Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter 367 kampe: AaB-legende takker af

Af Jens Erik Møller
Foto: AaB
Foto: AaB

Patrick Kristensen, der har repræsenteret AaB, siden han som ungdomsspiller kom til i 2000 fra partnerklubben Storvorde Sejlflod Boldklub, stopper karrieren ved kontraktudløb 31. juli 2020.

Det er således en klublegende, der om få dage forsvinder fra dagligdagen på anlægget på Hornevej – Patrick Kristensen fik i oktober 2005 som 18-årig sin debut for Hele Nordjyllands Hold.

“Det er tydeligt at mærke, at Patrick er og har været en vellidt spiller i AaB, og han har i næsten 15 år været en fortræffelig repræsentant for klubben – både på og uden for banen,” udtaler AaB’s sportschef Inge André Olsen på AaBs hjemmeside.

“Alene Patricks kampantal for AaB er imponerende, og når man så kan krydre det med to danske mesterskaber og en pokaltitel, så taler karrieren sit eget tydelige sprog.

Vi har stor respekt for, at Patrick nu ønsker at gå en ny vej med sit liv, og vi ønsker ham alt det bedste i fremtiden,” siger Inge André Olsen.

“Ikke en nem beslutning”

33-årige Patrick Kristensen, der tidligere i karrieren blev noteret for 18 U-landskampe for Danmark, har henover det seneste halve års tid truffet beslutningen om et fodboldmæssigt karrierestop.

“Det er selvfølgelig ikke den nemmeste beslutning at tage, men efter grundige overvejelser ikke mindst i Covid19-pausen er jeg nået frem til, at timingen er den rette nu.

Jeg har haft et fantastisk forløb i AaB med masser af uforglemmelige oplevelser, gode holdkammerater og trænere og nydt stor opbakning fra fansene, og jeg vil sige dem alle en stor tak. Men tiden for mig er nu kommet til at forfølge en ny karriere i det civile erhvervsliv,” konstaterer Patrick Kristensen.

“Med mine i alt 20 år i klubben har AaB også været med til at uddanne mig som menneske, og jeg håber, at man også i tiden fremover vil fastholde den kultur, som jeg mener, er en kæmpe styrke og noget helt unikt, og selvfølgelig vil jeg også i fremtiden følge AaB’s ve og vel,” lyder det afslutningsvis fra Patrick Kristensen.

Kun overgået af ni andre

Kun ni spillere har i AaB’s 135-årige historie overgået Patrick Kristensens foreløbige 367 officielle kampe for klubben, ligesom det også er blevet til 13 scoringer i AaB-trøjen.

Med spilletid i sæsonens to sidste kampe kan Patrick Kristensen nå op på en delt niendeplads på AaB’s All Time-liste med i givet fald samme kampantal som Søren Thorst.

I forbindelse med sæsonens sidste hjemmekamp torsdag aften mod FC København vil der blive taget afsked med både Patrick Kristensen og Søren Tengstedt, ligesom Jacob Rinne vil blive hyldet for sit nylige 100 kamps jubilæum. Samme hyldest vil tilfalde Jores Okore, der mod FCK kan spille sin jubilæumskamp nummer 100 for AaB.