Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter 26 år i Aalborg: Glaspusteriet i Nørregade lukker med stort ophørsudsalg

Af Frederikke Hougaard Hansen

Hvis du inden for de sidste 26 år har slentret gennem Nørregade, har du uden tvivl lagt mærke til den port, hvor smukt glaskunst har budt dig velkommen.

Men efter 26 år er det nu ved at være slut med glaspusteri i Nørregade 6.

Det er dog med stolthed i stemmen, at Lene Højlund, som har drevet Glaspusteriet siden 1993, fortæller om sin beslutning om, at lade livet føre hende ad nye og hidtil uudforskede veje.

I den anledning sælger hun ud af sin kunst og takker for al den støtte og ros hun har modtaget som glaskunstner i Aalborgs eneste glaspusteri.

Fra nu og indtil starten af november er der ophørsudsalg, hvor du kan få 3 for 2 i hele butikken.

Efter 26 år i Aalborg: Glaspusteriet i Nørregade lukker med stort ophørsudsalg

Slutter på toppen

”Jeg er godt nok ked af, at du stopper” og ”Hvor skal jeg dog nu købe gaver?” lyder det blandt andet fra kunderne, der i disse dage strømmer til, for at fingrene i noget af det allersidste kunsthåndværk Lene Højlund har pustet.

Faktisk har Lene af sine kunder fået ”skæld ud på den gode måde”, som hun selv siger med smil.

Men efter et kræftforløb har Lene fået sat livet i perspektiv, og selvom glaskunsten altid har fyldt meget – og stadig gør – kan hun mærke, at det er tid til at prøve noget andet.

At være selvstændig indebærer nemlig mange opgaver udover det, der er hovedessensen i ens arbejde; her glaskunst. Hverdagen går ikke altid med at puste glas og snakke med søde kunder.

Lene mener, at hun har taget sin tørn som selvstændig og tager nu med stolthed de gode oplevelser og alt, hvad hun har udrettet, med sig i bagagen.

Efter 26 år i Aalborg: Glaspusteriet i Nørregade lukker med stort ophørsudsalg

”Der er så meget identitet og DNA i det jeg laver, så selvfølgelig er det meget vemodigt.

Nu kan jeg se tilbage på alt det, jeg har opnået som glaskunster, og jeg må sige, at jeg er stolt. Det er min egen beslutning at dreje nøglen om, og det føles helt rigtigt,” fortæller Lene og tilføjer med et smil:

”Det er jo en beslutning, jeg selvfølgelig har tænkt længe over, men at min smelteovn nu er ved gå død, tager jeg som et tegn på, at tiden er inde.”

At installere en helt ny smelteovn er nemlig en kæmpe investering – en investering, som Lene – ovenpå en lang, selvstændig karriere og et kræftforløb – har valgt ikke at foretage.

Aalborgs helt eget og eneste glaspusteri 

Nørregade 6 er kombineret butik og værksted, så kunderne har kunnet følge med i processen.

“Glaspusteriet har altid været omtalt som vores glaspusteri af aalborgenserne, hvilket jeg har kunnet mærke, når folk kommer ind.

Det er et sted, hvor folk har fået oplevelser med hjem, og nogle af dem, der har været her som børn kommer stadig som voksne,” fortæller Lene og tilføjer:

“Faktisk er det en kvinde, som er kommet her som lille pige, der har opkøbt mange af mine redskaber. Hun har fået øjnene op for glaspusteri ved blandt andet at komme her, hvilket jo er lidt sjovt og sødt.”

Hvad bringer fremtiden?

”Hvad jeg skal ud og prøve kræfter med nu, det ved jeg ikke – jeg kan kun løse én ting ad gangen, og det sidste stykke tid har mit fokus været sygdommen og nu at sige farvel til glaspusteriet.

”Hvem ved – det kan være jeg skulle være kok? Der er mange muligheder, og jeg skal nok finde noget, jeg elsker, når jeg er klar til det,” slutter Lene.

Glaspusteriet holder åbent fra 10:00 – 17:00 i hverdagen, og fra 10:00 – 14:00 om lørdagen.

Hvad: Ophørsudsalg i Glaspusteriet
Hvor: Nørregade 6
Hvornår: Indtil starten af november

Efter 26 år i Aalborg: Glaspusteriet i Nørregade lukker med stort ophørsudsalg

Efter 26 år i Aalborg: Glaspusteriet i Nørregade lukker med stort ophørsudsalg

Del artikel

Andre læser også