Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter Bagedysten: Chokoladedrøm er blevet til virkelighed for Rikke

Af Nathalia Hentze Nielsen

Rikke Imer har et sprudlende og storsmilende væsen.

Det oplevede hele Danmark, da Den Store Bagedyst løb over skærmen i efteråret 2023, og det har MigogAalborg oplevet hver gang, vi har interviewet nordjyden.

Selvom hun generelt har været tilfreds med livet og hverdagen, har hun alligevel haft en fornemmelse af, at der manglede noget i hendes liv.

Jobbet er der, vi bruger de fleste af vores vågne timer, og i stillingen som social rådgiver sled de tunge og alvorlige dage på hende.

Deltagelsen i bageprogrammet var så fantastisk en oplevelse og boost af selvtilliden, at hun forestillede sig en hverdag, hvor hun kunne leve af hobbyen.

Den forestilling blev en realitet i november 2023. Syv måneder efter programmet blev filmet, sprang hun ud som selvstændig.

Mor er blevet gladere

Rikke har været i gang med sine chokolade- og flødebollekurser siden marts i år, og de få måneder har haft en tydelig effekt på hende.

“Mine skuldre er lettere. Mit sind er lettere. Jeg havde et alvorligt arbejde, og det med at få den her legende lethed ind i livet, det er virkelig godt for mit sind,” konkluderer hun, selvfølgelig med et smil på læben.

Og Rikke er ikke den eneste, der kan mærke det.

“Min store pige sagde på et tidspunkt til mig ‘mor, det er som om, du er blevet gladere’, og det kan jeg også selv mærke,” uddyber hun.

Hvor der i hendes tidligere arbejde kunne være langt fra A til B, er hun nu i situationen, hvor man ser resultaterne med det samme.

På de forskellige kurser, som Rikke afholder, er chokolade omdrejningspunktet, og her får deltagene et spiseligt resultat på få timer.

“Det er mega fedt at give folk en god oplevelse så hurtigt. At være omgivet af den der positivitet, det er jo bare sundt for ens sjæl.

Dét krydret med en masse lækker chokolade, ja, så er det svært ikke at være glad,” siger chokoladeentusiasten og ler.

Har man set Den Store Bagedyst er temperering af chokolade en grusom disciplin, og det går igen og igen galt for deltagerne.

Til Rikkes kurser behøver man ikke frygte noget. Med godt humør og tålmodighed guider hun alle gennem processen, og hun har endnu ikke oplevet, at nogen er gået derfra med en dårlig oplevelse – eller et dårligt produkt.

Efter Bagedysten: Chokoladedrøm er blevet til virkelighed for Rikke
Rikke Imer afholder sine chokolade- og flødebollekurser i caféen På Fjorden.

Det er aldrig for sent at skifte spor

Undervejs i workshoppen skal chokoladen lige nå at sætte sig, og i den pause hygger Rikke og deltagerne med en sludder om sin Bagedyst-oplevelse og ikke mindst iværksætterlivet.

Disse refleksioner deler hun også, når hun er ude på skoler i Aalborg kommune og holde workshops for elever i alle aldre.

“Jeg vil gerne vise andre, at man kan strikke et arbejdsliv sammen på mange måder.

Dengang jeg var ung og skulle vælge en uddannelse, der synes jeg det var sindssygt uoverskueligt, fordi jeg tænkte, at det skulle jeg arbejde med resten af livet.

Men hvor er det dejligt nu at kunne vise både mine børn og andre unge, at man kan faktisk godt kan skifte spor senere i livet,” fortæller hun.

Det lyder unægtelig som om, iværksætterlivet er alt det, Rikke drømte om det ville være.

“Og mere til,” tilføjer hun.

Selvom hun lever sin drøm, er hun dog stadig realistisk, og lige om lidt venter den helt store prøve, når de supplerende dagpenge stopper i oktober.

“Jeg er spændt på, om jeg kan komme til at leve af det her, men jeg har en plan b. Hvis der er nogle måneder, hvor jeg har mindre at lave med mine kurser, kan jeg bruge min faglighed og blive vikar på bosteder.

Men jeg tager det, som det kommer, måned for måned. Det er både lidt utrygt og lidt anderledes end den måde, man normalt griber arbejdslivet an, men det synes jeg faktisk er rart nok at være i.

Mit fokus er på at være i nuet lige nu, og hver gang der tikker en ny booking ind, bliver jeg bare sådan jublende lykkelig,” slår hun fast.

Drømme for fremtiden

Hvis der er én ting, vi lærte om Rikke gennem Den Store Bagedyst, er det, at hun er et kæmpe familiemenneske.

Både manden og forældrene støttede hende i beslutningen om at springe ud som iværksætter, og alle hjælper til i virksomheden.

Det er både med pasning af børnene, ekstra hænder til nogle kurser og ikke mindst som evigt heppekor. 

“Det er blevet et lille familieforetagende,” konkluderer Rikke.

Endnu dejligere end al den praktiske hjælp er muligheden for at inddrage familien i ens tanker.

“Det er jo helt vildt dejligt at have kollegaer, man kan vende ting med, men det der med at komme hjem og fortælle, hvorfor ens hoved er ved at brænde fuldstændig sammen over et eller andet, det har jeg jo ikke kunne før, fordi jeg har haft tavshedspligt,” siger hun og drikker en tår af sin iskaffe.

“Nu kan jeg dele alt med min familie, og min mand er jo helt vildt engageret i det. Han synes, det er megaspændende, og er tit med ude at hjælpe.”

Faktisk har det fælles projekt tændt en ild i dem begge og givet et realistisk skær til en fremtidig drøm.

“På lang sigt har vi drømt om at eje en foodtruck og køre rundt i Danmark sammen.

Før har det været lidt en fjern drøm, men nu hvor vi er i gang med dette projekt, virker det pludselig meget mere realistisk,” siger hun afslutningsvis.

Selvom der er mange håb og drømme for fremtiden, tager Rikke tingene en dag af gangen og glædes hver dag over sin beslutning om at gå solo.

Du finder Rikke Imers kurser, workshops og teambuilding arrangementer her.

Del artikel

Andre læser også