Efter 26 år i Aalborg: Glaspusteriet i Nørregade lukker med stort ophørsudsalg

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Hvis du inden for de sidste 26 år har slentret gennem Nørregade, har du uden tvivl lagt mærke til den port, hvor smukt glaskunst har budt dig velkommen.

Men efter 26 år er det nu ved at være slut med glaspusteri i Nørregade 6.

Det er dog med stolthed i stemmen, at Lene Højlund, som har drevet Glaspusteriet siden 1993, fortæller om sin beslutning om, at lade livet føre hende ad nye og hidtil uudforskede veje.

I den anledning sælger hun ud af sin kunst og takker for al den støtte og ros hun har modtaget som glaskunstner i Aalborgs eneste glaspusteri.

Fra nu og indtil starten af november er der ophørsudsalg, hvor du kan få 3 for 2 i hele butikken.

Slutter på toppen

”Jeg er godt nok ked af, at du stopper” og ”Hvor skal jeg dog nu købe gaver?” lyder det blandt andet fra kunderne, der i disse dage strømmer til, for at fingrene i noget af det allersidste kunsthåndværk Lene Højlund har pustet.

Faktisk har Lene af sine kunder fået ”skæld ud på den gode måde”, som hun selv siger med smil.

Men efter et kræftforløb har Lene fået sat livet i perspektiv, og selvom glaskunsten altid har fyldt meget – og stadig gør – kan hun mærke, at det er tid til at prøve noget andet.

At være selvstændig indebærer nemlig mange opgaver udover det, der er hovedessensen i ens arbejde; her glaskunst. Hverdagen går ikke altid med at puste glas og snakke med søde kunder.

Lene mener, at hun har taget sin tørn som selvstændig og tager nu med stolthed de gode oplevelser og alt, hvad hun har udrettet, med sig i bagagen.

”Der er så meget identitet og DNA i det jeg laver, så selvfølgelig er det meget vemodigt.

Nu kan jeg se tilbage på alt det, jeg har opnået som glaskunster, og jeg må sige, at jeg er stolt. Det er min egen beslutning at dreje nøglen om, og det føles helt rigtigt,” fortæller Lene og tilføjer med et smil:

”Det er jo en beslutning, jeg selvfølgelig har tænkt længe over, men at min smelteovn nu er ved gå død, tager jeg som et tegn på, at tiden er inde.”

At installere en helt ny smelteovn er nemlig en kæmpe investering – en investering, som Lene – ovenpå en lang, selvstændig karriere og et kræftforløb – har valgt ikke at foretage.

Aalborgs helt eget og eneste glaspusteri 

Nørregade 6 er kombineret butik og værksted, så kunderne har kunnet følge med i processen.

“Glaspusteriet har altid været omtalt som vores glaspusteri af aalborgenserne, hvilket jeg har kunnet mærke, når folk kommer ind.

Det er et sted, hvor folk har fået oplevelser med hjem, og nogle af dem, der har været her som børn kommer stadig som voksne,” fortæller Lene og tilføjer:

“Faktisk er det en kvinde, som er kommet her som lille pige, der har opkøbt mange af mine redskaber. Hun har fået øjnene op for glaspusteri ved blandt andet at komme her, hvilket jo er lidt sjovt og sødt.”

Hvad bringer fremtiden?

”Hvad jeg skal ud og prøve kræfter med nu, det ved jeg ikke – jeg kan kun løse én ting ad gangen, og det sidste stykke tid har mit fokus været sygdommen og nu at sige farvel til glaspusteriet.

”Hvem ved – det kan være jeg skulle være kok? Der er mange muligheder, og jeg skal nok finde noget, jeg elsker, når jeg er klar til det,” slutter Lene.

Glaspusteriet holder åbent fra 10:00 – 17:00 i hverdagen, og fra 10:00 – 14:00 om lørdagen.

Hvad: Ophørsudsalg i Glaspusteriet
Hvor: Nørregade 6
Hvornår: Indtil starten af november

Skræm livet af dit barn: Den Gamle Togremise omdannes til kæmpe spøgelseshus

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom Den Gamle Togremise rummer masser af historie og charme, har man også let ved at forestille sig, at de autentiske bygninger hurtigt kan blive omdannet til noget lidt mere uhyggeligt.

Det bliver for alvor til virkelighed, når Råt&Godt og Urban City inviterer til Halloween i Den Gamle Togremise.

Lørdag den 2. november bliver den nemlig omdannet til et kæmpe spøgelseshus, hvor børnefamilier kan komme forbi til en dag med sjove aktiviteter, (u)hygge, gys og gru som man efter sigende sent vil glemme.

Masser af sjov og ballade

Aalborg Karneval har stillet deres lager af sjov og ballade til rådighed, som de i mange år har benyttet til “Skræm Livet Af Dit Barn”, som år efter år har været en kæmpe succes.

“Vi genskaber succesen, og forhåbentlig kan vores rå, unikke og ikke mindst 118 år gamle bygning byde på nye (u)hyggelige stunder for store og små,” skriver Råt&Godt om arrangementet.

Personer med hjerteproblemer og sarte sjæle anbefales ikke at deltage, og du må ikke ikke røre statisterne i spøgelseshuset.

“Vi håber, i har lyst til at komme udklædt, men sørg også for at have varmt tøj på, da der godt kan være lidt koldt i togremisen.”

Udover at få på opdagelse i spøgelseshuset, kan man også deltage i aktiviteter såsom ansigtsmaling, hjernebowling og edderkoppekast mm.

Der vil være mulighed for at købe mad og drikke.

Prisen for herlighederne er 25 kr., som betales i indgangen. Der er fri entré for børn i alderen 0-2 år.

“Vi glæder os helt vildt til at skræmme livet af både forældre, bedsteforældre og selvfølgelig børnene,” slutter Råt&Godt om arrangementet.

Hvad: Halloween i Den Gamle Togremise
Hvor: Urban City, Hjulmagervej 58
Hvornår: Lørdag d. 2. november kl. 10.00 – 15.00

Du kan finde mere info om arrangementet her.

Spin Lykkehjulet i Friis: Vind over 200 fede præmier i efterårsferien

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efterårsferie er jo dejligt nok i sig selv, men i den kommende uge har du mulighed for at gøre den endnu sjovere, når du helt gratis kan spinne lykkehjulet én gang i timen og vinde megafede præmier til en værdi over 30.000 kr.

Det sker i Friis Shoppingcenter, der i samarbejde med MigogAalborg, giver muligheden for at gå hjem med helt vilde præmier.

Sådan vinder du

Spin lykkehjulet, og se om du kan blive én af de heldige vindere. Du kan prøve lykken fra mandag d. 14. oktober til og med lørdag d. 19. oktober kl. 13-16.

Hver time er der nye præmier på spil.

Du kan også vinde trøstepræmier, men det kan ske, at du må gå derfra med en nitte.

Gaverne er sponsoreret af butikkerne i Friis Shoppingcenter, MigogAalborg, samt lokale butikker, virksomheder og aktører fra Aalborg og Nordjylland.

HOVEDPRÆMIER

MANDAG DEN 14. OKTOBER
KL. 13 – 14: 2 stk. fribilletter til Aalborg Zoologisk Have
KL. 14 – 15: Et valgfrit lingeri sæt fra Femilet samt personlig rådgivning
eller 2 stk. fribilletter til Kunsten
KL. 15 – 16: ROCKit – ONYX in-ear trådløse høretelefoner,
værdi 999 kr. fra SACKit

TIRSDAG DEN 15. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort på 1.000 kr. til Brdr. Price
KL. 14 – 15: 2 stk. billetter til forestillingen ”Et Juleeventyr” i Aalborg Teater
KL. 15 – 16: Læderjakke til herre, værdi 1.999,95 kr. fra Selected Homme

ONSDAG DEN 16. OKTOBER
KL. 13 – 14: Høretelefoner, værdi 1.600 kr. fra SACKit
KL. 14 – 15: En valgfri strik fra Vero Moda eller en valgfri jakke fra Monki
KL. 15 – 16: Gavekort på 2.000 kr. til Magasin

TORSDAG DEN 17. OKTOBER
KL. 13 – 14: Gavekort til spa & brunch for 2 personer fra
Hotel Viking-Aqua Spa & Wellness
KL. 14 – 15: Læderjakke til kvinder, værdi 1.499,95 kr. fra Selected Femme
KL. 15 – 16: Et halvt års gratis parkering i Friis Shoppingcenter

FREDAG DEN 18. OKTOBER
KL. 13 – 14: 6 stk. hvidvins- og rødvinsglas fra Erik Bagger,
værdi 799,95 kr. fra Imerco Home
KL. 14 – 15: Et sæt tøj til kvinder eller et sæt tøj til mænd fra Kings & Queens
KL. 15 – 16: En kontinental seng 140×200 GOLD C35 latex, værdi 14.999 kr. inkl. levering fra JYSK

LØRDAG DEN 19. OKTOBER
KL. 13 – 14: Fusion løbejakke, værdi 750 kr. fra Sport24
KL. 14 – 15: Gavekort på 500 kr. til Kling Klang Studiet
KL. 15 – 16: BOOMit – High Power Portable Designer Speaker,
værdi 1.699 kr. fra SACKit

Vind også andre præmier fra D’let, Dalle Valle, Anettes Sandwich, Lagkagehuset, Envii, Is á Bella, Matas, MigogAalborg og mange flere…

Der sker også en masse andre sjove ting i Friis i ferien. Børnene kan blandt andet opleve kriblende krablende krybdyr, når ’Styr på Dyr’ kommer på besøg. Læs mere om det her.

Hvad: Spin Lykkehjulet
Hvor: Friis Shoppingcenter
Hvornår: Mandag – lørdag i efterårsferien

Nostalgi, anekdoter og lækker musik: Danmarks John kommer til Blokhus

Skrevet af: Redaktionen
Pressefoto
Pressefoto

John Mogensen er en af danmarkshistoriens mest folkekære sangere, og populariteten er ikke blevet mindre efter succesfilmen “Så længe jeg lever”, der skildrer sangerens liv på godt og ondt.

Men det er ikke kun på biograflærredet, at John Mogensen er blevet vakt til live.

Rasmus Bjerg har blandt andre haft stor succes med at turnere land og rige rundt i rollen som dansktoppens ukronede konge, og inden længe kan vi her i Nordjylland se frem til at opleve endnu en fantastisk hyldest til John Mogensen.

“DANMARKS JOHN – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks” optræder nemlig i hyggelige Blokhus den 25. oktober kl. 20.00.

Det sker i Kulturhuset i Blokhus, og billetprisen til koncerten alene er 200 kr., og du kan også vælge at opgradere billetten med en 2 retters koncertmenu.

Den består af en forret; Fiskesymfoni med fire forskellige fiskespecialister med brød og smør og en hovedret bestående af; Herregårdsbøf med sauce bearnaise, pommes saute og efterårs-garniture.

Koncertmenuen koster 195 kr, og den serveres klokken 18.00 i Kulturhuset.

Autentisk udseende, anekdoter og masser af musik

Det nye hold bag Danmarks John er troubadurisk- og stilrent legende og ikke mindst klar til at surfe på John-bølgen.

Man vil opleve en musikalsk legestue på scenen, hvor musikerne spiller på alt, hvad de kan komme i nærheden af, bytter instrumenter og synger A Capella.

I front som Danmarks John står Brian Arnold, der med sit autentiske udseende og John’ske vokal, krydrer showet med nostalgiske anekdoter fra John Mogensens liv og færden.

Dette setup til Danmarks John er et markant step up for gruppen, der også tager det bedste med fra Four Jacks.

Fire stærke vokaler bliver til de velkendte flotte klange, som bliver holdt på plads af en solid kontrabas, når de tropper op i den klassiske opstilling, som man kender fra Four Jacks.

Har optrådt i Grønland og på Gran Canaria

Danmarks John har optrådt fra Grønland til Gran Canaria og hele Danmark tyndt og med stor succes.

Dette har medført utallige udsolgte koncerter landet over.

Når bandet træder op på scenen er der efter sigende altid garanti for fest og fællessang, så arrangørerne anbefaler, at du også husker danseskoene.

Hvad: Danmarks John – En hyldest til John Mogensen & Four Jacks
Hvor: Kulturhuset Blokhus
Hvornår: 25. oktober kl. 20.00

Du finder billetinfo lige her.