgaverne lidt større for os end normalt.

Heldigvis oplever vi en rigtig god samarbejdsvilje fra alle sider, så alt er under kontrol,” slutter han.

ALL YOU CAN EAT BBQ-FESTIVAL PÅ BONE’S

MigogAalborg laver i samarbejde med Bone’s på Havnefronten i Aalborg en BBQ-festival. Spis løs af American Spareribs, Roasted chicken, Smoked Sausage, Pork belly Ribs, fries, slaw andet tilbehør og selvfølgelig dessert for kun 229 kr. (børn 99 kr.) – du kan kun opnå tilbuddet ved at bestille her